sjuk

ligger inne med feber av hög rang och luftrören känns för trånga. Grabbarna ligger också sjuka, även dom med feber och förkylning och hemskt ont i kroppen.
Mina handleder är inte att leka med ....dom är närmare bestämt inte till så mycket överhuvudtaget just nu för det är svagt och det gör ont.

Skitvecka detta. Blev uppsagda på stallet....låååång historia...
Sjuk....
Göran måste ta sin semester när han är hemma och hjälper mig efter operationen...Vill säga att han inte sen har någon sommarsemester....suck....

Så...gnällgnällgnäll....

En god sak idag är att dottern och pojkvännen var in om en stund idag och hämtade någon leksak , caroline är instruktör i FunkyKids gympa för småbarn. och jakten bedrevs på liten smurf.
Mor hittade så klart....huvudet höll på att gå i bitar och inte kändes det så festligt.....men herreguud....man gör det för min dotter. Smurfen hade gömt sig i långgarderoben ....(kattvinden)..
Älskar dig . Hoppas att allt löser sig med arbete och RUBBET!

Dom insåg att det var bäst att göra besöket kort när vi hostade och höll på här och jag tempade mig på 39,2....Hoppas vi ses snart igen mina vänner.

Nu ska jag inta vila, har talat lite med maken  som är i ....humhum....Dallas .....eller vart det nu var....I USA e han i alla fall.

Att hjälpa någon

känns bra. En väninna har nyss opererat handen och var idag i behov chaufför . Det gällde ögonlysning av avelstik, chinese crested , eller , kinesisk nakenhund som dom kallas av gemene man. Klart jag hjälper till, i nöden prövas vännen heter det och jag vill nog påstå att jag håller i nöden.
Halt som attan var det i kväll då jag "susade" hem.... i tron att jag var i lite tidsnöd nämligen...Men...är man nu en gång begåvad med teflonminne så är man...inte var det dags för meditation ikväll som jag fått för mig...nästa vecka e det dags.
Lite läskigt det där ...minnet när det bara släpper...teflon som sagt...inget fastnar... har ju bara gått tre terminer..hostharkel...

In i duschen i en rasande fart, ut igen och kollar kalendern...undrar nämligen varför inte väninnan ringer och vi bestämmer vem som ska köra ! Sonen undrar väl om jag fått fnatt för inte brukar jag flänga runt som en snoa hur som helst. Han stod lugnt och vispade grädde för jag hade köpt semlebullar, mandelmassa och grädde med mig hem....mumselimums...
Åh det e så gott, ramlar rakt ner på höfterna....
Sonen, han är sjuk han, kom hem igen idag från sitt internat , het som en kamin, feber och täppta luftvägar...blev kort vecka för hans del, nu får han krya på sig innan han ger sig iväg igen. Ska köpa lite hostmedicin och doningar i morgon så han har att dra i sig.
Vitlök också...doftar inte hallon men är grymt bra för immunförsvaret. Timjan är  också grymt bra som hostdämpande medel kan jag berätta , kanske en ide' för den som sitter här och är kass i rören. Låt timjan dra, gärna i värmt vatten , drick sen lite då och då.

Jag köpte idag fotopapper, sånt som man sätter i skrivaren så blir det fotokvalitet på utskriften....nåja...jag skrev ut ett på Elsa men det blev rätt feset faktiskt. Inte så klar bild tycker jag. Ska laborera vidare med det .
Har även försökt lägga över foton på en CD till Elsas uppfödare men får inte rätt på det, har inte rådfrågat sönerna, men ska göra det nu. Envis som en rö' åsna e' man ju liksom men det e lika bra att erkänna....jag får inte rätt på eländeeeet !!! förb...datorhjä...l...mutterblixtåskaodunder....
Kommer snart Sanna....hoppas jag...
Jag kan för fasen inte terminologin i datorvärlden heller....man skulle gå kurs....inte man....jag....Alltså...varför e det så att "man" säger man hela tiden..."man" menar ju sig själv oftast ju.!??....jag...gör det iallafall....!!
Gitter inte gå in närmare på det men det slår mig emellanåt att "man" drar till med uttryck som e lite tossigt...hehe...

Jaha..då sitter man här och är ren och fräsch och doftar gott till liksom inte mycket nytta...fast Ville får en fräsch bröstkorg att ligga på...Viktor rena fötter att vila huvudet på ikväll framför TV'n..
Ska äta lite pasta och falaffelbullar...hungern rumlar rundor i magen så jag far nästan omkring här i stolen..

ät vitlök....

Sen...sist men inte minst: TACK goa ni som tänker på mig här inför operationen. Ingen nämnd ingen glömd...tack ! 


fredag13 feb....tjohoo... =D

Lite andan i halsen..

Den som läst lite i min blogg vet kanske att jag haft bröstcancer . Detta innebar en sk radikal mastektomi, dvs att man tar bort hela bröstet. Jag har hela tiden varit helt inställd på att rekonstruera och det har varit på tal några gånger men inte blivit av av olika anledningar. Eftersom jag fick strålning också, efter cytostatikakuren (cellgifterna), e det ett problem för huden blir ofta rejält skadad av strålningen
Jag har klarat mig undan utan fläckar och har spänst i huden ännu , men ett implantat är inte att rekommendera , inte heller koksalt tydligen. Jag önskade en annan typ redan från början och så blir det nu.
Nu....den 17 februari har jag tid för operation....GULP !  Det e inte den lille operationen heller utan en omfattande sådan då jag ska göra en sk Diep Lambå...man tar av egen vävnad....från buken,vilket ju är positivt, bland annat, av den anledningen att jag inte tillsätter främmande "grejor" i min kropp. Det e totalt , fullständigt skrämmande ska jag erkänna....jisses....
Nåja...Göran kommer hem o tar hand om mig här så det går väl vägen får jag hoppas.

Ikväll börjar in meditationskurs igen, varannan tisdag,, 9 ggr nu i vår. Himla skönt är det och trevliga samtal har vi före och efter. Det är välbehövligt.
Jag har tillbringat dagen hos min syster idag, hon och familjen  är nyss hemkomna från Egypten och brun som en pepparkaka är hon. Hon har dock skadat sig på benet och har en rejäl bula nedanför knäet, slog i revet nästan nyss nerkommen dit och har släpat benet efter sig sen dess mer eller mindre.
Vi håller tummarna att det inte blir värre än så här för jag har hört om gräsliga effekter av just rev-skador.

Så, nu kom Elsa här och sa :  Langa hit kexchokladen ! Jag har inhalerat min midda nu o vill ha efterrätt !  Hur hungrig som helst! Flera sekunder sen jag svalde sista kulan ju !  Seså...här har du hela mitt vackra huvud lutande på din vänsterarm....tungt..här står jag tills du ger med dig....snåla apa...! 
Dom små har sin lilla procedur igång nu...Ville käkar vilt...Viktor tittar på....sen apar han sig, skäller och far runt, så Ville kommer helt av sig och tittar bort ...Då kastar sig Viktor fram ....som utsvulten...bara för att ställa sig o glo ner i ena skålen.....hela han kan jag berätta....rätt ner i skålen....där kan han stå....knasen...och inte äter han inte...står bara där som en idiot med skallen i skålen....
Men herreguud....det ÄR...grymt tungt med Elsa-huvud....sa jag samtidigt som jag svalde sista biten av kexchokladen....själv...moahahahaaaa...!

Ska sätta mig och kika lite i katalogen från Hööks nu, en ridsportkatalog kan jag berätta för den som inte har kollen på den branchen. Är i behov av en sadel men har inte råd ...suck....nån som har en avlagd !?

Sköt om dig,

lav jo tjainaman....Bruna bönor

står på spisen och puttrar, kan knappt bärga mig för bönor är något av det godaste jag vet ! Skulle steka upp lite varmrökt stekfläsk som även det är en favorit då jag bara liksom MÅSTE köra igång ett kok bönor. Pastan sen igår får grabbarna äta..
Nu e det lite svårt att ha tålamod o vänta tills det blir klart här för inte var det planerat inte, annars ska det ju läggas i blöt och grejas men nu får dom väl koka på lite längre istället.

Julen är bortstädad till största delen, granen är nerklippt och blir bra bränne. lådorna ska hitta sin plats i långgarderoben...eller på kattvinden som det också kallas...undrar varför egentligen....kattvinden...nåt gammalt vedertaget begrepp är det ialla fall här i skåne.

Elsa löper här och är lite ur form, kanske har ont, för visst kan dom ha det liksom människor kan ? Någon som vet? Lite ur slag är hon och sover mest...är inte så het på sin mat som vanligtvis heller, men vägrar inte äta, det tas i lite omgångar bara.
När vi gick i skogen igår var hon inte lika pigg på det som annars heller, och hur lattjo är det när det har smält och frusit om vartannat här, det är både slask och vått och fruset. Halt som attan att gå. De har fällt i skogen så skogsmaskinerna har gjort stora spår. Jag och väninnan fick verkligen trippa försiktigt emellanåt.

Igårkväll vid 22.30 låg jag på soffan och övervägde om jag skulle gå till sängs eller ej,  när det blev ett jäkla liv där ute..hade nyss haft hundarna ute och såg då en långtradare stå här uppe i backen. Tyckte det var en märklig tid men ok då, kanske nån leverans eller nåt.
Efter ett tag sprakade det till och det blev becksvart , strömmen hade gått....ingen fara i sig för jag har massor av ljus och elden sprakade i spisen så inte skulle vi frysa om det blev långvarigt.
Alex kom ut ur sitt rum och vi tittade ut genom fönstret , vi ser då till vår förvåning att vår gatuskylt här uppe i hörnet av tomten ligger in mot vår trädgård !
På med kläder och ut....hela gatskylten uppsliten ...ligger in i vår trädgård...,elskåpet som stått där var totaldemolerat...vårt stängsel är trasigt så klart...ett annat stänsel längre uppåt vägen var också demolerat.
Fler och fler samlades och det visade sig att det var en leverans av pellets som gick ur styr...Mannen hade en jättelik släp och försökte knö sig upp i lilla...lilla...gatan här ovanför..
Stressad och med kanske inte så sunt förnuft kunde konstateras. Han försökte backa ner på något sätt och lyckades skapa kaos på kuppen.
Det värsta med det här är, att, när han mejade ner elskåpet och skylten, slets hans dieseltank sönder....och ja....det läckte....det sprutade sa en granne som såg det från sitt fönster då han stod vid vårt garage.
Suck....vi har egen brunn....jag ber till dom högre makterna att det inte har läckt på ett sådant sätt att vårt vatten förgiftats. Tjälen har nog gjort sitt till att förhindra att det tränger ner så långt .
På måndag ska jag ringa till miljökontoret och kräva en vattentest. Ej nu...men om cirka 1-2 veckor då det isåfall är mest troligt att det syns resultat. Någon sa att det tar ett tag för diesel att tränga ner, jag har ingen kunskap alls om det är så eller ej. En annan granne bor precis i dieselns färdriktning och hans mark är nog inte så trevlig nu. Han har också brunn..
Räddningstjänst kom fort på plats och började med saneringsarbete, polisen kom och pratade med oss, elkillarna kom.....ha,ha...o så säger vi ofta att det inte händer nåt i Tjörnarp !!
Klockan var bortåt 2 när polis o räddningstjänst åkt och vi gick till sängs. Då hade vi fått strömmen tillbaka .

Har varit hos min häst en sväng, hon kom hummande emot mig idag, det e så härligt när hon gör det för hon blir verkligen glad...för det mesta.
Andra gånger kan hon gå precis åt andra hållet och vill verkligen inte befatta sig med mig alls, det blir som jag bestämt ändå, men det kan ta sin tid..
Dom samarbetar dom rackarna..Mona, ardennern på stallet, går emellan ! Hon gör faktiskt det, det ser minsann ut som hon vill säga:  Benen på ryggen nu Tullis....spring som fan så hon inte får tag i dig...."  "..I'll cover your ass "!
Fast idag var jag välkommen, dom kom allihopa och snokade igenom fickorna efter godbitar...Vi gick en längre promenad ner från hagen och så blev det bara lite umgänge och rykt och lite flytta på benen så var vi nöjda för idag.

Nu doftar det gott här och jag är så hungrig !! Måste nog ta en kokosboll så länge....oooh den e så nyttig så !  En ren vitaminkula ....Go e' den iallafall....med romessens i och vaniljsocker....mumsfillibabba...
Anna-Lotta Larsson på CD'n....skön skiva. Sting ligger där också....Elton Johns lovesongs...lite lugna o sköna skivor.

Elsa snarkar....högt....


Lite off

E lite trött och sleten idag efter en natts kass sömn. Mår en aning tjyvens i magen sen igår och det ligger en huvudvärk på lur hela tiden. 
Det var väl en trevlig inledning på bloggen idag va!?  Nä..håller med men så ligger det till idag. Men....idag....ska jag inte göra något alls förutom ta hundarna
Det där..."inte göra något alls" betyder ofta  :, diska, städa i någon form, tvätta,  kamma och promenera hundar, och lite annat smått o gott.
Idag är jag orden inte göra något  trogen dock .

Har sålt vår hund-bilbur idag. Den passade som en smäck i bilen , så nu tronar tre små hundar i den. Mötte idag en American hairless terrier, mycket söt hund, lite robustare än våra chinese crested, men, mycket lika exteriört annars.
Jag har plockat lite smågrenar från trädgården så det blir smidigt att sätta eld i kaminen, vi har såna där vita små kuber som brinner i 10 minuter till hjälp också men det är bra med lite smått bränne utöver det.. Så doftar det så gott också. Ska klippa ner granen sedan i småbitar och låta torka för det doftar härligt när det brinner och så sprakar det från barren.

Vardagen är på sakta ingående. grabbarna börjar skolan igen denna veckan, yngste sonen i morgon och äldste på torsdag. Det stod tvätta på shemat för den ene men det tycks ha glömts bort ....svårt tvätta när man sover ....hm...alltså...jag kan inte minnas att jag själv sov så till den milda grad när jag var i deras ålder !  E det något med grabbar kanske...

Dags göra middag snart, om jag inte helt enkelt ber en av grabbarna att faktiskt fixa middagen idag...så kan jag vila en stund. Får nog bli det. Koka ris och steka lite stroganoff e ju inte så svårt.

Hej så länge. ha en härlig tisdagkväll

Nytt år..

GOD FORTSÄTTNING PÅ DIG! 

Det sparkades igång med ett strålande vackert väder här hos oss. Dagen inleddes dessutom med....eller dagen förresten....då jag inte är någon van nattramlare sov jag illa och klev inte ur sängen förrän kring halv 12 idag...
Hursomhelst så inleddes min dag med att våra gäster till nyåret kom för att hämta sin bil som stod kvar här då de promenerade hem i natten.
Pga....eller, tack vare ska jag säga,....olika omständigheter, såsom sjukdom, blev det så att Göran och jag fick sällskap här hemma. Grabbarna skulle på sitt håll och dottern också egentligen, men då värdfamiljen lagt sig sjuk rejält kom hon hem för att fira med oss. Sällskap fick vi också av god väninna och hennes make som också skulle ha firat nyåret med ovan nämnda familj.  Jag föreslog att vi skulle slå våra påsar ihop och så gjorde vi. Vi hade en lugn och skön kväll här hos oss,  väldigt trevligt var det.

Då jag skrev första delen av detta inlägg ....hade huvudvärk.....dock ej av baksmälle-karaktär,.... gjort sig gällande, (kände detta strax efter middagen kvällen före,)  och jag fann för gott att inta soffläge...
Detta uppskattade väldeliga av liten Ville som genast intog sin plats på mitt bröst och Viktor på mina fötter. Där låg vi sedan och tittade på Ivanhoe...jag slumrade lite gött emellanåt. Iklädd pyjamas ömsom låg, ömsom satt..jag där i soffan...vi har flyttat runt lite på möblerna där och det är så mysigt nu. Dotera satt och fixade med sin dator och maken hjälpte till , han grejade med att lägga in musik på sin laptop.
Det är så trivsamt ...att få ligga varm o go och höra de andra böka runt och småprata och fixa och så ligger man bara där och myser . Ska erkänna att jag är en soffpotatis ibland....för åh det e ju så gott ju !

En sak som är så ljuvlig nu är att det blir ljusare...och ljusare...och ljusare !  Det är så himla härligt är man upptäcker att man faktiskt SER vad som finns utanför fönstren efter klockan 4 !
Hostharkel..nåja...när jag har tvättat fönstren....DÅÅ ..kan jag se vad som finns utanför efter kl 4 !  Snart ryker granen ut med farlig fart och allt vad julgrejor heter läggs ner i lådorna igen...med lika stort välbehag som när de plockades fram faktiskt.
För visst e det skönt när man kan inta mer "vårdesign hemma". och planera blommor och trädgården...!

Nu är det dock lite kaffe som gäller....koffeinfritt så det går att inmundiga även vid denna tiden på kvällen....21.57...plus njutning av två hästtidningar jag köpt....och sällskap av gubben...även om han nu ränner runt och tvättar och fixar packningen mellan varven.


Ha det gott, sköt om dig, och än en gång...ha ett riktigt gott 2009...

RSS 2.0