Hemsida www.evaskineser-och-varghund.se

I fredags fick jag ett infall och började knåpa på en hemsida. Tanken har jag haft i flera år men det har inte blivit av.
Dyrt att anlita någon och tålamodsprövande att göra egen.

MEN....nu presenterar jag i alla fall en liten början på min/vår hemsida så får vi se vart det leder och vad det blir av den.


väl mött

För mycket

Jag tycker det är härligt med sommar, men jag vill gå i ide....

Det är bara för mycket , jag pallar inte för mycket mer nu. Skadar en redan skadad rygg igen, vilket händer cirka en gång i halvåret minst, med 3 veckors vila som följd. Öronen som svullnar och gör ont och tar hörseln i från mig, minst en gång i kvartalet. Influensa har jag haft, rent för jäklig en gång i halvåret.
Helt absurt att titta tillbaka på de senaste två åren...eller två åren förresten....det har inte varit en lugn stund sen början av 2002.
Livet börjar vid 40....pyttsan...det gör det jävlar inte. Det börja möjligen jävlas vid 40...

Min häst....jag är så kär i min häst men jag står inte ut med att åka ut till henne för jag kan inte ta hand om henne...kan fan inte ens böja mig o kliva in i hagen !
Skulle hon sen ta ett steg så jag får flytta på mig...att borsta av henne, leda henne ...no can do...jag har haft så överdjävligt ont så ...ja det går bara inte. Aktiv fem minuter i taget, det är den melodi jag får rätta mig efter.
Att ta mig in i bilen för att åka ut och bara sitta och se henne....värre än att inte se henne alls på ett tag. Världens sämsta hästägare, det e jag det.
Inte blir det bättre i höst då jag e v e n t u e l l t.... opereras. Har ingen plats i nuläget till henne i vinter vilket känns jobbigt, vill ha lösdrift igen men det är bara några få som har det här och där är troligtvis fullt. Grunnar på att låna ut henne, skicka till tillridning kanske, kostar skjortan....
Operationen...

Får stresskänningar bara jag tänker på att åka till plastikkirurgen den 3 augusti. Jag klarar inte av ett nekande, en gång till..
Det är en ensam sits det här för ingen kan förstå hur viktig den är . Hade jag gott om pengar hade jag gjort operationen vid Akademikliniken. Nån som har cirka 50 000 kr att ge bort ?! 

Det har varit bra också den sista tiden, Elsa vår älskade Elsa har lyckats fantastiskt bra på utställningar, vi har varit med och det var smärtsamt för kroppen men himla kul och vi träffade härliga människor.

Att det ska vara så lätt att ramla ner i den grop jag trodde mig ha kravlat mig upp ur....det blir lite too much emellanåt.
Muntergöken går till sängs.


Bra dagar

Dagen- och gårdagen har varit såna där sköna, positiva dagar som man behöver många av.  Jag sov gott o rätt länge idag, ingen press attt stiga upp och sätta igång med något.
Ringde god vän som jag sedan for till en ekologisk butik med där vi köpte härliga grönsaker , frukt och lite annat . Känns gott att gynna sådan butiker.
Sedan for vi hem och fikade här hos mig, alltid trevligt, vi pratade häst, ungar, hem och annat som gör livet rikare. Jag följde sedan med till den häst hon rider lite då och då, en näpen arabflicka.
Åh, en egen gård hade varit trevligt, en liten en men med allt bekvämt tillhanda, lite höns, katter, hundar och hästen hemma. En dag kanske det blir av, vem vet!

Gårdagen var också mycket trevlig. även den tillbringad i sällskap med god vän,eller vänner är mer korrekt då maken också är med i ekvationen,  med samtal högt o lågt, fika, katter, keliga underbara katter. Tre små kattungar bla...men milde tid så söta...ackackack...lätt att smuggla med en hem.

Nu har jag nyss kommit hem, har tagit en Nutrilett drink, ska koka kaffe och sätta mig och titta på Miss Marple, eller om det var Poirot idag. Agatha Christie, gemytligt och trevligt . Sen en god bok och sova .
På tisdag är det en allvarsam dag då det är tingsrätten som gäller. Sonen kom hem här för någon månad sedan, brännmärkt i nacken av en klass"kompis".
Vi gjorde polisanmälan och nu e det dags på tisdag. Varför i hela friden ska det ske när jag är ensam hemma!? Jämt är det så när det händer något, då är Göran på andra sidan jordklotet. Men, men..det är bara att gilla läget även om det är svårt.

Fem i nio...lagom tid att sätta igång vattenkokaren och fixa kaffe.

Må gott i värmen ,

tänk på fem saker du är glad över innan du somnar...

Regn

Vädret e' inte det bästa just för stunden här i Tjörnarp, det regnar nämligen och det bidrar till den djungelkänsla som sprider sig i min trädgård...allt växer med kollosal fart..
Efter helgens utställning här är det tomt i huset efter Elsa , det vet Molly som tar plats i hela huset nu. Hon har ett absolut gehör för när Elsa är "ur vägen".
Dom har säkert en mycket klar kommunikation dom två för det ÄR verkligen så att Molly vet när Elsa inte är hemma och det med andra ord är fritt fram att knalla runt vart hon vill.

JAG saknar henne, även om min katt njuter av frånvaron .

Här är några bilder på två som kom riktigt bra överrens, Molly och vår underbara Alma som vi fick glädjen att ha i vårt liv i ett år.några till...
Ljuvliga ljuvliga Alma....vi sörjer dig inte längre , men hyllar livet vi fick med dig.

Göran har farit till Kina på ett par veckor , varmt är det i Shanghai.  Å jag o grabbarna vill diiit ! Äldste sonen är en aning avundsjuk på att vi åkte upp i världens högsta utsiktstorn, även kallad Konservöppnaren när jag var där och hämtade hem karln i april.
Kanske möjligheten kommer igen, vem vet! Jag åker gärna till Kina igen för det var en häftig upplevelse onekligen.

I går fick jag veta att en vän gått bort i cancer. Vi har haft sporadisk kontakt det senaste åren men lärde känna varandra 2004.  Varm o go', otroligt positiv . Vi talade om barn, hon fick sitt besked då hon varit på sitt första barnmorskebesök....avbrott av graviditeten var nödvändigt. Av behandling följde sterilitet..... Adoption var ett alternativ då hon varit frisk i fem år sa hon.
Hon fick inte vara frisk i fem år. nu har hon lämnat jordelivet, 35 år gammal.
För tre år sedan, 2006, lämnade en annan kvinna jordelivet...hon var 32...två barn..

Livet kommer en väldigt nära ibland./ eva

Tvååker

I Torsdags for maken, Elsa och jag iväg till Tvååker för utställning i dagarna två, fredag och lördag . I nyinköpt tält camperade vi och det gick över förväntan faktiskt. Det var inte utan att jag ett tag undrade om vi skulle fara till väders med tält o allt för det blåste rätt rejält natt till lördag, men det gick bra.
Elsa sov på golvet mellan oss och njöt av att få vara nära.


elsa försäkrade sig om sin plats då det var dags att krypa till kojs

Här har hon intagit sin plats i god tid före sängdax....

Förra året här i Tvååker blev en succe' för Elsa som gick till final och blev BIG 4 så visst närde jag en önskan om att det skulle gå lika bra nu.
OCH SI ! För att nu ränna iväg och ta finalen meddetbums så gjorde hon det igen !!  BIG 4 igen med Sanna vid sin sida.
Men jisses, man...dvs jag...tappade nästan andan innan dom meddelade fjärdeplatsen...puh..
På lördagen blev hon 2 i championklassen och BT 2, samt reserv CACIB.

Himla trevlig helg var det och väldigt roligt att kunna vara med, stort tack till er alla som var där , goa människor, goa samtal, skratt och skoj, och fina resultat som pricken över i ! Skoj också att träffa Elsas älskade gammelgammelmatte och gammelgammelhusse.Föreberedelser, Elsa håller stenkoll på kameramannen...dvs husse...
Här sover två goa töser gott, och djupt,  efter väl förättat värv i ringen.

BIG finalen...

Alla står med andan i halsen....vilka fem får stå kvar...Elsa fick !BIG 4 !Så var utställningshelgen slut och Elsa åkte med gammelmatte hem för vidare utställning nästa helg.

Vi tog en fika innan vi lämnade området , kaffe och våffla med grädde. 
När vi satt där fick vi sällskap av en kvinna och hennes två små flickor plus deras Canaanhund så vi satt och småpratade lite. Jättegulliga flickor som berättade att dom hade många djur hemma, minsann en häst som smiter in i huset när den har möjlighet ! En busig en . *skratt*  En katt fanns det också och ett par hundar till.

Nu är det mat på gång här...Göran har satt igång spisen och jag är svårt hungrig känner jag nu . Dags att fylla på näringsdepån.

Må gott i sommaren
RSS 2.0