Kina

Fredag...lämnar hundarna på pensionat kl 11....hem o fortsätter med vad jag behöver göra...kl 17.30 ska jag åka o lämna Molly, katten , hos sin tilldelade pensionatsplats...
Då....ringer telefonen....kl e' 17.20 o jag ska iväg kl halv 6...
"Eeh..jaa. det e'....bliiip...här..., .alltså ...jag kommer inte nära dom....dom ligger i fåtöljen o morrar på mig.."  det här funkar nog inte...dom verkar inte trivas...
Men hallå...hundkurator tänker jag för mig själv...men...går det inte så e det ju så.  Saken är den att på det här stället har man inte hundgårdar utan man promenerar med varje hund minst 4 ggr per dag.
Det tyckte jag var bra men inte i fallet med "dom två grabbarna från Tjörnarp"...det innebär ju att man faktiskt kan koppla dom...
Smärre panik och jag ställer mig in på att det kanske inte blir nån Kina-resa för min del....kan ju inte lämna hundarna själv o ingen som kan ta dom av de jag känner som hundarna känner dessutom.  Det finns gränser för vag jag utsätter dom för liksom.
Dom har aldrig varit lämnade någonstans någongång så inte var det lätt inte.  Men si vi blev rekommenderade att ringa och höra på ett annat pensionat.
Iväg med Molly o hem igen, ring ring ring till nytt pensionat, jodå, dom är så välkomna så, "vi ses i morgon kl 10.."  Gulp...
Lördag kommer...avresedag...jag o hundarna åker iväg till Bjärnum och efter rundtur bara jag, kom hundarna ut ur bilen möttes av två andra hundar o sen hade dom vänner.
Lite kort version men i stort sett så var det. när jag på eftermiddagen talade med stället hade dom varit ute på ytterligare en promenad.
psst...vi hade glömt nyckeln i ytterdörren som väninna upptäckte när hon kom för att vattna blommor"...oops...not me...en av sönerna...
Iväg kl 18.28 med bussen till Höör för vidare transport till Kastrup , i Malmö fiskade vi upp Caroline och så var vi på väg.
Benen kändes rätt ok och hjärtat satt inte i halsgropen som jag faktiskt väntat mig.  Vi lyfte kl 22.10 o landade i Peking kl 13.00 i söndags.
Hela resan tog cirka 9 flygtimmar och tiden gick förvånansvärt fort, en liten slummer blev det men inte sover jag nåt vidare på flyg inte. Grabbarna filmade och fotade så det stod härliga till.
Deras entusiasm var rätt skön o det gick liksom inte att inte påverkas positivt av den. Dom babblade o tjattrade o skojade .
Härlig med såna ungdomar !

Göran stod o väntade på oss när vi hämtat bagage o grejat med växling och sådant och så bara det iväg till hotellet. Temple of Heaven Holiday Inn Espress. Trötta o nöjda var vi med vår resa och hungriga gick vi iväg till en restaurang en bit bort.
Inte lätt med språket kan vi säga...men lyckades få beställt lite olika smårätter ialla fall...peka på bilder kan man ju !
Den ena rätten var nåt så in i helv....stark så vi höll på att storkna allihopa...*skratt*....den rätten ströks rätt fort från att beställa i fortsättningen listan...

Tisdagen promenerade vi iväg ut i stan och var på "jakt" efter Tempel of heaven...per vägbeskrivning av hotellpersonalen.....
....o vi gick...o gick....o gick...o gi....ja ..ni fattar.. ÅT FEL HÅLL !! Grabbarna blev bjudna in i sen sexshop längs vägen...en karl satt längs vägen och hojtade Halloj! till oss...eller ...det lät så  skånskt så jag skrattade det till o svarade ...då tittade han förvånat på mig o skrattade han  också..Vi hade tydligen talat samma språk där för en sekund.

Efter en rejäl promenad kom vi så fram till  tempelträdgården som var fantastiskt vacker . Vi strosade runt där ett bra tag men jag som suttit i flygplan med den här sege , stele kroppen var rätt mörbultad o öm i fötterna för i villervallan hade jag glömt mina gympaskor hemma och fick gå i , fövisso Ecco...men dock...stövlar hela rundan..
Jäkligt tröttsamt kan jag säga o höfter o rygg gnällde rätt ordentligt. vi tog en taxi hem sen alla fem i en bil fyra pers i baksätet...på vägen ut stod en tjej och ...ja, skrek helt enkelt...Da Da Da! lät det som...sen grabbade hon tag i Göran och log vackert...hahaha...inte alla hönsen hemma....
Väl hemma fikade vi på ett ställe bredvid hotellet och sen for vi till stan och ett ställe med 6 våningar shopping ....himmelriket!
....Eva skulle ha skor var det tänkt och herreguuud...jag med mina få centimeter bär ju 39 i skor, ev 38,5....kan ju säga att det blev ett jäkla provande och många förvånade miner när jag bad om en size 8....i det här landet ska man helsta ha storlek 35..
Vi rände hit o dit o provade o provade o till sist tänkte jag lägga ner hela projektet...då var vi högst upp...kl var  21.15..stället stängde 22...
Spalding....styr kosan dit...ser ett par grå med nån rosa detalj...dom! sa jag o size 8 please...Ok...säger tösen o ränner iväg...
E rätt butter o trött vid det här laget o väntar mig "sorry mam...no size 8" när tjejen kommer o levererar mina skor...perfekta!
Hela besöket tog cirka 7 minuter....Det måste ha tett sig lite udda o kanske rätt festligt när ett följe på 5 kommer in med mig i täten, lagom irriterad , hugger första bästa sko bokstavligt talat o sen på 20 sekunder bestämmer mig för att köpa dom !
Stadd med sko inför muren dagen därpå åkte vi hem till hotellet igen. En vacker stad Peking faktiskt. Men si..när vi ...5 st skulle hem blev det klödd med taxi, den ene betedde sig onyktert. och två andra ville inte alls ha med oss att göra, för vi ville ha taxameter, inte fixt pris.. så vi stegade in på Raffles Beijing Hotel...ett palats....fint värre . Dom fixade taxi till oss .

Dagen som följde gällde Förbjudna staden och muren....vilken dag ! Herregud...det var svårt att greppa att vi faktiskt stod där i Kina...på muren...Och ...rätt som det e kom en tjej farande nerför muren o hojtar till sin mamma att hon mött Alex från Tjörnarp där uppe på toppen !  Men hallåå...vilka e oddsen för det..!?  Det låg ett fik där också..."Butik , äkta kaffe" nordisk butik..
 Igår onsdag tog vi tåget ner från *Peking till Shanghai...10 timmar , det var lång tid att sitta still men det var trevligt . Rätt beklämmande också faktiskt för längs vägen såg vi en landsbygd som verkligen inte såg så fräsch ut, mkt fattigdom o en massa kolverk längs vägen..
Ett dis låg över dagen dessutom så det kändes lite....efterkrigstid på nåt sätt....Caroline var lite krasslig i magen på tåget o fick gå fram o tillbaka på toaletten. Hon e ok idag tack o lov.

Hursomhelst...framme i Shanghai sen igår e vi...i Görans lägenhet.  Nu har Alex stackarn blivit dålig här med kräkningar och har legat till sängs hela dagen.
Vi andra har varit i på en marknad idag och det var ju en upplevelse får jag säga...
Fick ner en väska från 500 yuan till 180...hade jag envisats fick jag den billigare...inte nån storfräsare direkt när det gäller prut men va fan...Så, här sitter vi nu ikväll...ska fika nu o i skrivande stund ligge alex åter över toastolen...så jag lägger ner här för nu.
Med en bråkdel av alla  bilder som finns.

sköt om dig, fina ungar på väg till Kina

.


Vissa människor

har ett så stort ego att dom inte fattar varför inte alla människors tillvaro kretsar kring dem.
Tragiskt.  Vill en sån person sura för att uppmärksamheten varit för klen....enligt dess egna utsago...låter jag dem göra det.
Jag ger inte näring till sådan småaktighet och låter mig definitivt inte påverkas .

Det var det. Nu e grabbarna igång här med packning, de små hundarna har idag åkt till pensionat, och det är inte lätt att skiljas från något av sina djur, det är faktiskt inte lätt.
Molly står näst på tur , sen e det alldeles tomt på djur i hemmet och det är mycket länge sen det inte fanns djur i min närhet.

.....LITE LEDSAMT.... mer än lite....

men nu får jag inte ramla ner i negativa tankar ju !! SKA JU TILL KIIINAAA!!!! 

Ska försöka få ordning i huset här, syrran in på en visit i morgon, en väninna på en snabbfika ikväll...nycklar iväglämnade...fakturor packade för betalning av göran ...viktig post....avmaskning av hästen i morgon också...medicin hämtad...o femtielva andra saker i ordning o grejade med också...

Håll en tumme lördag kväll kl. 22.10 !....då lyfter vi....

over and out....hör av mig när vi är framme....

tjingtjong

resväskan framme

eller för att vara exakt....resväskorna....3 st framme....

Idag e det städ som gäller för nästan hela slanten, ett besök på bank står också på schemat, annars får det bli hemma-meck som gäller.
I morgon ska hundarna och katten iväg på sina respektive pensionat, känner mig lugn inför båda alternativen. Hundarna har aldrig någonsin varit skilda från familjen tidigare faktiskt, men de har ju varandra så det går ingen nöd på dem.
Molly e lättacklimatiserad och ska till ett härligt ställe med stor omtanke och frihet gå ut och in som hon vill.
I skrivande stund sitter jag vid sonens dator då vår egna bråkmaskin for iväg igår till support och översyn....Molly har funnit en favoritplats ovanpå skärmen, en stor skärm...vilket då naturligtvis e självklart .....annars hade hon fått vara en smal rackare...
Om hon skulle rymmas på en plattskärm menar jag...

Kom på här att en sån där löstagbar disk el vad det nu heter, blev kvar här hemma. Man kan ta ur en "behållare" från vår dator....den låg kvar här såg jag nu på morgonen...väntar samtal nu från supporten, vill dom ha den får dom ju komma o hämta den tänkte jag.
Kanske inte är nödvändigt att få den, nog borde dom ha tillgång till sådan på "verkstan"...

Dags att käka lite, sen återgå till fixeriet här hemma. En vänlig kompis ska kika till hus o blommor till mig. Pannan e fortfarande inte lagad...så här är kallt , har inte tid att greja med det nu så det får vänta tills vi är hemma igen. Även om väninnans make igår ringde o sa att dom kunde hjälpa till att få den lagad när vi är iväg !
Det e så snällt !  Har lite svårt att ta hjälp så, men kanske ska ta erbjudandet ändå...kan ju vara skönt att komma hem till varmt hus.
Får nog göra det.

Åh ska bli så häftigt ....KINA !  ....rysrys....1 mil upp i luften....Göran väntar ! Yeaiii!....långt där nere på marken...

japp....crazy...

Inlägg 2 idag....

E mitt inne i allt som ska förberedas , klipper hundar o fixar dom för tvätt senare då det ringer . Väninna sitter på tåget till Småland, har har upptäckt att inte plånboken e i väskan! Den ligger endera på perrongen el i bilen där bagageluckan e öppen..
Klart jag åker o kollar, även om tiden e knapp för mig.  Hursomhelst, jag ser genast att plånboken ligger i framrutan ....rådig e man ju så jag fick väl väck gallret bak i bilen, två spånbalar o så klättrade jag in...
Kan ju ha tett sig som en märklig syn men ingen knackade på o undrade vad fasen jag hade för mig..
Sköönt att kunna lugna väninnan som naturligtvis sitter o e orolig på tåget, med kort o pengar o allt man har i plånboken..

Lite mat i magen och nu ska hundarna bada...el duscha blir det....får göra klart städningen där sen...jag gör en badrumsstäd modell snabb ibland....då e det full spruta med rengöringsmedel som får verka ett tag....sen öser jag på med varm dusch...över väggar o toastol sen e det bara att låta torka.  Påbörjade den tidigare och kom nu i skrivande stund på att ajfan...det blev ju inte av att göra klart ju...

Fick tag i supporten också förresten....det var helt i sin ordning att den externa hårddisken...som jag fick veta det hette...var kvar hemma. =o)

hej så länge...kanske återkommer om det inträffar mer oväntat...

Det tog inte lång stund förrän jag blev lockad ut på en ridtur i skogen...Vem kan motstå det! Nåja...det e' många såklart...men få med häst i skogslandskap...
Helt underbart, hämta energi och få rida en gång till innan vi åker. Min kropp har mått så bra här nu ett bra ta...peppar..peppar.. av ridningen.

Lasagnen står i ugnen...SEN ska hundarna duscha....

hej för nu...

snart dags...

för fru Andersson att fara som ett jehu genom luften....fem dagar....svälj....

Nu har jag lyckats "ragga upp" en vänlig man som ska hjälpa oss med pannan, genom en manöver som jag hoppas ska förse oss med lite värme i vinter. Han blev lite tagen på sängen faktiskt....öh...NEJ....nu for fantasin iväg med dig vännen...överraskade blev han...när jag klev in o undrade om han möjligen kunde förse mig med värme i vinter...*skratt*...
Han såg inte så chockad ut så han är nog en härdad karl.
Den patron jag behöver till min elkasett tillverkas inte längre, och inte konstigt egentligen för pannan är 25 år gammal. Ännihao...lite stödvärme får vi iallafall. så får vi elda också och det tycker jag är trevligt .
med bra ved har vi glöder i spisen på morgonen också .

Denna veckan hade jag tänkt ägna åt städning, tvätt och att fixa pensionat till katten Molly, har velat med henne, ska hon vara själv hemma eller ej, inne eller ej...suck o stön...
Det e ju bara att konstatera att det vore jäkligt oschysst om hon, som van in-utekatt. plötsligt vore förvisad till att bara vara inne förvisso med tillsyn en el ett par gånger per dag , men ändå...
Nog det bra för vår del. Men nix.
Så, idag ska hon vaccineras , det e snart 1 år sen sist, och jag ska tala med en eller ett par pensionat som jag vill ha.

På tal om Molly .....Elsa vår älskade Elsa, vårt skitiga mufflonfår , uppfödarens ord... ....är "utlånad",  då minsann vet Molly det genast för hon kommer spankulerande genom huset.....ligger på bordet och VET att Elsa är inte här....samma kväll som Elsa åkte kom hon ....
Det är faktiskt lite mysko ändå, för inte gör hon så när hon är hemma inte.

Tvätt....Jaa, det var ju meningen det.....men igår tvättade son äldst ....och bröt av handtaget på tvättmaskinen....jag blev lite upprörd faktiskt. MEN...sånt händer och det gör ju ingen nytta att älta det och bli ilsk på sonen ...inget agg alls mot honom...
Han ska få komma upp ur brunnen sen....muttermutter....*skratt"

I skrivande stund står jag med laptopen på spisen, alltså, dom här makadoningarna e ju så himskans varma ju ! varför i hela världen gör man inte stödben på dom för! När man nu inte får/kan/ska ha dom platt på underlaget borde det väl för fasiken vara ben på så det cirkulerar luft under ...?!

Nu kommer jag till helgens eskapader.....jag har gått kurs...Reiki 1.....Det var så häftigt ! Rei..betyder...universell....Ki betyder livsenergi.....så jag har blivit initierad i Universell livsenergi....jag kan ge healing utan att ta av min egen energi utan använder mig av....o här kommer den del som många tycker e'....flum...jävla dumheter....osv....
den gudomliga livsenergin.
Vissa kallar denna energi Gud...andra högre makt...man kan kalla den StigArne och den är lika effektiv...kärt barn har många namn.
Det e' den energi vi alla lever i -och tar av och som aldrig tar slut. Vi , healern, blir som en kanal mellan denna energi och klienten, och har inte alls något med läkandet att göra egentligen. "Vi kopplar slangen till stora huvudledningen" som Laila , kursledaren , uttryckte det.
Det tycker e en otroigt bra liknelse, lätt att ta till sig. 
Vi som gick kursen e ju inte fullärda på långa vägar , det känns lite stöddigt att säga att man e healer ,  det krävs övning och träning med det, som med allt annat, för att  vi ska bli duktiga.
Det ska bli spännande att prova på nära o kära, djuren...
Min häst reagerade rätt tydligt, höjde huvudet och vände sig om o tittade på mig som om hon frågade " vad i hela världen gör du ! "
Sen höll jag bara handen på henne och hela hon skälvde till, sen sänkte hon sakta halsen så hon närapå stod med nosen i marken...
det.....e inte illa...

nu sitter jag i soffan , och känner mig rätt nöjd, trött o slapp. ska göra en kopp kaffe till, titta på Simon o Thomas designprogram...

ät paprika...röd...mycket C-vitamin ...tjingeling folks...

 

Åh vilken dag...

Efter ytterligare en sömnklen natt klev jag upp tidigt för att åka ner och hämta min far som hade colon (tjocktarms) undersökning i Lund.
Min äldre bror skulle hämta så jag kunde åka hem relativt omgående. In om Willys och handla lite , sen hem. sleten o hungrig.  Har beställt ved och killen hade tydligen ringt , fick ej tag på honom när jag sökte honom och tänkte att nåja, han ringer väl igen och kanske vi får veden i morgon  eller till och med i eftermiddag ! , så kan grabbarna hjälpa till i helgen att lägga in veden i förrådet.  Själv har jag Reikki I kurs lördag söndag och är upptagen båda dagarna.
Hursomhelst, sönerna var vänliga o hjälpte till att fixa disk och dammsugning då Elsas uppfödare i sällskap av Elin, skulle komma o hämta Elsa och jag inte ville ha hur jäkla rörigt som helst i huset. Vi skulle ta en fika innan de tog henne med sig tillbaka.
Då ringer far hemkommen från sjukhuset, 9 polyper hade man tagit, och den ena, stor o ful, såg inte bra ut  alls, cellförändringar.....obehagligt. Han är naturligtvis orolig, 85 år. Ny undersökning väntar efter patologins svar...
Omtumlande nyheter som kändes ....ja...inte bra kan jag säga.

Tänkte ta mig något att äta när telefonen ringer igen....Denna gången är det Sanna som ringer, bilen har pajat i Laholm....kunde jag komma dit o lämna Elsa?
Ja, vad skulle jag säga. "nää, det vill/kan jag inte", föreslog fredag men det var en olämplig dag för familjen så jag åkte väl iväg då.
Hade tänkte mig en tur ner till far kanske sedan men nu blidde det en tur till Göteborg istället....Framme i Laholm väntar de på mig, bilen ditforslad av bärgningsbilen, ingen kunde hämta Sanna, Elin o Sota o köra dom hem till Göteborg, och där stod jag igen...."nä. jag kan inte", inget alternativ ....In i bilen o iväg ...
Bilen fulltankad i Lund i morse är nu nere på kvarts tank kvar....63 mil idag.....trött i nöttan e jag nu kan jag meddela. Elsa är i tryggt förvar men inte var det festligt att lämna henne. Hoppas hela familjen Persson är nöjda med att ha henne hos sig ända till 15 november.
Det har varit en trevlig tur med Sanna o Elin o Sota och Elsa i bilen, och en trevlig fika....men nu e jag trött, kl e 20 över 8 o jag e helt färdig.

Håll tummarna för att far min inte har elak cancer i sin kropp...jag får ringa i morgon.


Ajm bäääck !

Än lever den skraltige ...

Fick häromdagen en komplimang, jag har ju inte uppat på ett tag.....uppat....det har lärt mig minsann !   Snacka om att vara inne ...hahahahaa...hursomhelst...en liten diskret kommentar att jag inte skrivit i bloggen på ett tag..
" Njae. sa jag , det har ju inte vatt så mycket o säga tycker jag, bara vardagsgrejor som inte e så kul.."
"Men du skriver så roligt ..."..

Blir ju nästan generad ju !  
Och det händer som jag sagt tidigare i nåt inlägg, saker hela tiden, hundarna gör tokiga saker, jag ..hör o häpna....gör tokiga saker...nån ringer o berättat nåt kul , promenad med hundarna...såna smågrejor, att berätta om en dags tvätteri e' ju liksom inte så upphetsande..

Har börjat rida min häst här mer regelbundet och konsekvent och hittills går det som ett urverk. Hon är inte så gammal, 5 år, och nyss tillriden och kan basic dressyr, men hon är cool som få, och med en vilja som få också....hmm...envis som synden men rätt lätt att övertala.
Hon kan stanna och sen stå där som fastvuxen i marken, det spelar liksom inte nån roll om jag dansar regndans runt henne el vad jag gör. Har hon ställt sig ....så har hon ställt sig....
Man får vara lite finurlig med henne, och lugn o vänlig men bestämd. Det e ingen elak häst eller en som "bråkar"....och där e' grejen...det e sällan en häst bestämmer sig för att bråka..
Dom reagerar på hur jag beter mig , så , den gången jag tänker på när min häst stod som fastfrusen i marken, jag satt ej på henne då...då låg stallkatten vid sidan lite längre bort....Det såg inte jag och ville hon skulle gå fram men ack nej, jag kunde ju ha ihjäl stackars Rune ju !
Hur skulle det se ut va ! När jag frågade henne vart hon ville gå, och lät henne bestämma vägen...backade hon några steg o klev ett annat håll.
Då såg jag Rune.....Klok dam. Dom , precis som våra hundar, talar om för oss när något är på tok, el gör ont, el bara inte stämmer.
Hon har lite fnatt för sig förstås också, kickar när vi vänsterskänklar...tjoff så slår hon med vänsterbenet...lite kul e det allt...men så får hon ju inte bete sig såklart så vi jobbar med det .
Jag är långt ifrån någon duktig häsmänska, men rätt lyhörd förvisso så det löser sig med "kickeriet".

Elsa o jag var i skogen häromdagen, underbart väder, rätt varmt dessutom. Vi begav oss, jag med fina kameran om halsen o tänkte ta en massa fina kort under vägen...
Jag kan ju säga att det blev inte riktigt så jag tänkt....promenaden var helt underbar, vi gick nya vägar bla, och sen på hemväg fick hon springa lös och var en absolut pärla och kom när jag visslade....nåja...vissla är väl synd att säga ....och ropade på henne...
Angående min vissling....jag kan inte vissla ordentligt....jag drar inåt...det blir liksom inte mycket till ljud när jag försöker på vanligt vis. Kunde busvissla en gång i min ungdom. men den kunskapen e väck...
Jag utstöter ljud i alla fall och Elsa svarar genom att komma dundrande ..
En bit i in på promenaden tog jag några kort på henne och vi vandrade vidare. En ekorre fångade Elsas intresse och det var en sån där perfekt Kodak moment...
Jag fattar kameran och ....inget händer....men va fasiken... nähädu...för här var batteriet SLUT !!  På fem kort tog batteriet slut....men man kan ju hålla sig för skratt alltså ! Väl hemkommen hade jag samtal med sonen om vidden av att ladda BATTERIET i kameran...
Annars....NO MORE LÅNA KAMERA !!Vacker Elsa i vacker skog

Så, det var de två bra korten jag tog på henne, dagens skörd uppgick till 5 stycken....

När jag kom ner i dag satt sonen o tittade på ett program som handlade om en flygolycka....men hallå....vi ska åka om lite mer än en vecka....hur kul e det på en skala...
Han stängde hänsynsfullt av ....tack alex.....Ska följa Malins råd (förra inlägget ) tror jag.....*skratt*...

Elsa blir hämtad i morgon av uppfödaren, som ska ha henne hos sig medan vi är i Kina, samt ställa henne i Stockholm till helgen. Det blir många veckor utan min tös...jag saknar henne redan... Hon kommer att ha det så bra så bra hos Sanna o hennes mor o far , far e hon ju så kär i så hon kryper ur skinnet !  Det e skönt att inte behöva vara brydd över hur hon har det.
Ska lämna dom små på pensionat här intill, mannen e hundkurator, håll tummarna för oss (dom) att det funkar perfekt där också ! Har aldrig lämnat dom någonstans...känns lite läbbigt faktiskt.
Molly ska vara på pensionat hon också, ska välja ut ett idag tänkte jag.

Nu e det dags för lite mat i magen, sen kanske en chat med maken om han är hemkommen från jobb än....Thailand gäller denna veckan...Bangkok...varmt som attan 30 grader ! Piuuh...det e hett det....

Tjingeling, sköt om dig,

ät frukost

Pass

fick vi förnya inför vår Kina-resa...och nu e' dom klara, inlämnade på TetraPak....visumansökan ifylld...och nu e' det bara 18 dagar kvar...
För mig e' den här resan så otroligt kluven....å ena sidan längtar jag efter min kinaman och kan inte fort nog komma ner dit....
MEN....  å andra sidan.....tycker jag ju inte det är så rysligt trevligt att flyga ......inte alls närmare bestämt.  Det e' ju bla det där med höjden...usch...eller...jag har ingen kontroll själv....not nice....eller...att ev sitta bredvid någon som smaskar vansinnigt...åh så vidrigt..! eller, en som brer ut sig och håller väsen på alla möjliga sätt o vis....eller en som pratar på om allt mellan himmel o gjord medan jag försöker överleva själv.. Jag kämpar ju för mitt liv just då !!! 
Inte sällan e det just vid start som någon sliter vilt i nån godispåse dom har med sig för att sen hiva in en bra näve och tugga frenetiskt så det står som en sky av spott runt i kring....  

Man skulle ju kunna tro att jag är en vansinnigt intolerant människa men det è jag inte....men....när jag i mitt inre går igenom resan jag är mitt uppe i.....och som jag är nervös för....då räcker det med lite för att det blir too much....
Herregud mänskor ! Här har jag ju världens diskussion med högsta hönset....han med stort G ...the chief...GUD himself om att hålla en stadig hand under just mitt flygplan...och sen luuugnt, fint o varligt....föra mig över vad jag nu ska över...och sätta ner mig  lika varligt på min destination...
Där...säger jag ödmjukt tack för hjälpen....
DÅ !! Mitt i denna allvarliga diskussion....då kan man ju inte göra nåt annat liksom....håll då truten alla runt ikring o låt mig vara ifred !
När vi väl e' uppe på cruisinghöjd e' det lugnt igen...då har jag snackat klart med han som hjälper till....Jag sitter ju inte i skräck under resans gång sen...

Jisses...inte meningen att gå loss på det viset ändå....Sonen...den äldste....e' en pojk som sedan vi bodde i Saudiarabien bara äääälskar att flyga ! Det står sig fortfarande....åh ! det ska bli så läckert...du...låna kameran ! va kan jag väl....ta massa foton....får vi fönsterplats? Vet du det...hm...kanske ska messa pappa o höra ....
Suck...jag vill för allt i världen inte ta denna sprudlande entusiasm ifrån min älskade unge men jag kan inte delta i dessa förtjusta tillrop...nope...
Jag kan göra en liten segerdans när vi står på säker mark i Beijing den 26 oktober...inte förr....då kan jag andas och bete mig fullt normalt .

Hm...det finns ju astralresor....hade vatt smidigt för min del....sitta hemma i soffan o resa världen runt !

Nåja, det löser sig, jag är rätt lugn som person så det är i mitt inre det är inbördeskrig...Förr fick jag ju skärpa mig för då var grabbarna rätt små 5 o 6 år , Caroline var 10, det var rätt bra på sitt sätt för jag kunde ju inte stänga ute barnen , i synnerhet inte Alex som hoppade upp o ner och var världens lyckligaste !

Vad annars...
Min Whiskey häst Tullamore e' på plats hemma igen. jag har ridit henne ett par gånger och det går så bra så. På onsdag ska vi löshoppa hästarna i ridhuset. Det tycker hon e' himla kul.
Ikväll ska jag på meditationskurs, det är en skön avkoppling som ger energi.

NU....ska jag prata med maken på messenger...

hejhej...

RSS 2.0