aj,aj,aj.

Nu kommer räkningen för mitt arbete i trädgården,   knappt rörlig....går som en anka ser ut.....oont....kan inte böja mig i nån större utsträckning och jag har krampkänningar i nedre delen av ryggen precis hela tiden.....ischias..
Jag vet ju det, det är det som är det värsta , att jag inte klarar av att ta i så, men när man nu inte gör saker och ting halvt då blir det liksom så.  Sen e' det inte så heller för övrigt att någon anmäler sig frivilligt till att hjälpa och då fixar man själv. När man var ung ja, då gick det bättre även om jag alltid fått stryk i ryggen vid större ansträngningar. Men nu, med två ryggskott bakom mig relativt nyligen också, är jag lite orolig för hur det här avlöper.

Så, idag, torsdag, har jag legat precis hela dagen, förutom de gånger hundarna velat ut. Annars har vi sällskapat allihopa i soffan. Elsa vid fötterna, hon tar upp halva soffan, sen jag, och på min mage Ville och faktiskt på skallen Viktor. Han har kronan .

Sonen bjöd nyss på en bit choklad och det är ju inte fel, men är dock inne sedan någon dag på lågkolhydrat-intag, för jag måste slanka ner, rätt som det e' kanske det ringer från plastik och då vill jag stå färdig att opereras.
Men, en lite bit choklad är inte hela världen.

Min häst har väl glömt mig vid det här laget för den stackaren har inte fått nåt till livs från mig på ett tag och nu e' det ingen god ide' att fara ut för jag kan inte gå in i hagen till henne med den här jävla ....ja folk...nu ska jag säga nåt fult....röööven !
För det är nämligen så att det känns precis som förra gången som om jag bar omkring på en stor jäkla blöja, som börjar uppe vid ländryggen, sprider sig ner över svansen och slutar nånstans på halva röven, i synnerhet den vänstra sidan...
Bisarr känsla och så jobbigt.

Nu ska jag lägga mig igen för jag kan inte sitta längre.

tjingeling på er, ät kikärtor

lite nya blommor

har jag köpt idag , tobaken jag satt i en balkonglåda är stendöd...så även en i annan kruka köpt samtidigt så de var inte av god kvalitet .
Nu blev det en lyckliga lotta som jag tycker om, vacker och lättskött precis vad jag behöver. Inget klödd. Sen stod jag länge och funderade på en rosa stamros som var så vacker , men kunde inte enas med mig själv så jag tog inte den.

Har haft en skön dag idag (också), en väninna kom och vi satt och fikade och pratade i trädgården, svalt och skönt i skuggan av syrenen....den som jag beklagade mig över i ett inlägg..
Jag började då såga i den men kraften i arm och hand tröt och det fick vänta, det var jag glad för idag för där kunde vi sitta och ha det skönt och dricka kaffe. Tack syrenen för skuggan och svalkan...

Hundarna har legat mest hela dagen, i skuggan dom också, förutom Ville som gärna ligger i solen ett slag. Det kom folk på vägen men ingen brydde sig, dom låg lugnt kvar.. Viktor sprang fram till staketet men sen var det som om han glömde vad det egentligen var han skulle göra där och lomade tillbaka till mig igen.
Hi.hi..rätt kul att se faktiskt för han är en ettrig en vid staketet, alldeles tyst stod han där och tittade på tanten med cykeln...

Jag har förvarnat maken på att det önskas altandörrar insatta. Dream on Eva...man ska ju drömma om hur man vill ha det så vem vet....kanske jag får min dröm uppfylld nu efter 10 år !!

nattinattiSol Sol Soool!

Genom åren har jag hört mången människa säga : "du, du e' inte som andra Eva"..." du e' tossi du"..."hihi galenpanna"...
och en och annan har utbrustit att "näää, så kan man faktiskt inte göra du!!"

Nå, när man nu då är jag....eller inte är..som andra...då går man ut i stekande värmen sisådär 30 grader och skyfflar trädgård.  Man kan ju göra två flugor på smällen tänkte jag och få fint i trädgården och steka fläsket samtidigt ! Utan att lägga sig ner och flyta ut över en handduk.

Eftersom jag inte bär bikini med hänsyn till omgivningen blev det dock linne och tights....INTE såna där slinkiga, svettiga, blanka läbbiga saker som verkligen inte döljer någonting man nu eventuellt vill ha döljt utan ett par svarta , snygga vanliga tights. Dessutom, långt linne av sval natur som inte stramar nånstans.
Linnet har snygga tunna axelband och det syns idag kan jag säga. Jag må vara rödhårig av födsel och ohejdad vana men brun som en tattare blir jag och det är ju faktisk trätt trevligt. En smula piggare ser man ju ut ändå.
Hursomhelst. Ut i trädgården och drog igång, sonen , yngste, hade tagit åh, jag tror det var hela två meter innan han inte pallade mer....men jisses....det är ju liksom knappt lönt.
Snacka om att INTE jobba för lönen....avdrag i mitt protokoll.  Änihaou....Jag körde igång och det gick bra, det var grönt överallt och blotta synen av det var nästan övermäktigt. Men, efter att ha glott på det sen i maj, bar det tvunget att det blev gjort nu.  Av sonen syntes inte röken .
Efter cirka 1 timmes flåsande och *ajajaj min rygg och ischias och knän och händer'* ..stod jag just och funderade på om jag ändå inte skulle bete mig som dom flesta andra och skita i det till kvällen , när sonen kommer utflanerande och beordrar mig att sitta ner!!  Det ni...Jag blev så paff att jag bara följde order.
Shit, han tog i för kung och fosterland och si sonen är en fena på trädgårdsarbete visar det sig ! Nu gick det undan ska jag säga och snart var jag också igång igen och vi fick färdigt i stort sett allt, det är dock en bit kvar.

Idag har jag suttit och slappat i solen bara...eller nästan bara...lite annat har jag klämt in som alla kvinnor som "bara" slappat...tvätt, disk, dammsugning...osv...jag har tagit av däcket/hjulet till vår rullebör, vilket i Skåne betyder skottkärra . Det har liksom gått sönder och det får bli en runda till varuhus att köpa nytt om det inte till och med är mer lönsamt att köpa ny kärra. Det är rätt fräckt att plantera blommor i "bören", har en gammal rucklig en som jag bara tycker är så fin så fin. Lite kul att göra udda saker av tingen.
Denna som nu saknar däck är dessutom rätt djup så några hål i botten och VOILA' ! En rabatt! Får se vad det blir av det i slutändan. 

Mina hundar är så avundsjuka på varandra, eller rättare sagt Elsa är lite avis på Viktor som får ligga vid mina fötter när jag sitter här vid datorn.
Igår, krängde hon undan mig en halvmeter, sittande i stolen, sen klämde hon med möda sig ner under datorbordet ...och vet ni...mitt databord är litet...så även platsen bakom stolen där jag sitter för där står mitt klaffbord.

Viktor ligger alltid på golvet antingen mellanvägg och stol eller under bodet vid mina fötter  

Ser ni Viktor under bordet ?

viktor som alltid vid min sida

Favoritplatsen.....som han nu tydligen fått konkurrens om att ha.....

Nyss avvisad från viktors plats...lite sur...

konkurrenten....som inte inte inser sin storlek....

I skrivande stund, just nu...står hon här igen och vill putta bort mig så att hon kan pilla ner sig här vid sidan....*skratt*...tossiga hunden...
Viktor och Ville gick nyss ut och hon fick stanna kvar inne för det ligger ett märgben och väntar på gräset till de små...gissa vem som hade knipit dom om chansen fanns.....
Thats right...

även som liten var hon glad i ben  

Elsa märgbensälskaren !

månne var det här sopälskandet föddes...

Elsa (sop-)påseälskaren....

när man har ätit allt man orkar och tagit rätt på alla påsar måste man sova en stund

Trött liten Elsa sover efter lek..... Men....lägg noga märke till tungan.....hon lipar till oss...." sure, tro ni att jag sover...jag planerar bara min nästa raid i benlådan....
Visst e' hon söööt !  Cirka 1 månad på bilderna jag fått av uppfödaren..Åh, hade gärna velat vara med helt från början med henne...
Har funderingar på att gå hundkurs för vuxna hundar i höst, det finns en skola här i närheten som jobbar även med vuxen hund som inte har gått valpkurs eller dylikt tidigare. Jag vet faktiskt inte om- och i så fall vad, Elsa gått, men det kan aldrig skada att uppdatera sig. Inte minst för min skull, och vad som är ett stort plus är att stället är inhängnat så Elsa kan inte fara iväg nånstans om hon ser nåt kul .

I förrgår blev hundarna vaccinerade hos en veterinär jag bara hört talas om men aldrig mött förut, och vilken trevlig karl! Viktor som är väldigt reserverad i vanliga fall klättrade på honom som om dom var gamla vänner med en gång! Jag stod paff bredvid...Otroligt lugn och fantastisk med hundarna , Anna! du hade helt rätt i att han är underbar...
En veterinär jag kommer att behålla till hundarna och katten utan tvekan. Villes tänder ska behandlas med ...hm...var det ultraljud eller laser ....Tror det var ultraljud .
De blev skrapade hos veterinär för ett par år sen , men jag var inte nöjd med resultatet kan jag säga, för det satt jättemycket kvar. Det här är mer effektivt för du får verkligen bort allt helt nära tandköttet. Han luktar ruggigt illa i sin lilla näpna mun min Ville pirat..

Jisses, klockan är redan tjugo i fyra, jag får ge mig iväg om jag ska få tag i ett däck till rullebören!!

Sköt om er mänskor, använd solskydd !

//eva


I etern

Det är rätt häftigt när man kan sitta här hemma vid datorbordet i sitt lilla hus i lilla Tjörnarp och snacka via messenger med maken i stora Shanghai Kina !
Han har skaffat sig messenger så nu kan vi tjattra hur mycket vi vill, och grabbarna och dottern kan också hålla kontakten med sin far även när han är långt iväg.

Nu står Elsa här och slår på mig, bokstavligt talat, hon dänger till mig med sin högertass och knör in sig i famnen på mig och trycker ner armen så jag knappt kan skriva. Hon bökar och håller på.
Trist tycker hon jag är som inte ägnar mig åt henne. "nu har du baske mig suttit där tillräckligt länge du, se ti' o' få fart på benen så vi kommer ut nångång"
Viktor prioriterades tidigare idag och vi gick en lång promenad i skogen bara han och jag. Han var lös och sprang kors och tvärs med nosen i backen för att sedan kolla vart jag var . Då sprang han som en furie mig till mötes, slöt upp vid min högra sida och gjorde mig sällskap ett par meter för att sen sätta av i full karriär igen !
Får ta en runda sedan med Ville och Elsa tillsammans, då kan Ville vara lös och få springa loss lite. Han drar inte så långa rundor som Viktor gör utan håller sig rätt nära mig.

Men jag känner mig rätt lat nu faktiskt....har nyss ätit pasta med bacon och bearnaisesås...inte ett dugg nyttigt men gott och snabbt att göra när vi hade pasta kvar sedan igår och sås på påse...
Men det e' verkligen mat som gör en däst och trött efter förtäring alltså...inte som när man äter fisk eller en sallad eller så även om man som jag äter mycket av den varan. Man blir inte slö av sådan mat.

Så, nu har Elsa lagt sig till ro här på golvet, Viktor vid mina fötter och Ville ligger i fåtöljen här bredvid. Alla ska vara nära matte. Dom har, alla djuren i huset,  fått sig en omgång Frontline idag, och faktum är att dom har inte haft några fästingar alls denna säsongen. Nu är den ju inte slut alls, men än så länge har de varit helt fria från dom vidriga små jäkla krypen.

Ha en härlig tisdag kväll, själv ska jag se Midsomer Murders kl 22.

pussokram

lavjo kinaman

Mysko mail...

Jag brukar vara rätt syrlig när det gäller massmail...alltså såna där man ska skicka vidare till ett givet antal i addressboken och dylikt. Vissa är dock jäkligt roliga och dom e' väl lugnt att sända vidare för ett gott skratt är aldrig fel, men vissa är inte tilltalande.

Nu, för en stund sedan, satt jag och skickade iväg ett mail jag fått, och jag känner mig lite korkad faktiskt *skratt*...men va fasen det bjuder jag på.
Fick mailet av en väninna med huvet på skaft,  och det ska tydligen vara så att pengar nu ska dyka upp inom kort av självaste Bill Gates. Pengar är jag förtjust i och i behov av så det var ju bara att följa instruktionerna.
Sanning? Icke en aning .

Jag och dottern åkte på lite shopping idag och det blev besök på Röda Korsets marknad där jag hittade en jättefin trasmatta billigt. Färden gick vidare till Erikshjälpen och där hittade jag ytterligare en trasmatta, även den i fenomenalt skick och för en spottstyver. Även igår fanna jag en trasmatta då en väninna och jag var ute och åkte en runda. Jag har så kallade äkta mattor på golvet, och jodå dom är väl fina men jag har också en kärlek för just trasmattor och de andra jag har ska tvättas vid tillfälle så nu behövde jag utbyten.
Dom tyngre mattorna ska få en rensning också men det kostar skjortan så jag tar det när kosingen ramlar in från Bill Gates !!  *skratt*.
Elsa ligger här och pryder sin plats på den ena av trasmattorna, turkosblå är den, underbar färg och perfekt i arbetsrummet.
När vi shoppat klart fick vi ju ha en fika men sen klädde vi oss och gick till skogen och plockade blåbär, 1,5 kg hade vi med oss hem och det tog kring ett par timmar att plocka, vi fick stoppa för det började regna och vi hann hem innan det bröt loss rejält.
Vi får kanske ta en runda i morgon också, för det är ju så gott, men först ska krusbären plockas för det hann jag inte häromdagen.
Ha en härligt lördagkväll,

//eva


Klaffbord och fåtölj

Idag har jag varit ner i Malmö och hämtat ett klaffbord i furu och en vinröd sammetsfåtölj, skänkta av en trevlig person i Malmö.
Det lönar sig att kolla av Blocket , sent i gårkväll när jag skulle stänga ner datorn såg jag denna annons, precis inlagd, och jag har länge sökt klaffbord, men av äldre modell förvisso. Sådana har en tendens att vara dyra och jag har därför inte köpt något ännu så nu ...*poff*...fanns det bara där framför ögonen.

Jag och Daniel åkte ner efter lite mekande för att få ett  säte insatt i bilen igen efter mitt "utställningsäventyr", dottern skulle nämligen också åka med hem , hon bor i Malmö och vi hämtade upp henne .
Både bord och fåtölj ser helt ok ut, efter lite skumtvätt av fåtöljen och en avslipning av bordet blir det helt ok. Ska ta och måla bordet sedan i vitt.
Tänkte ha det till mitt "pysselbord" där jag kan sy lite halsband till hundarna, bajspåsehållare och dylikt som är lite kul att skapa av gamla väskor och sådant man kan komma över. Finns inga kopior här inte, det blir original på gott och ont. Ibland är det verkligen tur att det inte är massproduktion för det är inte allt som blir bra.
Har en plats här i vårt "bibliotek"/arbetsrum som jag har alla prylar och det är himla praktiskt med ett klaffbord för det tar inte så stor plats när ena eller båda klaffarna är nedfällda.Nu får jag sitta ifred här vid datorn, båda de små har tagit plats i nya fåtöljen ! Ingen som står och blänger på mig på golvet och tycker att jag ska maka undan så han får plats.

Viktor och Ville har tagit nya fotöljen i besittning

Viktor och Ville i nya fotöljen

Så, nu ska jag fixa lite arbetesplats här i morgon, härligt rum blir det här, med en hel vägg full av böcker , och så mina prylar, allt pappersmek man har, till skrivare och dyl. Perfekt med allt samlat.
Caroline följde med hem idag alltså, och det e' så mysigt när hon e' hemma, vi ska bla plocka bär i helgen, helt ljuvligt att ha i frysen sen e' det nog så att jag får ta ett "röj" på ovanvåningen.....usch så där ser ut...
Ska ställa ut lite i garaget och flytta på garderober. Stora skurborsten får fram för golvet har inte mött vatten på läääänge....Det är nämligen sönernas ansvar att ta hand om trappan och allt norr därom....jo jag tackar...
Det är inte bra för självkänslan eller nerverna att gå ditupp men ibland e' det ju ändå nödvändigt och jaa, man kan ju undra om jag missat nåt väsentligt i uppfostran när det gäller renhållning.

Missförstå mig inte, jag älskar mina söner, är mycket glad i mina barn, dom är rara och trevliga och artiga och hela midevitten, men när det kommer till den del som handlar om städ....ja, då brister det rätt rejält. Jag är dock inte ensam om att ha det så, det vet jag ju, men jag tycker ändå att just mina pågar kunde väl ändå skärpa sig lite extra.
För att....tja, för att...jag ...öh...vill det...Inser ju att det låter tunt men va fan, hur svårt e' det att dammsuga ?! Eller att dra ett tag med en trasa över alla ytor en gång i veckan.
Det är ju inte så att dom har oändliga ytor att ta hand om heller. Tvätten sköter dom själv och det är faktiskt riktigt underhållande att se hur den ena gamla T-tröjan efter den andre kommer fram och sådant man inte sett på bra länge dras på....ibland är det galet hur litet det blivit...Åh jäklar så kul det ser ut med en 1,87 cm unge i för korta jeans ! Hahahahaaaa....!
För att se det ur ett positivt perspektiv...det är inga problem med att få tvättid i mitt hem i alla fall och det är ju bra ;o)

Hm...grunnar på om jag skulle ta och åka en sväng till Sjöbo marknad i morgon...bara för att köpa en påse marknadskarameller och ta en pappmugg fisjummet kaffe....det brukar vara det jag köper.  Får se om jag kan få nån med mig kanske, Elsa åker nog gärna med =o) men en tvåbening vill jag också ha med.

Nattinatti...

Ha en bra fredag och en härlig helg !

Blåbär

Det e' gott det, och jag och Elsa har varit i skogen nyss och plockat lite...
Elsa tycker väldigt mycket om frukt och bär och jag fick faktiskt gå en bit ifrån henne för hon var med snoken nere i hinken och knycket hela tiden.  Morsgrisen vill inte vara för långt iväg från mig så hon traskar ju efter hela tiden så jag fick binda henne vid ett träd.  Hon kämpade på och försökte få i sig bären men det gick inget vidare bra för henne. Inte lätt med stor näsa och stor mun att fibbla kring i ett blåbärssnår och lyckas få tag i dom små . Nu delade jag med mig frikostigt så med mig hem hade jag väl bara cirka 8 dl...
In i frysen åkte dom. ¨så ska jag gå ner i morgon igen en sväng,  och i helgen får jag sällskap av dottern som kommer hem.
Kan just undra om en sån däringa plasttjosan som man använder till lingonplock kan vara bra till blåbär också eller om dom smetar i sönder. Dom revar ju av bären från snåret. Får leta fram den och prova i morgon.
Jag är alldeles rödlila i rö...umpan...kan ju inte stå på knä så länge och blir så jäklars trött i rygg och ben så då satte jag mig ner....i snåret...när jag reste mig såg jag ett STORT...fält med mördade blåbär...Dom satt utsmetade på min bak...suck...man BLIIR trött ju...
Tvätten nästa så dom blir rena...bärsaft är lite knepigt att få bort om man inte tar det meddetbums, i synnerhet röda-och blå  bär.
Jag ska ta en tur i trädgården också och tömma krusbärsbusken för det är gott att göra  marmelad på. Vi har en massa röda vinbär men det är jag inte glad i alls för det är så rysligt surt och gele använder vi kanske 1 gång per år så det känns inte så angeläget att göra det . Fast å andra sidan...synd att låta det förfaras ...
Har landat på jorden igen efter helgens framgångar i Tvååker. Det var himla trevligt faktiskt, så nu ser jag fram emot september i Laröd och Sofiero då det blir utställning igen. Kanske ska våga mig på att ställa själv då till och med...men Elin är med också vet jag så jag har backup om modet sviker..

Tja, det var väl det för nu...nu ska jag käka min ångkokta lax med potatis, och faktiskt titta på TV medan jag käkar. Kanske är det nåt bra på 3:an...e' det extreme home makeover eller så kanske?

Hursomhelst. Ha det gott folk's, en bra tisdagkväll och en skön onsda'ConfusedÅh, pladdrar på...

Men, den som har huvudrollen i hela historien är ju Elsa. Och den som har gjort det möjligt för mig att få ha denna härliga , vackra och envisa hund i min vård är Sanna.

Vi är så glada att få ha henne i vårt liv, tusen och en tack för det Sanna! Och, för att du är tillgänglig när det behövs. Du var navet i helgen, den som kom med råd och glada tillrop, som såväl behövs.

Thankyouthankyouthankyou...

1 BIR..., 2 Cert...,1 BIM..., Big 4..., Bästa tik...,

Oh så bra det gick i Kållered!  Herregud hon klev in i vargringen och tog den i besittning.  Jag som totalt ovan utställare hängde inte helt och hållet med i svängarna i utnämningarna men det kunde inte gå bättre.  Hej o hå så var det klart för final !
Till sist gick alla BIR (bäst i rasen) in i stora ringen där BIG (bäst i gruppen) skulle avgöras för att sedan koras till BIS ( bäst in show). Där kom Elsa 4:a och det är inte illa för det är tydligen inte vanligt med en varghund i BIG-ringen .

Elin en go' tjej från Göte 'la' borg var "min" handler...dvs den som ställde Elsa till mig. Tänkte det var bra att först se en som kan ställa så är det smidigare för mig sedan att "upprepa" det jag sett.
Men....när det nu gick som på räls för Elsa och Elin kunde jag ju inte bryta en så bra combo så hon , pärlan, Elin, ställde henne igår också.
Jaa, det gick så bra igår också, Bästa tik, och ett CERT till. Ytterligare ett CERT och hon är Champion, plus att hon blev BIM, bäst i motsatt kön, inte bäst i gruppen men god tvåa.
Alltså...det hörs ju till och med hur bra combon e' ju...idel E'n...Elin o Elsa....Eva o Elsa...=o)
Uppfödare Sanna i Dragonlights kunde inte vara mer stolt över sin telning och igår ställde vi dessutom upp i uppfödargrupp och fick hederspris. Fina hundar.
Även Vigge, Elins fina stora gängliga busiga pojke, 1 år, skötte sig bra under skicklig ledning av Sanna.
Är grymt impad över hur Sanna skötte honom, han brallar rejält kring i ringen och är charmig men fick 0 poäng i Stockholm nyss för att han morrade och stökade för mycket. Denna gången tog Sanna honom och visst, efter några meter började han, men Sanna stannade av, bannade lugnt men effektivt, och ledde honom vidare och så gick det hur bra som helst. Skickligt.Elsas omdöme: Fredag 11/7.  Domare Jeffrey Horswell, Storbritannien.  

" Very easy mover. A little bit weak in muzzle. Strong neck. Good shoulders. Very good body. Topline OK. Excellent coat. Correct  ......? of the front angulation."


Elsas omdöme:  Lördag 12/7.  Domare Ann Ingram, Irland.

"Exellent type, in very good, coat + condition. Well balanced head but would prefer darker eyes. Ear carriage not correct. Good neck +shoulder. Good body + topline. Strong hindquarters. Very sound on the move."Domaren ska inspektera Vigor   Lava mingeltjejen som älskar alla säger Tjena tjejer, har ni nåt gott möjligen!?   

Elsa har superkoll på var matte håller hus i alla lägen

Skön, om än lite suddig bild på Elsa och hennes fina syster Sota innan det är dags för ringen  

Elsa   

Uppställning   

Maken har tagit med digitalkameran till Kina så det blir lite gryniga bilder.

Jag hade beslutat att sova i bilen alternativt litet tält under utställningsdagarna men nu regnade det så förbannat så det blev lite väl bra. Sov i bilen gjorde jag och min Elsa, en natt och det var helt ok , men nog är det skönt att kunna tvätta av sig och hålla sig fräsch, det gick ju inte riktigt i bilen . Bajamajor stod intill så toalett var ju inget problem.
Så, snälla Sanna med goa mor och far bjöd in och det var så trevligt med go mat , prat och skratt. Och DUSCH ! Jättetrevligt att träffa er igen, dom var där när Elsa tog seger och far Lasse var stolt över sin Elsa, himla kul att ni kom till utställningen!
Kram på er.

Åh, det skriker i magen , hunger, hunger...måste käka lite, sen handla för det är i stort sett tomt i kylskåpet....mina söner äter mig ur huset !

Peace love och hundutställning  hahahahaaaaaa.....!

Tjugo i 8

och jag är inne och ska ta en fika och snart titta på hela sverige campar. Så många pratade om den serien när den gick tidigare och jag såg inget avsnitt alls. Nu har jag ju provat på lite grand camping och det ÄR gemytligt, trodde inte det skulle vara det men det är något speciellt ändå.

Elsa ska ställas ut i Tvååker i helgen, fredag lördag och jag håller på att fixa henne och packning , har bäddat bilen också, funkar perfekt när vi tog ut baksätena, vi kommer att sova som prinsessor där inne.
Har fixat litet kompostgaller, budgetvariant av valphage att ha kring tältet vid utställningen , så vi har vår egen sfär, och där hon kan ligga ifred lite grand.
Jag har gått fram och tillbaka och Elsa har troget följt med....stått vid grinden och tittat på mig. Sen blev hon nog lite uttråkad för hon knöck en soppåse i hallen....3 gånger....
Tänk så jäkla snabb hon kan vara ändå, jag var i stort sett hela tiden ute och grejade, men nog lyckades hon ta samma påse gång på gång. Jag la den i köket först, då tog hon den där och spred ut innehållet på gräsmattan....bannade henne....och hon såg gräsligt skyldig ut.
Sen gick jag på toaletten....då tog rackarn påsen igen....samma visa...fy skäms...
Nästa gång gick jag in i garaget i cirka 1 minut och tror fasen att hon genast slank in och fick fatt i påsen igen, denna gången försökte hon smuggla iväg den till andra sidan huset....

Hursomhelst ska det bli trevligt att ställa ut, vem vet , jag får kanske blodad tand och far riket runt sen! Får se hur det går för Elsa soptjyv.

Maken håller på att kolla runt i Kina på hur vi ska kunna åka till kinesiska muren när vi åker i höst, vad det kostar och dylikt.  Spännande blir det bara att åka dit, men helt otroligt om vi kan besöka muren också .

Nu är det dags , campinglivet tar vid ett tag.

Håll alla tummar för oss fredag lördag !

Ha det gott, kramelikramelikram

Goddag världen

Eller gonatt världen får jag ju säga för klockan är nästan midnatt....Har börjat lätta lite i öronen och det är sååå skönt så det går inte att beskriva.
Jag har sköljt öronen men allsköns produkter....alsolsprit....joniserat silver...örondroppar som jag hittade, hade glömt att jag var dålig i öronen en period i höstas också....faktiskt även Villes droppar han fick vid något tillfälle.

Jaa, damer och herrar, det är varmt i Sverige! I alla fall i mitt hörn av det. Torrt så det frasar är det och lite regn hade ju faktiskt varit välkommet för det är ett evigt vattnande .
Ska ha trädgårdsland nästa sommar har jag beslutat nu, inhängnat av lågt staket. Jag vill ha potatis och lök och jordgubbar i marken så får örter och rädisor och det småtta stå i sålådorna. Får väl se hur långt planerna blir verklighet men tanken har jag i alla fall.

Häromdagen fick jag spel på vår syrenhäck, den är så hög och så skrymmande och plötsligt stod jag inte ut med den utan fick väl tag i sågen och sen var ingenting sig likt.....
Väck med den, men herregud ! Så den växer ! Och så blir där 3 blommor längst upp som ingen jäkel ser....gammal syrenhäck. Säkert planterad med stor kärlek en gång och jag har väl också tyckt om den men nu är den bara i vägen för mig. Stjäl rätt mycket sol också.  Under denna "park" står en liten krusbärsbuske förskrämd och får ingen plats alls nästan för en stor vinbärsbuske står och knuffar på den arme kraken på andra sidan.
Nu ska krusbärsbusken få egen kupe', för jag är rätt glad i krusbär faktiskt, dessa blir söta och goda .
Maken har rövat med sig kameran till Kina så jag har "bara" min video/bildkamera att tillgå, och den , eller om det är jag kanske....hmm...tar inga höjdarbilder men jag slänger in några i blandad kompott som avslutning.

   Daniel lyckas få en rätt bra bild med min kamera...  Grabbarna spelar fotboll utom räckhåll för hundarna   Blommor på brunnslocket  Elsa har placerat sig lite i vägen för Hannad som får hjälp att öppna grinden  Elsa njuter av att vara ute     något doftar väldigt gott i gräset   Myrperspektiv...   ..Jätten...Elsa och Viktor trängs i soffan    Aaah...det e' ju gott å sova !

 Vaarmt!    Vaaarmt ! En envis en som inte gå i skuggan trots att han flåsar som en tok =o)

nattinatti, ha en fin helg!


RSS 2.0