ingen bra tid för blogg

Är så in i märgen trött nu på att höra denna eviga jäkla signal i öronen som inte ger med sig. Inte hör jag heller. Penicillinkuren tog bort inflammationen men svullnad i öronen har jag ännu, hör som en kratta som sagt och det tar på energin något otroligt.
Känner ingen lust för något för närvarande,  och nu är det snart dax för utställning...

Men , men, det blir väl bra endera dagen.

Sköt om er i sommaren

Nu ska jag dammsuga och torka golv


Tält

Inför hundutställning i Tvååker om ett par veckor har jag införskaffat ett litet, enkelt och billigt tält. Enkelt för att JAG ska klara av att sätta upp det....utan att det ska höras över hela länet....billigt för att....ööh...det är bättre än dyrt för plånboken...så får vi ju se sen om det överlever mer än en outing med mig och Elsa...
Jag har svårt dåligt tålamod om jag inte genast begriper hur jag ska göra...och då ser det inte kul ut...och låter ännu djävligare...
Bilden på mitt raserade partytält  i tidigare inlägg, skulle kunna vara efter ett försök av mig att sätta upp det...men där det gick grymt fel....och det stackars tältet fick sätta livet till. Hulken släng dig i väggen....

Idag har jag gjort en provuppsättning i matrummet...med hjälp av sonen efter ett par minuter när det låg svår sväros över huset...han insåg att modern behövde hjälp...och syrgas har vi ingen hemma , icke heller valium så då får det duga med hjälp...
Och nu talar vi ändå enkelt tält....simpelt....kan-inte-gå-fel-tält...jo tjena...
Man ska ju ha höga förväntningar på sig själv ju...och kan man då inte meddetbumsisamma så bler det litta överhettning i hjärnkontoret.

Nu gick det bra och det stod så snällt där på golvet, Elsa gick en provrunda in och betittade skapelsen, vi får fint plats både hon och jag, ska ta med en upplåsbar madrass också att ligga på. 

På vattenpumpsfronten funkar det igen, och det rinner och plaskar i kranarna, vi tvättar kläder så det står härliga till, till och med torktumlaren har fått sig en omgång av maken så nu funkar värmen iden igen.
Sicken lyx....man blir ju helt handlingsförlamad ju när inte man har vatten!  Ska skaffa en rickepump...en hederlig gammal snygg pump så man med handkraft kan få vatten även när teknologin inte vill längre.
Har man nu egen brunn så ska man ju ha en pump också!  I vårt förra lilla hus hade vi en sådan och den har jag saknat nu.
Annars allt gott i Eva-land, förutom att karln åker iväg igen imorgon, hem igen i början av augusti så det blir ingen lång väntan denna gången. Sen ska vi dit i oktober/november nångång också.
Jag har trimmat trädgården....maken klippte gräset och jag rände efter med en liten trimmer...det är gott att höra som en kratta nu för den låter som ett tröskverk den lilla jäkeln. Tråden lossnar stup i kvarten så det e' ju mindre kul förstås men snyggt blir det!

Ikväll ska grabbarna iväg på datorlan här i byn, över 40 grabbar ska träffas och spela mot- och med varandra. Jag som inte tidigare för mitt liv kunde begripa hur man kan spendera så mycket tid framför sin dator har fått lite större förståelse för  det nu . För nog sitter jag här framför skärmen en hel del...

Jag ska ta en lång promenad med hundarna sen, det ska maken också fast det har jag inte talat om för honom ännu...he.he.he...han får skjutsa ungarna med datorerna först. Ska hämtas ett par stycken och lämnas vid lanet.

Man får röra på fläsket lite , och nu är det regnvått och friskt och ormarna har krälat och gömt sig....intalar jag mig i alla fall, fast jag behöver ju inte tvunget gå i skogen förstås....men med gummistövlar är jag väl säker i alla fall va?!
Skrämde förresten slag på en stackars padda i trädgården idag när jag drog fram med trimmern...lille paddi satt och njöt av fuktan igräset och så kommer jag och skrämmer halv ihjäl den för den hoppade högt som tusan och for iväg i en fart in till grannen istället.!
Vacker var den, lite spräcklig på ryggen. Det lär vara lyckosamt att ha en padda i trädgården så den tackar vi för!

Det är tydligen fotboll i Tjörnarp ikväll, kanske skulle ta vägen förbi och titta lite, men mest för att säga hej till en väninna som ska heja på sin spelande son.

Ha en go' helg ,
kramelikram
Utmaningar


Har blivit utmanad att svara på frågor på bloggen !

1. Varje spelare börjar med att skriva
sex underliga/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt anger reglerna för spelet.
Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn...
Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar
i deras blogg för att låta dem veta att de
har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information

1. Jag har fobi för fjädrar....i kuddar främst.. synliga som sticker ut sin äckliga lilla spets...örrk...Sittande på fåglar är de ok. Gillar fåglar . Vansinnigt obehagligt annars.
2. Blir fanatisk när jag skurar och städar...golv tex....måste bli absolut rent....så det gör jag inte så ofta....jobbigt med trägolv...
3. Kan hänga upp mig på att räkna antal av olika ting...äpplen i väninnans skål tex...utan att gå fram och rafsa runt bland dem....tokigt....dörrar innan nästa korsning.
4. Tycker om små engelska mysterier a' la Miss Marple och Midsomer Murders, pallar inte skräck, är grymt lättskrämd.
5. Drar mig lite för att gå ut i skog och mark nu med tanke på alla vidriga ormar som finns...
6. Är nog i mångas ögon en egendomlig typ...men en kul sån kanske...det finns nog mycket att tillägga men nu fick jag ide' torka.


1. Fem saker som finns på din "Att göra lista" idag:


1. Åka till min häst 2. Tvätta när vattnet äntligen rinner i kranarna igen. 3. Fixa sallad och kyckling. 4. Köra Alex' till jobb. 5. Behandla mina sjuka öron.

2. Vad gjorde du för tio år sedan?


1998.
Hade nyss flyttat hem med mina tre barn, efter ett år i Riyadh, Saudiarabien. Maken bodde kvar och vi for ner igen efter ett år.

3. Ställen du bott på? I Kronologisk ordning:


1. Furulund. villa( 61-74 ) 2. Lund. radhus (74-75) 3. Kävlinge. villa (75-81) 4. Malmö. lägenhet (81-86) 5. Lund igen. lägenhet (86-88) 6. Kävlinge.radhus (86-88) 7. Lund ytterligare en gång. radhus ( 88-91) 8. Höör villa (91-95) 9. Tjörnarp, pytte-sommarhus (95-98) 10. Riyadh, Saudiarabien (96-98) 11. Tjörnarp , villa, (98-99). 12. Jeddah, Saudiarabien, (99-01) 13. Tillbaka villa Tjörnarp 99-

4. Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Trygga mina ungars framtid
2.
. Unna mig allt jag önskar och tacka varje dag för att jag har möjligheten.
3. Renovera hus och trädgård
4 Vakna med ett leende varje dag...
5. Ringa till äldsta väninnan och säga: du...va' skulle du göra precis idag om du hade en miljon kronor att göra vad du ville med? Och när hon svarar....bra ! då gör vi det då!

Det här var inte helt lätt faktiskt !

Men jag utmanar : Sanna ! Elin! Anna ! Nu är det er tur, svara på frågorna och anta utmaningen! =o)

Nu ska jag greja lunch till sonen , natti natti...

Hemma igen...

Två dagar för tidigt är jag nu på hemmaplan igen....pumpen har lagt av och vi har inget vatten. Igår kväll talade jag med sonen som gått ner för att trycka på knappen , men ack nej, det luktade bränt och det funkade inte...

Utan vatten kan ingen vara, inte ens mina två som ändå inte är det mest nytvättade man kan skåda här i världen, man måste ju kunna dricka varan också....och spola toaletten...
Så frukost i magen, fullpackad bil , hundarna in och iväg. Alltså det är ju alltid rätt skönt ändå att komma hem, men vi har haft en skön midsommar, shoppat lite på de lågprisvaruhus man måste besöka.
Ville fick sig en klippning och är så fin nu, det finns ett fenomenalt hundbad på campen, helt i kakel och du duschar småhundar i bekväm arbetshöjd. De stora får stå på golvet och sedan fönas de så det står härliga till, det är bra ös i fönen!
Klippning och tvätt och Ville väckte positiv uppmärksamhet där han trippade fram..Nyklippt och grann           låång tunga.. 

  Elsa ligger och gottar sig framför vårt tält, små tjejer for fram och tillbaka förbi henne men hon berördes inte överhuvudtaget. Hon är inte en särdeles social hund vår Elsa , människor förutom familjen är inte så intressanta verkar det. 
Hon låter snällt  folk  klappa på henne men hon står gärna och tittar åt andra hållet under tiden  *skratt*
Hon låg där och lögade sig i solen och under sitt alldeles egna parasoll och understundom gav hon hals och talade om att där, där kommer nån....men ser ni inte dääär e' den ju ! Och si...kom det inte en hund där......femti meter bort....
Blicken är klar kan man säga.
Synd med vår tidiga hemresa för jag hade tänkt ta och bada alla hundarna , men pga regn och så blev det inte och nu fick vi ge oss iväg...muttermutter...
Kan ju vara skönt ur en aspekt att komma hem ....jag får ha min säng för mig själv....hi.hi....tro det eller ej, men ena natten delade jag och Elsa en tältsäng....

Stormfälle... 
Det här är resultatet av när jag försökte sätta upp vårt partytält men misslyckades....och fick raseriutbrott.....
nåja...det skulle kunna vara men nu var det en storm som till slut tog död på det asfula men sköna tältet....

Nu ska jag ta en inspektion av trädgården, sen ska vi få lite mat i magen här, för vi är hungriga efter resan.

TjingelingPsssst.....

Angående bristen på vatten....det var tydligen "bara" pumpen som inte riktigt hänger med, så ett tryck på en knapp och VOILA' vatten igen !!

Får nog byta ut nån grej på pumpen men det är inte slut i brunnen tydligen....piuuh...! Maken fixade när han kom hem igårkväll..

kramelikram   

Öronkliniken i Lund

Det var bara att vackert lyda....eller följa rekommendation...och åka till själva huvudsätet för öronsjukdomar.
Där blev jag dragen i snibben....aj....sugen ren i öronen...ajaj....när jag sen har mage att tala om att jag faktiskt åker på en liten resa i morgon var det doktorn som sa aj aj aj ... nja kanske inte så bra du...
Man e' ju inte rödhårig enbart från flaska vänner så jag deklarerade med all önskvärd tydlighet att jag har den största tilltro till läkarna på Öland. För visst finns dom?
Nåja..nja...vi brukar ju lägga tamponad och sedan byta ut och suga dagligen tills det ger med sig....No can do....ajm gåing ...

Lovar, lovar, lovar...att se till att komma till doktor så fort det ens viskas ordet feber i min närhet...lätt att lova för jag hör ju inte vanlig samtalston ju ! än mindre en viskning !  =o)
Skämt åsido kan det bli allvarligt för tydligen är hjärnan illa ute när det smärtar och är rött och örat står rätt ut från skallen....ja, ni hörde rätt..inte vackert. Ont både bakom , framför och i örat...usch...Så, nu håller vi alla tummar att antibiotikan grejar bort det elaka och jag mår som en prinsessa om ett par dagar !

Är helt slut nu, har varit en snabbrunda hos min far och önskat glad midsommar, och har handlat mat så det räcker till ett helt kompani.

Och jaadå Malin min vän i etern som jag känner så för ! Massor av gotta också!!
  = o)

Nu ska vi ta en fika....käre gamle faren kan mycket....men inte gott kaffe....
Så, en fika nu, en *att göra-lista* och sen packa för avfärden i morgon förmiddag. Jag har tre nöjda hundar liggande runt mig nu, har ju varit borta hela dan hemska mänskan...Alex har tagit hand om dom senare hälften av dagen så det har inte gått nån nöd på dom , men dom blir glada så dom skriker när vi kommer hem.
Till och med Elsa ylar !! Hihi..det låter för kul...dom små är rena prärievargarna ibland innan man hinner sätta nyckeln i låset och en dag hörde vi även Elsa bröla med !

Jag vill önska alla en riktigt glad och god midsommar och att ni får tillbringa den i goda vänners lag och i SOL!

Kram på er alla...

N E G A T I V

Japp, så känner jag mig. För jag har hemskt ont i öronen, svullna örongångar så jag knappt hör något, det tjuter som en siren i huvudet så jag blir knas, puls och hjärtljud swoschar i huvudet. Ont när jag ligger på sidan...gnällgnällgnäll...
Har varit hos läkare idag för jag vill inte vara döv och dålig nu när Göran kommer hem i 10 dagar, hade just varit snyggt, ligga dålig på Öland när vi ska ha det lugnt och trevligt.
Nä...så jag ringer och får en tid till doktorn, som pregar in en tratt i huvudet på mig som kändes stor som en soffa....AJ !
Sen kom det som jag visste skulle komma nämligen tamponader....remsa med gasbinda som dränks i alsolsprit och pillas in i hörselgången...
Nu har jag en SOFFGRUPP i örat....gaaah...! ska dit igen i morgon förmiddag och byta tamponaden. Suck...brukar kunna lösa detta själv men icke så denna gången heller, det var inte mer än cirka 2 månader sen förra omgången. Nu är det penicilling i 10 dagar igen...

Som *icing on the cake* har nu vattnet i vår brun sinat så vi har inte en droppe vatten i våra kranar, pumpen kan jag inte ge mig på, men stackars maken får ta itu med det i morgon. Vi har eget vatten här, vill det sig illa måste vi borra ny brunn, med lite tur är det pumpen som det är vajsing på. Smidigt när vi inte kan spola på toan...och inte har nåt vatten att skölja med...

Åh, så irriterande, jävla öron och pumpar och hundar som välter omkull mig så jag åker på rumpan med ett brak....Elsa...hjälp mamma....sa hon....och jag for som en bowlingkägla ....nåja...nu blev hon jättego' vän med syrrans hund i ett nafs, men jag åkte på stryk under de första två minuterna...

Kaffe....och kokosbollar som dottern har gjort....många ska jag ha...fullständigt moffa i mig dom....och intala mig att det är vitaminkulor...

piis...

På tisda'

kommer guben min hem  =o)  ....då åks det en vecka till Öland och Böda sand. Sen åker han tillbaka till Kina igen...hm....grunnar lite på....äsch..nä...eller ! .... hm.....asså....man kan ju liksom råka slarva bort hans pass ju.
Kan ju lätt hända faktiskt....bara...borta plötsligt...och tänks så trist ! Då KAN han ju inte åka tillbaka förrän ett nytt pass har grejats fram igen... *sa hon med ett elakt flin...

Fick goda nyheter här nyss! På Svivk, svenska irländsk varghunds klubbens sida, kan man skicka in foton om man vill ha sin hund trona som månadens bild, jag sände iväg ett par bilder på Elsa och de kommer att finnas på hemsidan i Juli !  Det är ju jätteskoj ju! FinaStina på bild i etern. Känner mig så stolt så. 

gräs matte(s)prydnad

Städar idag...eller ja, har ju börjat lite grand i alla fall, sen är det så mycket annat så bara måste grejas först liksom så det där med städningen det dröjer nog...för är det inte det tristaste ändå ! Speciellt toan, som är liten och knyttig.
Men jag ska göra en enkelvariant, man ska säkert inte göra det men det skiter jag i. Jag ska ta bort alla lösa grejor, spreja på med nåt sprejtjosan som jag inte kan namnet på , sen tänker jag duscha av hela härligheten.
Enkelt och bra, hett vatten så torkar det själv också. Ingen petnoga variant idag.

Sedan jag skrev det ovan har jag inte städat något nämnvärt...talat i telefon två gånger, hängt två maskiner tvätt resp tagit in två maskiner från tvättvindan, instruerat sonen med *disktips* plus att jag precis nu, reser mig och går till vattenkokaren för att göra mig en koppkaffe a' la Nes' variant....koffeinfritt , gott.
Si jo om två minuter....
Sisådär, nu är jag utrustad med en mugg java , den ska jag dricka långsamt så städningen får vänta ytterligare en stund..
Skämt åsido, jag tycker förvisso det är triiist att städa men vill ha det rent och snyggt runt mig, och jag städar gärna på kvällen av nån anledning,  så det får det bli idag,    kvällsstädning.

Alltså, i morgon fyller min systers son Jonatan 18 år,  förra september fyllde min äldste son 18 och om ett halvår, 16 dec, min yngste telning också....18!....jisses...dom tre har alltid haft kul ihop. Tre musketörer fullt ös när dom lekte !  Så i morgon åker vi på lite kalas med morfar som sällskap.

kusiner Jonatan och Daniel i Vånga julen 2004

Tittade precis på jordgubbarna här ute, många är dom, väldigt många dessutom, men ganska små och jag undrar jag om de hinner blir färdiga till midsommar . Smultron har vi också och dom är såå goda, ska köpa fler plantor till nästa säsong.
Ska köpa mig ett litet äppleträd också, med tre sorters äpplen på, kanske något annat fruktträd också, men det får vänta lite, kanske kan göra det i augusti när maken har semester rent av.

Hm...har lite skallebang så jag lämnar etern nu, får det ibland när jag sitter vid datorn så si jo lejter...

ha en ljuvlig lördag och söndag !

kramelikram

goder morgon...

eller....vad säger man klockan nästan halv 4 på morgonen när det inte blivit så många minuters sömn av?  Go' natt kanske...
Mitt vänsterben ....nån som vill byta med mig? Jag  hyser för stunden inga varmare känslor för det nämligen för det bråkar och krampar och stinker av hästliniment...Linimentet har jag satt på själv men inte gör det någon nytta , den medicin jag tar mot problemen är slut och det kom jag på när jag idag skulle ta ut på receptet som visade sig vara för gammalt.
*men åååh! stampar ilsket i golvet, inte kom jag ihåg det när jag tog ut senast, att det var sista uttag och jag måste kontakta doktor för nytt recept...aarrrgh..
                          Inte har jag nåt gott heller hemma att sätta i mig i min ensamhet i natten! Suck...får väl ta mer liniment och sätta på fler benlindor....
.............................plats för medlidande................................................................själv tycker jag rysligt synd om mig själv just nu.
En mycket rolig människa hade skrivit inlägg i sin blogg och det har jag läst två gånger....tack Malin...du e' en kul typ =D

Så..det är ju inget ont som inte har nåt gott med sig ändå! Nu fick jag mig några minuters härlig inblick i en skojsig mänskas liv och det är inte fy skam !
LItta typiskt e' det ju ändå, det är aldrig trevligt med sömnlösa nätter men ibland är det mer frustrerande än vanligt. Hade tänkt åka på hästkurs i morgon, natural horsemanship, men det kan jag glömma, utan sömn i kroppen med denna värmen...nix...får bli pul i trädgården, gräsklippning och bara slapp hela dan...

Lav jo husbandet ! kramelikramelikramelikram

ZZZzzzzzzzzzka förzzzöka zzzzova nu....

Tomt i huset

Förutom hundarna som ligger och dräller här runt mig är jag ensam hemma just nu. Son yngst är på galej i Lund med en kompis , son mellan är ute med Soft airgungänget och "leker", dottern äldst,som är hemmavarande tills det ska flyttas in i lägenheten på tisdag, är på 80-tals fest hos vänner.
Såå, här sitter jag och surfar lite, fnular lite på om jag skulle gå ut i solen ett tag ändå, men det är bra varmt och luften står still. Men det är härligt ändå för inte e' det kul om det regnar eller är grått inte, då tar jag värmen med glädje, man kan söka skugga ju.
Kunde smaka med en kopp kaffe faktiskt...säg när det inte gör det !
Igår målade jag och dottern väggar i lägenheten, vita och fina. Vilken skillnad det gör med lite färg va! Själv blev jag jättesnygg om ena foten bla....inte illa ! *Ploff* så hade jag en stor klutt färg på foten och det rann så snyggt ner mellan tårna..'skratt*...
Taket fick sig en repa också lite här och där, men vi lyckades faktiskt mycket bra med att slaska på färg där det skulle vara och inte på omgivningen.  Vattenbaserad färg mina vänner....säger det igen....v a t t e n baserad....vatten...lätt att torka av och torkar omedelbums.
Idag var vi och gjorde en del ärenden och bla inhandlade dottern en beige snurrstol på Erikshjälpen i Höör, såg fräsch och fin ut, sen blir det en annan femma att forsla hem den också....*harkel harkel.*...tänkte inte riktigt på det , men jag har fått löfte att låna släp av god vän så det löser sig nog, har en soffa också som ska ner till Malmö sen går resten in i bilen.
Ska släpa med mig ene sonen också som dragdjur...eller vad säger jag...slav menar jag ju uuöh...humhum...bärhjälp låter bättre...
så bärhjälp behöver vi ju, små kvinnor när det ska flyttas...då ber vi son respektive broder om hjälp.
Sen får han faktiskt hjälpa till vare sig han vill eller ej !! *moahahahaaaa*...=o)

Sköt om er mänskor,

Lav jo maj kina-*för närvarande i pakistan*-man...puss med tidsfördröjning..


livat igen..

I måndags var jag och dottern ute på en Skånetur med min far som tycker det är himla trevligt att "ta en tur" i vårt vackra landskap.
Vi åkte bla ner till Tjörnedala på Österlen, och promenerade vid havet, i fantastisk natur, platser som min far besökt under hela sitt liv, han är 85 år i år.Caroline och morfar har alltid tagit sina rundor i skog och mark, hon lärde om blommor och örter och sånt som gör livet rikt. Nu blir det återblickar och samspråk på vuxen nivå .
Caroline och morfar pratar om nåt kul på promenad vid havet.

Efter besöket vid havet åkte vi till Kiviks musteri en sväng, jag köpte ett flak av årets skörd äpple sen tog vi en glass och åkte vi hemåt i sakta mak. Bla stannade vi vid Fritiof Nilsson Piratens grav vid Ravlunda kyrka. Den ligger otroligt vackert högt upp och man ser långt iväg över ängar och fält.
Vi tog en vända ner till fars koloni och fikade innan jag och Caroline åkte vidare till Malmö för att hämta hennes lägenhetsnyckel.  En jättehärlig dag hade vi.
Fikastund i kolonin, 2 juni 2008

Idag 5 juni,  har jag anmält Elsa till utställning i Tvååker 11-12 juli, spännande. Får ev sällskap av "min" uppfödare av kinesisk nakenhund upp, det är ju trevligt att åka tillsammans med någon. Hoppas nu det blev rätt med anmälan av båda dagarna ! Det går väl att avanmäla annars kanske.

Tjingeling i värmen  =0)

RSS 2.0