min tand har gått sönder..

Det e' ju lika bra att bränna på med negativismen så här på förmiddagen för jag glömde det i går..

Min ena framtand har flisat sönder sig...så det eeee' faktiskt lite synd om mig! Inte nog med att Korea tycks ha bestämt sig för att eliminera all kontakt med maken. Nu ramlar garnityret sönder också !  Har en tid hos tandläkare snart, och jag ser inte fram emot den extra kostnad det blir för att trixa till detta också.
Kanske ska slipa mellanrum rentav!  Då fastnar ju inte tandtråden ialla fall.

Idag kommer dotera hem, förkyld och eländig stackarn, efter vandring tre dar på syd-väst-kusten. Huka dig vännen, nu kommer jag med min häxbrygd...moahahahaaaa..!!
För den oinvigde kan jag tala om att det består av: kokt vatten, 1 röd chilifrukt, en bit ingefära, vitlök, honung. Meka ihop till lagom vidrig drickovänlig brygd.
Inte smakfullt, men mycket bra vid förkylningar som sitter i luftvägarna. Så hivar man i sig det i lagoma doser under några dagar.
Mina kära ungdomar ryser när jag gör den. Ene sonen e' också kass i hals och luftrör så han får göra henne sällskap i helgen här.

Nu e' det dags för en balja kaffe..

...ont i ryggen också...tillade hon ynkligt...

kunde lika gärna vara på månen ju!

Så här är det:
Älskad make är i Korea. Mobilen funkar inte där, men idag, lyckades han efter mycket möda och stort besvär åtminstone få en linje ledig till Sverige och sin lilla hustru..
Tut i luren fick jag, ..."fnatt".. får, enligt hans alldeles egna utsago, maken.  Jag tycker att är det nåt han ska få , så är det att se till att komma hem snart !

Ring, ring...!  " Ja, det är Eva..inget svar..eva här...eh..hallåå, hallå, hal...tut..tut..tut... inte lätt att vara make Göran som får fnatt  plus trasiga lurar , på nån såndär telefontjosan, så ÄVEN om nu linjen hit hade samarbetat kunde vi lik förbannat inte prata med varandra !  
Utan all kommunikation, förutom två mail han lyckats slänga ihop, känns han liksom väääldigt långt borta...inte van vid det och det är skitjobbigt ! Han har varit världen över "alltid" men nog har vi kunnat prata lite ändå nu e' det bara tyst .

Väninna och jag delar det här med slumpen, ...ja, att det sällan ÄR nån slump..alltså.
Man tänker på en grej och plötsligt är det två andra som för saker och ting på tal och en tredje som ...ja, ni vet hur det är.
Nu, sen hm..cirkus..10 dagar, är jag absolut, övertygad om, att jag för första gången i mitt liv äntligen, efter 40 års väntan i stort sett, SKA skaffa häst.
Plötsligt är det som om världen blivit galet öppen ! Flera jag talat med har reda på att där och där och dääär finns käcka hästar och däär finns ett trevligt stall!  Men, hallå...var kommer det ifrån plötsligt!?
En på blocket söker sällskap till sin häst som är i samma ålder som den som kanske är intressant för mig,
Nu e' det en stark önskan att det ska gå, och det som bör ske i ens liv, gör ju faktiskt det också inte alltid men ofta.
Inte en tillfällighet att man möter folk efter en himskans massa år , poff med hästar och expertis, att väninnan har goaste hästarna som dessutom ska avyttras nu..
Sökte på internet efter nåt häromdagen, minns inte vad och tröck fel och tjosan, där var ett reportage om en kvinna som sadlat om...ha.ha..på gamla dar...46 år..och köpt häst och utbildat sig till terapeut...
Så många artiklar om livsförändringar har jag "ramlat över ett bra tag nu..
Det ena efter det andra, säger mig, att det definitivt är möjligt att köra igång nåt när man är "till åren", utvecklas och framförallt att man ska göra det man drömmer om !

Heelloo...come in Eva...space to Eva...!

- Ja, men vänta lite nu kära änglakör  JAG KAN JU INTE TALA MED DEN ANDRA VÄSENTLIGA DELEN AV EKVATIONEN !För när jag repar tag i modet och känner att jag kan argumentera på ett vettigt sätt och faktiskt förklara...hyfsat bra...att det är görbart , då...dåå.... KNASAR DOM JÄVLA TELEFONLINJERNA och tidskillnaden är 9 timmar så när jag har hunnit vakna har han lagt sig och vice verca..!!!  Å maj wöörrrlld...jag hyperventilerar !!!

....finns säkert en mening med det också...MEN nu e' jag för trött och tycker så rysligt synd om oss så nu skiter jag i det för ikväll...

puss på världen..

natti, natti.

Alma och jag

har varit ute i skogen idag, och det var jättehärligt. En timmes promenad, lite vila vid sjön där Alma blängde misstänksamt på mig och nogsamt såg till att inte komma för nära kanten.
Hon e' lite skeptisk till rörligt vatten vår tös, och törsten var inte så stor att hon föll till föga för det, kluckade ju så där rääälit som det bara gör i skåne.
Trött madam sover gott....image25Vi mötte grannen Tintin, king charles spaniel och en liten lagotto valp som tyckte Alma var lite läskig, tryggast i mattes famn. Boxer mötte vi också och som förälskad i rasen drog det lite i den strängen i mig. Hon var väldigt , väldigt söt.

Lite ont i samvetet har jag allt för att Viktor och Ville inte fick följa med idag, men nästa promenix får bli Viktors egna och så Ville nästa gång.
Väl hemma tillagades lax och grönsallad med grekisk yoghurt...mums fillibabba...och så magert och bra! Hm ...kanske får unna mig en chokladboll till midsomer murders sen då kanske...

Maken är i Korea och nu visar det sig att hans mobil inte funkar där.. ; (  trist,  känns liksom extra långt bort då..

Har bestämt mig, det får bli lite godis till midsomer murders kl 21 ! 

MBT-skor på begäran

Modell Sport.

Inte världens snyggaste men mycket sköna för kroppen att gå i.
image22
image23

totalsnurr

Fick för mig att jag hade lite koll på det här nu och skulle fiffla lite med bilder, men det gick ju inte så där himskans bra.
Så nu tog jag helt enkelt bort ett inlägg för att få bort ett foto, snacka om virrvarr.

Dotera har hjälpt sin nyklippta mor med lite ny färg på skallbasen så det tänkte jag ju lägga in för den som önskar se.
Har aldrig tyckt om att bli fotad, älskar det inte nu heller men har kommit fram till att det inte är värt energin att noja över hur man ser ut osv.
Det är helt enkelt så jag ser ut, och va tusan, medelåldern hallå! Snart där ju..

Here we go...kanske funkar nu..lyckades klämma in det i ett annat inlägg (kort hår) där jag tidigare också lyckats meka bort fotot, så nu tar jag helt enkelt samma foto.
  TJOSAN! Alltid lika roligt när det funkar..

Kaffetajm..

elefant i porslinsaffär..

Nu e' det bara så att det ska bli mindre av  fru Andersson....hon e' liksom lite för stor om man säger. Har idag varit på Väla center och där inhandlat diverse nödvändigheter  till dottern som nyss haft födelsedag. Lite kläder bla, och det var väl rätt hyfsat .........till en början........., i sportaffär och så.
Då kan man åtminstone få en liiiten känsla av att man faktiskt ÄR en hyfsat atletisk person! Men..det varar inte länge, då går jag raskt över till skor, väskor eller annan utrustning som fullständigt skiter i om jag väger 15 kg för mycket!

Jag inhandlade för cirka ett halvår sen två par vita stretchjeans, dom är nu så urtvättade att de snart inte håller ihop längre och jag fick faktiskt ögonen på ett par rätt ok mörka jeans idag, stretch naturligtvis. Nu har jag i alla fall tre par som snällt töjer sig när jag sätter mig ner.  Dom kan till och med vara bra om....eäh... NÄR jag slankat till mig och är så där smal och snygg!
självdrebg..eh..sjlrälvbegr..själbredgaver...släjvbredgra..självbedrägeri... = (

Går snällt i mina svindyra MBT skor, som kallas "världens minsta gym"..vi får väl se hur det ligger till med det..

Sen är jag helt insnöad, nu har jag kanske varit det till viss del under många år kanske någon tänker men har totalt snöat in på- och är rätt kär i en liden fin kille som är 1 år...NEJ! Jag är inte pedofil!
Offret för min ömma låga är en hingst....av sorten riktig...med fyra ben...inte två.
Dom kyssarna gick inte av för hackor kan jag säga.

...and off she went to dreamworld...


hästar..

Jag har under den senaste veckan tillbringat en del tid i sällskap av trevliga människor, hästägare med gård och hela köret. Hos ena nyfunna väninnan har jag varit med om en försäljning av en islandshäst, där det verkligen var en kemi mellan köpare och häst, de matchade varandra perfekt.
Jag har sniffat på och kelat med och pussat mular och blivit smakad på av nyfiket hingsföl som tyckte jag var fantastiskt god...;D och njutit av varenda sekund!
Har nyss haft glädjen att återuppta bekantskapen med denna barndomskompis jag gått i småskolan med, som jag mötte av en händelse på en hästclinic i sommar, där jag var med som åskådare,  Kunde ju vara dags för det efter 40 år!
Helmysiga hästar och härlig gård här i skåne.
Fick lära känna en för mig ny hästras..camargue, plus att jag mötte en av de få uppfödare i Sverige Elisabeth Boulanger, som tillsammans med maken Fre'de'rick värnar om dessa hästar.  läs mer på: www.masboulanger.com, och svenska camarguehästföreningen.
En annan väninna har också fantasiska hästar, araber och nu har hon verkligen gett mig huvudbry, för det finns nämligen en liten hingst där hemma hos henne som e' så fin så fin, hm...och ett sto också..och en hingst till...suck..Dom e' så roliga för dom bjuder en raskt bakdelen så får man klia för allt vad man är värd!  Kelgrisar av rang!

Shit, det e' läskigt, framförallt ekonomiskt, det ska till en hoper utrustning och försäkring och täcken och allt möjlig som är nödvändigt .
Expertisen har jag hos Anna, det hon inte känner till om hästar är inte värt att veta. Sen har hon himskans trevliga hästar dessutom.


Hjälp!!  Kommer inte att kunna sova inatt.


helgens aktiviteter

Har tvättat , oavbrutet, och vår förbannade tumlare kör kallt!! Det har hängt kläder precis överallt, och när man en gång har vant sig vid att kunna torktumla kläder....mutter och gnäll...
Som tur är, smög solen fram en liten stund så en del kunde hänga ute.

Det inhandlades ett partytält på ÖB i fredags, 6x3 m för 575 kr, och det måste väl ändå vara ett himla bra pris!?. De är ju inte någon prydnad för trädgården precis men ack så praktiska och bra när man har kalas och vill sitta ute.

Älsklings-Carolinen fyllde år igår, kramelikram på dig igen. Har idag måndag varit och lämnat henne i Munka Ljungby för studier i 10 månader.  Lycka till ni alla .


sakta men säkert

får vi ner vår Alma i vikt. Vägde henne idag och hon har gått ner 4,4 kg,  hon vägde 70,6 tidigare och var stel och tung.
Hon är ingen atlet nu, men lättare, rörligare och gladare.

Har haft en dryg dag  med huvudvärkt och smått illamående så jag ska gå till sängs tidigt ikväll , läsa lite och sen förhoppningsvis vakna UTAN huvudvärk, tummen hållen.

nattinatti

e' det tecken på att man faktisk HAR nåt i skallen när det gör ont!?

I så fall har jag en hel del i skallen för jäklar vad det känns... ................................................................(lämnade lite plats öppen för medlidande...)  ;D
Skallebang är inte trevligt.

Mitt hem ser för närvarande för jäkligt ut, det är faktiskt riktigt skitigt. Med tre hundar, två katter och en av hundarna varande en irländsk varghund blir det gegg.  Nämnda hund dricker sisådär 2 liter i taget sen e' det swimmingpool på golvet, inte mysigt med håravfällning och vatten i kombo...örrrk!...

Mycket tidigt i morse, vid 4-tiden, hade jag varit uppe och släppt ut- släppt in ena katten två gånger, Alma gjorde sig hörd när jag precis skulle till att somna efter andra insläppet av katt, upp igen ut med henne, in med henne och i säng igen.
Denna gången gick det bättre, jag fick sova. Jag kommer sedan upp till bajs på golvet av stora hunden...hi.hi...STORT!...samt att stackarn faktiskt hade kräkts lite...
Rökta märgbenen i går antagligen...ingen hit, blir färska i fortsättningen.
Nu sitter jag här och förhalar den tvungna städningen som ligger framför mig.  Tvätthögen är stor, och för 6 dagar sen hade jag ingen tvätt!!  Det är ett mysterium...eller inte.. grabbarna dök ner i lämningarna på sina golv och bidrog till min sysselsättning...thank you darlings..
Har druckit kaffe och läst tidning så det har jag inte kvar...kanske lika bra att köra igång då...

suck...

kort hår.

Innan jag fick cancerdiagnos och efterföljande cytostatika (cellgifts)-behandling, fanns det inte en chans att jag klippte mig kort.
Var så nojig över högt hårfäste och allt vad det var , det ter sig nu hysteriskt.  Med cytostatikabehandlingar, den jag fick hette FEC, följde totalt håravfall, så jag hade nogsamt valt ut en faktiskt rätt snygg peruk att genast sätta på när tesarna föll.
Usch och fy för den dagen när det bara gick att dra av stora tussar, de sköljdes av i duschen...det var hemskt.
Lite kul hade vi ändå åt mitt kala huvud, hade kortare hår än maken, och han är i stort sett skallig  ....hi.hi..polertrasa för båda !! 
Men, på med peruken och många såg inte att det var en peruk överhuvudtaget för det var så likt mitt egna. Kom bra överens med min medan många inte alls härdar ut , det kliar och spänner och allt möjligt. Det gjorde inte min överhuvudtaget....

När sedan håret började växa igen och kom ut till en rätt schysst längd, tyckte jag det var urhäftigt! Sådär fräckt nyandligt liksom och jag struntade fullständigt i om hårfästet var högt eller lågt, det e' ju så här jag ser ut !! Inte mycket att göra åt saken.
Så numera klipper jag det rätt kort och det är så jäkla skönt att det är lätt och behändigt att hantera, har en tjock kalufs annars.
Nu e' jag inte särdeles fotogenic eller vad det heter men : slit mig med hälsan!  =D
  i peruk 2004                aug-07


kväll...

Midsomer murders är slut, grabbarna vid sina datorer, jag vid vår, maken och dotern som ska upp tidigt har lagt sig.
med mig trängs mina små kinapågar, den ena troget vid fötterna , den andra har parkerat sig i dotterns ena resväska som står här i vårt "bibliotek".  OBS ! OBS!...Jag talar HUNDAR...inte tvåbenta kineser... ; D

Har ni hört talas om MBT skor?  Åh, de är rätt fula, men ack så sköna. Runda under till, och jag vill ha sådana, behöver helt enkelt sådana för mina stela , onda benhinnor och värkande höft och till hjälp att bli av med DOM ENVISA FÖRBANNADE ÖVERVIKTSKILONA!!! Kan ju inte gå som jag vill ju för tusan.. =(
Kruxet är att de kostar strax över 2000 kr...och dom pengarna har jag inte tyvärr. snart.
www.mbt-info.se där kan ni läsa om dessa skor som har förändrat livet för många.

I sommar har familjen varit på Öland och jag upptäckte där en märklig sak. ALLA...ung som gammal, kille som tjej..farmor och farfar...hade färgglada tofflor på fötterna.. FULA som FASEN!
....men till slut växte fascinationen och nyfikenheten på dessa gräsliga fotdon och jag provade ett par...och förstod plösligt varför var- och varannan människa bar dem, de är fantastiskt sköna!
Mjuka och härliga och nu har jag faktiskt blivit av med lite av smärtorna i benen, för jag införskaffade ett par vita tofflor. 199 kr.
Hm...kanske behöver ett extra par..

Men...MBT-skor SKA jag ha också...Nån som kan skänka ett par tusen kanske?!

Får väl skicka gubben till Saudiarabien igen...suck...

Kanske skulle leva efter devisen " Jag är inte alls överviktig, jag är faktiskt underlång"...hi.hi..

goodnajt

Trött i nöttan..

Anna:  Visst e' hon fin!  Såg den varg du talade om som också bor här i byn. Nyinflyttad så jag hade inte sett den tidigare. 

Har varit i Lund idag, Alma var med mig. Vi har en sån däringa, krok som man sätter i bagaget så luckan står lite öppen och hunden inte kolar vippen i värmen.
Jättebra är den, och man kan låsa bilen när den sitter där, men jag har aldrig mekat dit den själv, det har bara maken gjort så när jag lyckats med att trixa dit den idag fick jag inte av eländet igen!
Maken hjälpte till...fick köra genom stan till honom medan Alma låg och frustade som en tok i glipan, tror hon tyckte det var rätt kul.

Verkligen att rekommendera denna lilla krok, ingen kommer in i bilen, kanske lite svårt om man har väldigt liten hund förvisso för de kan nog klämmma sig emellan.

Ska till onkologen och donera lite av mitt blod i morgon, deltar sedan bröstcancer-04 i en studie och nu är det dags för lite åderlåtning.

Soffan kallar ...

puh..

En aktiv helg utan tvekan, flytt till dotter som nu bor hemma hos oss en vecka...=D.....sen flytt på son, upp på ovanvåningen med honom, ner med maken och mig.
Dottern står och stryker gardiner, jag pausar, grabbarna har kompisar här och sitter tillsammans med datorerna och spelar.
Trevligt med lite fart i huset.

Alma tycker det e' dags att äta och dänger runt med skålar och allt hon kan flytta på, nu står hon här och blänger på mig...snål matte...

I morgon ska jag klippa mig, åh så skönt!

bye

pytt...

hör på den kommentaren va...

fast det e' ju egen tillverkning så klokskapet får jag ju vänta mig!

....det blev ingen städning av sonen...

men, efter flyttning i morgon , DÅ...ska det ställas i ordning och flyttas runt på ungdomar i huset så det står härliga till...

när morsan skjuter skarpt hörs det...


att städa....

..e' ju inte så festligt tycker jag.

Sonen 16 tycker definitivt inte att det tillhör livets nödvändigheter och därför får man emellanåt gå in och skyffla för att tex kunna dra upp persiennen som varit neddragen sedan man förra gången vågade sig in i detta rum.
När vi nu står inför en extra soffa i hushållet, övertagen av dottern och inte har särskilt mycket plats över nånstans tänkte praktiske jag att det kunde väl gå och ställa in den i detta rum..  Samtidigt som jag då givetvis tänkte mig en städning inför denna begivenhet..

Jaja..ok..säger sonen på förslaget..
Jag:       städning behövs..
Sonen:   Mm  ok..
Jag:        och vi åker ner i eftermiddag, kanske den kommer med hem då..
 mm..ok..  säger älskad son och fortsätter lugnt att spela nåt för mig obegripligt på datorn!!  Men hallåååå!! 

Blir så förbluffad så jag säger ingenting jag...   Funderar en liten stund över tidsbegreppet...ok..han ränner inte iväg genast och gör som JAG önskar att han skulle göra..det är lugnt tänker jag...

Men det varar inte länge ...jstädning NU ! beordrar  jag och deklarerar sedan även att nu är det faktiskt så att vi får ta o byta rum igen, så sönerna får husera på ovanvåningen och vi återtar vårt sovrum nere..trött på röra och tjat..så kan dom ställa till det hur dom vill där uppe.
ALLT som är vårt tar plats på nedervåningen, ALLT som är deras tar plats där uppe...

Sen slipper jag bry mig på hur det ser ut hos dom...deras prylar...deras ansvar för hur det ser ut...SMART VA!!

...ska bara sälja ide'n till maken som kommer hem från Italien idag...stackarn..

haj

måste få lägga in två bilder till ...

Har man en leende hund så har man!  image9 tjosan !! lite stort kanske...hi.hi..  sådärja..bättre...

rätt kul det här ju

inte så lätt, men kul..

försöker lägga in länkar men har inte snits på det...


åarrrrgh !

Försöker hitta en snygg sida men det funkar ju inte!!  Blir tossig, djuuupa andetag...puh...puh...puh...
nix hjälper inte!!!

Förbannat också...En av orsakerna till att jag inte skaffat hemsida....mitt tålamod med min okunskap är NOLL!!

Kaffe...

dag 1

Nyss hemkommen från tandläkaren, 750 kr tack... Bedövad i halva kinden eftersom jag kategoriskt vägrar utsätta mig för smärta i denna förhatliga stol. Nu pensionerad mycket goa Dag Götulf i Höör, sa vid ett tillfälle att jag kanske var häst i en tidigare levnad !  =D
Rätt mycket bedövning behövs alltså...

Hursomhelst, har förhoppningsvis lyckats lägga in bilder på familjemedlemmar, två- och fyrbenta, maken kommer så småningom, inte att förglömma!

Jäklar tiden går..hej för nu..


rätt kaxig när jag väl vågade mig in i den där saken...läskig trappa..

för här är det faktiskt jag som håller kollen...

Blogg...tja varför inte , du sålde ide'n Anna!

Efter liten betänketid smyger jag försiktigt in i etern, vad jag ska skriva om ligger höljt i dunkel än så länge. Har länge tänkt skaffa hemsida men eftersom jag har tummen mitt i handen när det gäller sånt här har det inte blivit av.  

Det kanske blir pannekaga av det här, fast det är klart, väninnan klarade ju biffen, nu hade hon förvisso  hjälp av dotera som är virtuos av rang i ämnet....håll i er...ringer kanske ångestfylld om ett tag..

Hej mänskor, ska försöka klämma in nån bild också, men inte miss i nassen.. i morgon, gonatt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0