akuten i Lund

e' inte en så festlig plats.  Tillbringade gårdagen där, med ond rygg, ont så in i ....biiiiip.....satt jag där....i sammanlagt 7 timmar...

Men hallå!  Ömsom sittande ömsom stående gående, ögnande igenom de tidningar som fanns, bligade på de andra stackarna som hade "ärende" till detta etablissemang led jag mig igenom den ena timmen efter den andra.

En mugg kaffe, två choklad och tre timmar in i väntan får jag komma in i de inre regionerna.....för att bli sittandes, ståendes gåendes därinne i ytterligare 35 minuter innan läkare kommer.  De kunde ju installera en växlingsmaskin åtminstone i denna fördömda lokal så man hade chansen att få något att äta. Hur många har fickorna fyllda med 10-or och 5-or?!
I och för sig har ju jag det nästa gång det blir aktuellt. Ingen dag utan ny lärdom säger man ju, så det är ju klart, jag lärde mig nåt nytt igår också.

Röntgen....linkar så sakta iväg och kommer upp, sitter står går och väntar...in i rummet, med besvär ner på brits...kall jävel...ut igen.
Väntar godkännande av bilder i 40 minuter...samspråkar med lite folk där, en med ont tumme, en annan med lika tråkig rygg som jag, en kvinna med krossad fot....äldre man med hosta från onkologen...usch ja..

40 minuter tar det, så får jag reda på att jodå, bilderna blev bra, gå du ner på akuten igen så får du tala med doktor igen.
Fick sällskap av manlig sjuksköterska som visar vägen för inte fasen e' det lätt att hitta vägen tillbaka! Går in på akuten och visar mig, sitt ner så kommer bilderna snart..

Mer sitta, stå , gå och vänta. Eva Andersson...jaaa, det e' jag.. rum 3 så kommer snart doktorn.. 40 minuter visar sig "snart" betyda , då kommer en läkare in och meddelar att jodå , diskbråck, vila, promenera, om inte bra om cirka två månader, kan op vara alternativ, dämpa smärtan, här är recept, försiktig med hästen , hej då, lycka till. Inga farligheter dock så det får jag ju vara glad för. En liten extra koll efter fulingar eftersom jag haft cancer innan.

Total tid under dagen hos läkare: 25 minuter...
Röntgen:                                             8  minuter
Väntan:                                                6 timmar 20minuter...

suck...

aj, aj, aj,....

Gnällfia ...

Ryggskott är namnet för dagen.....aj....ont...följeslagarna.. Japp, efter att ha lekt med min nya kärlek Tullamore, mitt fina Knabstruppersto i drygt 1 månad, har jag uppenbarligen tagit i lite för mycket för nu knasar allt.

5 år sedan förra haveriet.... jäkligt aj ont då också och lång sjukskrivning. Ska löpa helgen ut här och sedan se hur läget är på måndag om det behövs ett besök hos farbror doktorn, Ole Hansen.

Tullamore och jag kommer så bra överens så, det leks från marken med lite dominansövningar, rids en aning, dottern fick sig en liten tur häromdagen. Bravo säger jag. Arma kraken åkte i backen rejält förra gången till häst och var rädd men klarade sig som den anderssonska kvinna hon är!

Under mitt halta och lytta tillstånd ska ges en eloge till Pernilla på stallet som pysslar och pussar lite extra på min pärla när jag inte kunnat åka dit. Vänner är guld det vet ni va? Hylla dem..

Nu ska jag stappla ut till mitt äkta guld, innan han far till Finland på måndag får jag ta chansen så mycket jag kan..

Sköt om er alla

RSS 2.0