Slipa klor..

Lite läbbigt sa Elsa och klev raskt upp i famnen på husse Göran !  Jag skulle kunna lägga in alla bilder för det är så bedårande med denna jättelika vackra hund som knör ihop sig och kråmar sig för att riktigt gotta sig =D

image65

Du kan börja klia precis när du vill husse....

image66

ZZZZZZZZzzzzzzzzzznarrrrrk.....

    Tittut..  
   
    Alltså seer du att berget ligger i soffan va!? 
  Åh! Du o jag husse...    
    Mmm, jag vet...I'm dreamy...    
     Nån jäkla ordning får det väl ändå vara..det här är MITT knä !         

med vita byxor....

ska man inte gå i skogen med hund....

Det är ju svårt att ha vita byxor i allmänhet men i skogen i synnerhet, men de är stretch....detta fantastiska material som liksom tillåter alla ....suck...valkar....att bre ut sig så där gött så man faktiskt kan andas också i sina byxor!
Och det tycker jag är praktiskt, att andas, blir liksom jäkla besvärligt att leva annars.
Så mina vita stretchjeans satt på, fräcka svart-rosa Adidas gympadojor, Göran stora härliga V-ringade tröja och Elsa i longerlina som jag norpat i stallet, det var bara att ge sig iväg!
Viktor och Ville fick stanna hemma denna gången.

Härlig promenad, Elsas första besök  i denna delen av skogen,.Det var så lugnt och skönt, nere  vid sjön tänkte jag att hon skulle få dricka och med Alma i minnet som faktiskt var lite skraj första gångerna för rörligt vatten, tog jag det lugnt.
Det hade jag ju inte behövt kan jag säga för Elsa tyckte det var en förträfflig ide' och kastade sig med förtjusning rätt ut i vattnet , drack lite grand och la sig sen helt sonika ner.
Där låg hon en bra stund, drack lite och filosoferade över livet, varför stå när man kan ligga va! Någon i båt var hennes fokus där hon låg och hade det bra.              


                                                                                                                  
image63                                                                     
Hej o hå! Här går det undan!

image64

På span efter liten eka med gubbe i...

Där ungefär....ändrade mina byxor färg....för Elsa skulle ju tala om för matte hur jäkla skööönt det var i vattnet ! Så jag fick mig en kyss och en snygg blöt, skitig rand rakt över låren, hon buffar och knuffas när hon kelar...linan drog lite snyggt över vänster vad ... ni kan tänka själv hur jag såg ut.
Men skit i det.... jag sa till Elsa vad min son sa till mig när han var liten och skitig  "vi kan tvätta ju" !  (Jag var inte särskilt bekymrad när dom kom in med smutsiga kläder, " det går att tvätta ,sa jag alltid, så det sa yngste sonen också förnumstigt när han hade lekt. )  =D

Valborsmässoafton...Det ser ju faktiskt ut att förbli en regnfri dag, så kanske lilla bålet här nere får ett besök ikväll, annars sker inget utöver det vanliga. Maken kommer hem lite tidigare än vanligt, han får hjälpa till med flytten av såborden jag har.
Förra året gjordes nämligen höga bord/såbäddar till jordgubbar bla. Pallkragestorlekar, 3 på varandra  i lagom höjd från marken så man kan plantera och skörda i ståhöjd. Slipper ligga på alla fyra och greja , sparar ryggen gott folk!
Har man som jag hundar så är det himla bra att ha det så, ingen som pinkar på bären.  De ska få flytta så utemöblerna får ta deras plats. Smultron har plats i en stor lerkruka bla.

Ha en härlig Valborg/förstamajhelg

// eva

Lugn dag

Jag har en last....en gång i månaden går jag och får naglarna fixade, det var dags idag. Ett skyddslager akryl/gel läggs på och så har jag starka naglar som tål hur mycket som helst. Snygga blir de också. "Min" nageldam är grymt skicklig.
Om jag inte gjort detta, hade jag inte haft några naglar alls förmodligen, för de blir så sköra. Under cytostatikabehandlingarna påverkades hår-hud- och naglar så de bara gick sönder.

Såå, min lyx är att gå och få lagt på skydd så jag kan ha långa naglar trots häst, hundar, trädgård och hem.
En kortresa till Öland har jag beställt idag, Böda Sand , 1 vecka, över midsommar, i hustält, vi fyra här hemma, tre hundar och en katt.
Det gick fantastiskt bra förra året så det gör det ju naturligtvis detta året också! Lugnt och skönt ska det bli i alla fall, så det ser jag fram emot.
image62

Slött och slappt utanför tältet på Böda -07

Har behandlat Elsa med Frontline Vet idag, de små fick sig en omgång för tre dar sen, så nu ska de inte får loppor eller fästingar...Molly fick sig en dos hon också. Dock bara mot loppor, för köpa fästingmedel till henne också.

Vi har slöat i trädgården idag jag och hundarna, i morgon ska vi ta fram utemöblerna...eller vi förresten...jag...Elsa springer nog mest i vägen och trängs gosegrisen.  Kanske får jag lite hjälp av Alexander förresten som är hemma i morgon.
Sonen, han vid grinden...har blivit grymt förkyld här och kunde inte börja sin praktik på barnsjukhuset. Han läser till undersköterska och det är dags för en månads praktik. Jag ska preparera honom här under tre dagar så är han som ny på lördag så han kan jobba!
Stackarn...han vet inte vad som väntar...he.he..häxbrygden kommer fram ...skitäcklig men bra.

Tja, det var väl det för idag gott folk,  sköt om sig nu!


Aktiv dag och snart rymningssäker trädgård

image59   Elsa håller koll .

Nu kan vi släppa vår vackra dam fri i trädgården utan att riskera att hon susar över någonstans. Eller , nästan säkra, för på ett par platser är det inte höjt ännu.
image60    Elsa nöjd och glad trots lite begränsad rörlighet medan grinden blir klar.

image61

Göran och Alexander fixar grinden.

Nu är jag nöjd och trött

Nattinatti


Huvudbry..

Elsa och jag har varit på Granngården idag, hade siktet inställt på att köpa stänger, gröna, som liknar armeringsjärn. Tänkte sätta ett par sådana, länkade med grön växttråd, mellan varje staketstolpe och förhindra flygande hundar....utan att för den skull byta ut hela trädgårdens stängsel. Dyrt, dyrt nämligen..Och vad välja om man nu ska göra ett byte dessutom!
Dom hade inga...*fnys*...men si det hade City Gross så dit for jag i eftermidda' och köpte ett gäng , nu ska jag ut och greja upp dom....eller ner blir det ju...dom ska ju i jorden ...Spännande att se hur det blir, blir det fult åker dom ner illa kvickt igen.

Grinden får vänta tills i morgon visar det sig för cementen har inte bränt tillräckligt , men vi har att göra i alla fall.

Framsteg i Molly-Elsa storyn....Molly spatserade faktiskt in genom ytterdörren nyss, jag såg henne utanför och kopplade Elsa , ställde oss en bit in och hej och hå, där kom lilla fröken katt.
Hon rann kvickt in genom grinden till säkerheten i hallen och ovanvåningen , men framsteg! Hon kom in.

Ha en go' helg!

Tjo livat!

image56


Idag mötte Elsa Molly vår katt för första gången. Det har debatterats lite om Elsa ev är en kattdödare, eller bara tycker dom verkar vara  sååå jäkla kul att man inte kan annat än jaga dom!
Molly satt på bordet ute i trädgården när Elsa fick syn på henne, Molly som är van vid hundar tyckte inte nåt speciellt om det , dom möttes nos mot nos lugnt och fint...
Elsa vibrerade hela hon... - Åh! En sån dääär! Undra om hon kan springa! ....Molly kunde...och Elsa också...
Över grind lite kvickt och försvann ur synfält stack Molly och stor undrande hund stod förvirrad kvar och undrade vart kompisen försvann.
Men hallåå, skulle vi inte leka va!

Något senare var sonen ute i trädgården med Elsa, då kommer Molly igen och denna gången stannade hon utanför trädgården...i grannens trädgård på andra sidan gatan... Förmodligen låg hon där och retades..."ha.ha.ha..för du kan inte taaa miiig" !
Oh där e' du ju! Elsa blir helt lycklig och springer längs buskar och staket för att i nästa ögonblick elegant segla över grinden och över till "kompisen".  Molly sprang och Elsa efter...
Shit!  Fick själv fart på fötterna och rände efter,  efter vådlig resa över ett garagetak och försök att ta sig in i annan grannes vedbod vände Elsa om och försökte ta sig förbi mig men si då knep jag henne!
Koppel hade jag i hand då sonen skulle gå en liten sväng med henne, variant retrieverkoppel så det gick ju bra att bara ta på.
Garagetaket måste jag berätta...är i nivå med vägen ovanför oss , så det är lätt att komma på, och lätt också att ta sig  ner tack och lov.... Man behöver inte vara flygkunnig eller ha stege för att ta sig dit.
Första och sista besöket där kan jag lova.
Men himmel, jag hade hjärtklappning en bra stund efter. Just snyggt om något inträffat redan dagen efter hon kommer hem till oss!

Slutet gott , allting gott. Tog in Molly här nyss, och Elsa vibrerar av intresse för henne. Satte Molly en stund i hundburen, för att Elsa skulle kunna kika på henne och lugna ner sig i hennes närhet. Det gick bra men vi får vara  vara lite uppmärksamma bara , det får ta sin tid, så vänjer dom sig vid varandra.
Kattfröken har tagit sin tillflykt till ovanvåningen dit hundfröken inte har tillträde.

På "att göra listan" står med fetstil nu: Sätt in högre grind,  kolla staketen     har vi en hoppare kanske det behövs högre staket...
Nån som har en förmögenhet att skänka en inkomstlös?
image57

Spanar efter Molly...

image58

Nyfiken tittar ut

Hemma!

Hon e min, hon e min, hon eeee miiiiin..!!

Nu är vi hemma med Elsa !!  Resan från Göteborg gick så bra så, hon sov hela vägen och vi körde utan stopp för enkelhetens skull.
En liten inspektion av trädgården sedan mötte hon hundarna här inne och det tog väl en fem minuter eller så så kunde vi ta bort grinden som skiljde dom åt!  Det var som om dom redan kände varandra.

Åh hon e' så fin så jag smälter. Efter att faktiskt ha blivit utvald i fredags av min fina Elsa, ja, hon valde verkligen, blev det kärlek direkt. Trängdes med systern sin och yngsta valpen och ville fram och hälsa. Inte så vanligt fick jag veta att hon visar så direkt intresse. Står snällt och väntar på sin tur annars.
När vi nu, jag och dottern, kom ditupp igen idag, var hon ute och blev så i gasen och glad när hon såg mig igen!  Kändes verkligt bra.  Hon fann sig med Caroline också utan några reservationer.

Nu promenerar hon omkring här och vet inte riktigt sin plats ännu, men de små hundarna har mer eller mindre bara konstaterat att okej, ska du vara här du....får du väl då....!

Några bilder har jag hunnit ta, har inte varit hemma så länge ännu. Fler och BRA bilder kommer.
image54

Gott med tuggben...

image55

Hej du lille parvel....du är inte farlig väl!

Nu e' vi trötta efter resan, Elsa ska ut och kissa och jag ska följa med =D

GLAD!


Alltså....vi har "blivit" med varghund igen!!  En pärla. Nästan 2 år. Hon kommer hem nästa vecka förmodligen. Har svårt att vänta...

hej...

Biltur i morgon

*stort smile*.....jag ska möta tre fina flickor........fyrbenta......stora......vackra......glada.......varghundar......!

åh så trevligt det ska bliiiiii.......kommer att drömma hund inatt.....


ska ta fram kameran nu så jag inte glömmer den ...


Tullamore

har inte lunginflammation !! Tjohej, tjohoo. Hon är förkyld och jag tog det säkra före det osäkra och lät veterinär lyssna på henne. Det lät så bra så, nu får hon Fabrol som slemlösande så blir hon säkert bra inom kort.
Joniserat Silver får hon också, en knapp deciliter om dagen i vattenkoppen.

Sen på hemväg gjorde jag en dråplig grej. Jag tyckte att nu har jag ju kört hit (till stallet) några gånger så jag tänkte improvisera lite och ta en annan väg....
30 minuter senare passerar jag stallet.....! *skratt*...jag hade kört runt i en cirkel!! Ja du milde, i fortsättningen ska jag INTE ta några alternativa vägar om jag inte är absolut säker på vartåt jag ska.

Jag har ännu inte vant mig vid att jag faktiskt har en kamera nu så jag körde ifrån den idag igen, precis som förra gången jag åkte upp till min kära dam.  Minnet vet ni....det glömmer jag att jag har....

Idag är det klippning också som gäller, plus att maken nog ska köpa sig ett par MBT-skor. Jag har börjat använda mina här nu igen. Förra hösten blev det inte så mycket av det så nu gäller det...."världens minsta gym"...

kramfamiljens hundar plus vår katt

image45  Nanook, image48  Mollyimage46  Villeimage47  Viktor


håhåjaja..

När fru Andersson ska lägga in bilder.....

Inga bra bilder precis... men jag kan lova att både pallar, bord,  skåp och byrå blev så bra så bra. För att inte tala om sonen, han ble bra han me'....lav jo pöjken min..

håll till godo
image36  image37  Fd orange furubord numera härligt vitt bord.
image38Väldigt praktiskaI KEA "Moppe-byråar  4 stycken
image39  Min byrå, image40  Budda får vara med bara för att han e' söt
image41  image42  image43...  image44  Min fine son vid nya köksbordet, som väntar på iläggskivan som inte e' målad än. image35  pall 5

Pallarna är vanliga småpallar från IKEA. Målade vita med vanlig tak/väggfärg, blir lite kritigt, men med vattenburen lack på blir de slitstarka.
Schablonerna köptes i Saudiarabien och är som gnuggisar, lite blå resp röd färg under och de blev hur fina som helst !

Alla, och då menar jag ALLA!

Jag ber dig som läser detta, att snälla, låna bort din tanke på torsdag morgon, för då ska en tapper grabb i tidiga tonåren opereras för sin cancer.  Han är opererad flera gånger men nu får det räcka!  Kanske kan vi hjälpa till lite vi som tänker på honom.

Vill inte lämna hans namn men det räcker att du tänker att :
Den pojke som Eva talar om  är FRISK och stark efter denna operationen!  TRE gånger kan vi väl, alla,  med själ och hjärta tänka detta så har vi skickat ut det med kraft i universum!

Vem vet, tankens kraft vet ni.....så.....torsdag morgon....

Och nu till den stora bedriften idag.....JAG HAR RIDIT !!  Japp, minsann....*klappar mig själv på axeln* lyckades till och med kravla mig upp utan stol.
Såg säkert väldigt kul ut och eftersom jag för närvarande är smidig som ett kylskåp ,  men det bjuder jag på, för upp kom jag och min kära Tullamore stod stilla och snäll och väntade.
Hon är lite förkyld min dam så hon ska förmodligen få lite meducin....nej..inte felstavat alls...för så sa faktiskt Pippi! Kände mig lite Pippi idag.... har ju prickig häst och allt. Det röda håret kommer numera på flaska men det skiter jag i....jag är rödhårig .....inuti....fortfarande.

Himskans kul var det. Även om det inte blev mer än skritt.
Sen, åkte maken och jag till CityGross i Hyllinge och handlade. Stoor affär! Och där på en scen stod minsann Rickard Herrey...ni vet han med "Diggiloo Diggilei alla tittar på mig där jag går i mina gyllne skoooor!" 
OH! Han var ju i Let's Dance också och minsann dök inte 80-talets stora "Susanne -Kniiip- Lanefeldt" också upp och tog sig en svängom till mångas förtjusning.

Maken och jag gick och fikade först.. Jag åt en gigantisk neg...äh...alltså...hm..kokosboll....och drack kaffe till. JAG gör goda ....ööh..bollar....men denna var snäppet godare. Oh så go!
Vilken tur att man blir smal av dessa godsaker också!  Tyst med er, det blir man visst.
Det är min nya filosofi eftersom det inte tycks göra nån större nytta med bönor och grovt bröd, och allt annat nyttigt jag äter. Jag menar hur lönt e' de'!
Det e' roligare o' goare att äta godis....så det så!!  Sen måste jag ju programmera min kropp att tro att detta är modellen . AAH! Smalmat ska den säga när godsakerna slinker ner...bort med kilona...!  BRA VA!

Dottern fick ett besök sedan, hej älsklingen! Tack för kaffet.

Nu ska jag dricka mer kaffe....hm...det låter som om jag inte gör annat men jag har behandlat mitt dåliga öra också idag!  Men örat får inte vara med idag, för då förtar jag den goda delen av dagen och det vill jag inte. Jag låtsas att det inte alls är illrött och två gånger så stort som det normalt är.....hrmpffh...

Kram till dig

kolla in denna coolingen!
http://mittklipp.aftonbladet.se/app/player/large_player.swf?ID=19047&w=370&h=278

En videokamera

fick jag i födelsedagspresent, en liten smidig en som man också kan fota med. Jag hann i runda slängar se den i stort sett sen har grabbarna mina lånat den, ene sonen filmar fåglar och sina fisketurer .
Andre sonen har nyss tittat på en bil som han vill köpa och lånade då kameran för att lilla mor också kunde se den .Riktigt roliga inspelningar har dom gjort med kompisar, Alex och en kompis gjorde sin egna "Blair witch projekt" uppe i skogen här.


Hur som helst har jag målat och stått i och målat pallar, byrå, köksbord, farmors linneskåp, och några små "Moppe-byråar" från Ikea.
Nu är även köksgolvet något ...eeh...tja...alltså fläckigt, fast på sina håll skimrar det riktigt fint minsann.....eller INTE!  Nä, det ser faktiskt för dj....gt ut.  Alltså jag är ju en spontan person va, och när jag får nåt för mig så har jag ibland inte tid att ....suck....skydda ....först...
Eller så gjorde jag det kanske undermedvetet för att få slipat golvet som vi har skullat göra i många år nu....skullat förresten...heter det så?!  Mm..japp...får nog skylla på det undermedvetna ändå...=D
Det är lite rengöring som behövs alltså. Men herregud så tråkigt, fast fint blir det ju när det är rent och fräscht..
Bilder på möbler kommer, lovar jag, kanske i morgon om jag lyckas meka in dom från kameran som jag kidnappat nu.

Vad mera....Åh..av lite allvarligare tongång.  Askan från vår fantastiska Alma är kommen hem nu. I en vacker , enkel urna i körsbärsträ med en ros på.
Svårt att se den, men samtidigt är för mig inte urnan personifiering av Alma, hennes själ är fri och hon springer rask omkring på de platser hon varit som lyckligast. Säkert är hon här ibland. För visst finns det en hundhimmel.
Det förtar dock inte saknaden för den är massiv, jäklar så hon fattas oss.

nytrimmade hovsingar

på hästen min. Nu e' hon stadd i cirka 3 månader . Hovverkare Ulla tror att det ska räcka så då gör det det. =D

Stor balja kaffe har jag framför mig, två toasts, med ost och skinka, hungrig som en varg då jag inte åt nån vidare frukost utan gav mig iväg rätt omgående i förmiddags.  Äldste sonen e' en fena på toastar! Kom lagom hem här så jag fick mig ett par jag också...mumselimums.

VI FÅR VÄL ÅKA TILL MC DONALD DÅ ANNA!!  Mer med det e' det inte..måste ju fixas ju. Jag mår inte dåligt av att få moffa i mig en hamburgare med fries...dreggel...
Sen dricker jag sedesamt vatten , eller möjligen juice, till det för läsk är uuörrrk !   Joo!    Det e' det Anna...tror du inte jag hör dig va !
Men jag e' ju inte den som e' den , jag e' den som e' den andre....så du får dricka läsk om du vill....snällt va? Kan till och med bjuda om så önskas...

...kan ju meddela att det är tur att ni inte , vare sig ser eller hör mig just nu.....för en hungrig eva...ingen vacker syn...
men ensam framför datorn behöver man inget bordskick !

..så det så..


Jodå Anna!

Han behöver sommarjobb så nog kan jag låna ut honom  *skrattar högt*
Bra betalt för lilla mor får väl köra kantänka...hi.hi..
Men vi håller alla tummar för att Tetra Pak blir en plats i sommar, har ännu inte hört något från dom men man lever på hoppet.

Har varit och käkat på MC Donalds idag, megamuffin, kaffe, kycklinglår och juice....relativt bra ändå, även om jag norpade fries från sonen. Tre små lår fick jag....trodde det skulle vara fler men, men.

gotta go..

RSS 2.0