Tullamore

på plats hemma igen. Fick hjälp av Anna  ...TACK !....och det tog inte någon lång stund förrän min vän stod där i transporten. Själv e' jag inte van att lasta häst, men, med Anna som är van, van, van hästmänska blir man liksom lite smittad o lugn så det går bra.
På plats släpptes hon i hagen bredvid de andra, men ska gå över till dem i morgon, det blev inga stora reaktioner över stängslet. Den ena hästen känner hon redan dessutom så det ska gå så bra så.
Däremot...man skulle kunna tro att det växte knallgas där hon betade för jäklar i lådan va hon fes!  Rediga knallar...*skratt*...inte fin i kanten inte.
Tullamore har gått på bete hos en jättetrevlig familj och dom ska ha ett stort tack för den här tiden. Har varit så mysigt att ha henne där. Dom tycker om henne och dottern ska komma över och rida lite då och då. Tiden räckte inte till idag för att åka tillbaka för att hämta hem alla grejor vi haft där så jag ska åka dit i morgon och göra det.

Fick akupunktur idag, och samtal som möjligen,  ev, kanske kanske  leder till en arbetssituation i slutändan...trevligt.  Ger ingen info än om vad det kan tänkas bli ännu.
Kanske inte förrän till våren..

Nu har jag talat med maken lite, men eftersom klockan är nästan 1 på natten där nu skulle han gå till sängs nu. Han har ledigt denna veckan tack vare national holiday och det är ju inte fy skam. Ska han ha för han jobbar häcken av sig annars.
Vår dator är ju knäpp i säkringen.... i brist på huvud.....och nu kom sonen fram till supporten äntligen...har försökt åtskilliga gånger den senaste tiden....åtskilliga......Han kommer fram och hinner beskriva lite grand hur det är här då han mer eller mindre blir avbruten...
"Har ni formaterat om"?    "öh.. nja, nej, min pappa är inte så glad i den tanken.."  " nähä..men gör det och funkar det inte får ni lämna in datorn....."eh. jaha..men kanske vi ka.... ja..klick..."
Que ! What! Var det det hela ? inte en tillstymmelse till försök att lösa sitsen....bara lägg på luren för tusan ! gör det när vi har sökt komma fram i veckor för att lösa situationen här hemma !!!
Madre Mia...!

suck...tekniken e' fantastisk när den fungerar...

kram


Lugnt..

och faktiskt rätt skönt har det varit idag. Körde sonen till tåget som tog honom till Osby naturbruksgymnasium....sen hem igen, en kopp kaffe och så en slapp stund i soffan med hundarna.
När jag lägger mig o läser , el sätter mig för den delen, tar det inte lång stund förrän de små har kurat ihop sig tätt intill...Elsa gör så gott hon kan och knör ihop sig hon också . Så ligger vi där o har det varmt och gott av varandra...jätteskönt.  Där låg vi väl ett bra tag och hade det gott, satte en eld i kaminen också så det var extra gemyt, en slummer är aldrig fel.

I morgon tisdag ska jag hämta hem min häst från betet. Så har jag suttit och kikat på sadlar på nätet....och jäklar så dyyyra en del är...fy attan ...Jag är intresserad av en syntetsadel faktiskt, de är tåliga i alla väderlekar, billigare än lädersadel och mycket lättare (lägre vikt). Klara fördelar tycker jag och de som skrivit omdömen om dem verkar vara nöjda med dom.
Så såg jag lite på TV i eftermiddag, slötittade och minns egentligen inte vad som var på, tvättade , knorrade lite över att jag inte "fick" prata med maken idag, han e' ju 6 timmar före oss här hemma. Hans kväll när det är min eftermiddag. Får väl se om vi kan nå varandra i morgon istället.
Disk...inga märkvärdigheter alls idag, skönt att ha en sån dag ibland. Efter en dusch ikväll gjorde jag chokladpudding till mig o sonen...mums...inte så nyttigt för kroppen....men för knoppen e' det toppen !

Nu e klockan kvart i 11 o det e' dags att släppa ut hundarna på sista kisserundan. Det har regnat lite grand så dom är inte så angelägna att gå ut precis.
Molly, kära lilla kattfröken har sett till att vi inte ska svälta ihjäl och har lagt en fågel på trappan till oss , lite äckligt men si det e' ju så dom funkar dom kära katterna.

Så nu går Viktor är fram och tillbaka, vill gå ut o kissa förmodligen.

Go natt o ha en go' tisda'

Kalas

har jag varit på idag.  Trevligt som alltid, äldsta väninnan,och hennes gubbe..har fyllt 50 båda...eller nåja....Maria fyller den 15 okt, men men..Vi har "alltid" känt varandra, bodde på samma gata och lekte hyfsat bra ihop, *skratt*....rödhåriga båda blev det en del hm....gruff....
Men, nu 40 år senare, firar vi födelsedagar ihop, och det e' hm...måste vara sen en 24 år el nåt. Våra äldsta flickor e' födda med 5 dagars mellanrum -84, rätt festligt, vi nästan talade i mun på varandra när vi skulle berätta att vi väntade barn ! Våra grabbar, yngsta, är födda -90 båda, hennes grabb januari och min december . Sen har dom en dotter nånstans där mitt emellan så kalas 3 gånger vardera per år blir det ju.
Först åkte jag och kikade på ett hundpensionat åt de små herrarna här, och si det visade sig vara ett trevligt ställe. Det blir säkert alldeles kalas för mina grabbar att husera där i två veckor.
Mannen e' dessutom hundkurator, så han vet ju vad han pysslar med.

Grabbarna mina, dom tvåbenta, är och hittar på hyss i Lund med en kompis så jag är mol allena här hemma nu. Hundarna fick vara hemma själv i rätt många timmar idag för ovanlighetens skull och rejsade rejält i trädgården sedan...

Bilderna, ett fåtal av dom ....

Elsa studsar AccelerationFull ös

" Öh, alltså du...ta det lite coolt va...liksom ...jag får ju skydda pyret här ju..."..


Ville söker skydd

Kolla bruden.....hon e' inte klok så hon springer..!."

Här kan man också stå i säkerhet..

..mummelmummel...om jag springer fort som fasen kanske jag hinner in innan hon ser mig....njae...bäst att vänta....


Nu har det gått en timme så nu ska de få mat, e noga med att Elsa inte får mat förrän det gått 1 timme om hon farit runt ordentligt. Eller, för den delen ..innan hon ska  fara runt. Vill för allt i världen inte ha magomvridning på henne. Nu fick de små också vänta för att inte stackars Elsa skulle stå utan...
Hon e' svårt hungrig verkar det som för hon slår mig här....det är långt över matdax idag men så fick det bli just idag. Annars e' det noga mattider.
I skrivande stund ligger dom mätta o trötta o sover.

Jag ska göra mig en macka för jag är rätt hungrig känner jag nu, trots god tårta o kassler o potatissallad och en massa gott.

Ha en skön söndag,

ta ett äpple

Sotaren

var en mysko figur tyckte Elsa. Han å andra sidan tyckte att hon var en förtjusande bekantskap o försökte fjäska för henne medan han arbetade.
Nja, tyckte Elsa o gled snyggt undan hans "närmanden", jag stängde grinden om henne ett tag så hon kunde stå o glo på honom medan han sotade kaminen i matrummet. När det var bekant för henne öppnade jag grinden igen och han fick sig en kyss där han satt på huk på golvet.
Blängde misstänksamt på den långa "viskan" han hade och höll noga koll på den när han sen packade ihop sina prylar igen. Sen la hon sig mitt i dörröppningen så han kom inte igenom ! Han skrattade gott åt henne, tokan , först ville hon knappt se åt honom sen får han inte gå .
Där har hon aldrig någonsin parkerat sig förut, rakt över tröskeln låg hon.

Bilen har blivit besiktigad idag och gick igenom med bra betyg, vilket ju är otroligt skönt , så man slipper ombesiktning.
Lite skumt e' det , för om det e' bromsbeläggen eller vad i fridens namn det nu heter där vid framhjulen,  så ialla fall tjuter det nåt rent förskräckligt när jag kör..
Nåja....inte bara när just jag kör, det e' jämt så. Kanske behövs en smörjning el nåt, ska ringa "bilPelle", så han får kolla igenom det där, bromsarna fungerar absolut felfritt tack o lov.
Halvljuset visste  tydligen inte i vilken riktning det skulle lysa för det var helvrickat, nu inställt av killen som besiktigade bilen....det lustiga är att förra gången vi besiktigade då ställdes halvljuset om av den killen....
*skratt''...
Alex och en kompis satte in säten igår, vi har en 7-sitsig bil och alla ska sitta i så de kan kolla att bältena funkar som de ska...såå, sonen fick hjälpa till då jag inte orkar slita med det.
Ja jäklar så dom slet....mina råd...shit så ilsk man kan bli då! Jäklar så han fräste på mig sonen...haha..inte vill man ha råd av morsan inte...
Kan ju i en parentes säga att jag  (HADE)  hostharkelsåklart rätt.....så pytt på dig grabben....lille mamsen kan hon du...

På tisdag ska jag förhoppningsvis flytta hem min häst, dock till sorg för de som haft henne på betet för de har förälskat sig i henne och sörjer lite att hon åker. Ger oss några månader här nu, orkar inte min kropp så får jag sälja henne, men jag ska ge det en chans i alla fall.
Sen på onsdag är det dags för allmänlydnadsklass för mig o Elsa. Förhoppningsvis kan dom få lite ordning på mig där....uööh...eller var det Elsa ....a little bit of both maybe... Skoj ska det bli verkligen.
Och, i morgon ska jag iväg o kika på ett pensionat inte långt härifrån, killen som har det är även hundpsykolog så kunnig lär han ju vara.
Lite "lustigt" kring det är att när jag sa det till en väninna att jag tänkte mig ha dom små där sa hon: " åh, ja, det var där farmors hund dog"....." öh, förlåt !?...." jaa, den låg död morgonen efter och mannen var helt förtvivlad.." 
"Jahadu, men det låter betryggande ! "
Gulp.....Tydligen var farmors hund till åren kommen....eller var den det ...jag minns inte om vi talade om det förresten...får höra med henne sen..

Klockan e' strax efter 8 och det känns som om klockan är mycket mer, helmysko, kan ju inte gå o lägga sig nu ju....får krypa upp i soffhörnet o se på TV...till en mer anständig timme.
Det ska sägas att jag sällan kommer isäng före 12, har alltid lite pul och fix att göra på kvällen. Det e' så skönt när det är lugnt och tyst, ingen ringer, hundarna har haft sista kisseturen vid 10 el 11...lite ljus tända...mysigt.

ja det var väl det hela för nu...ha en go' helg. jagska på kalas, väninnan o hennes make fyller båda 50 i år.

ät dinkel

Lugn i stugan

Det tycks vara över med magsjukan för vår stjärna här, hon fick nyss en liten liten, dos mat, RÄTT mat , som hon fått hela tiden här, och nu ligger hon och sover här bredvid mig på golvet. Så ökar vi succesivt till rätt mängd. lugnt o fint. Hon ska få kokt ris här också om en timme eller så, när jag ser att maten får stanna i magen.
Illa valt foder av matte men det gör jag ju inte om kan jag säga, arma hund...dom små tyckte inte heller om den så nu e' vi på banan igen .
Man SKA inte avvika för långt ifrån det man brukar ! Inte när det gäller kosten i alla fall, det gäller även hästar, kan bli problem vid byte.

Hursomhelst. Har varit iväg och fikat en stund idag , när jag ändå gjorde ärenden i Höör, hos en tjej som också hade häst på samma ställe jag har min på.
Hennes blev dessvärre sjuk och avlivades, hög ålder var en orsak bla, ledsamt och jag tjöt som en mistlur när hon berättade om dagen . Usch ja.
Ikväll är det meditationskurs, jag väljer det före ett föräldramöte på sonens gymnasieskola dessvärre idag. Jag är en (1)människa och kan inte klona mig tyvärr, hade varit praktiskt ibland men jag behöver min egen tid också. Den tiden e' bla varannan tisdagkväll.
När jag åker till Kina missar jag en kväll och det får räcka med den gången, för vi har bara 8 gånger i höst.

Det har gått 1½ timme sisådär sedan inlägg ovan och Elsa mår hur bra som helst !  Andningen hos mig är återställd....iiick...inte trevligt med sjuk hund.

Sköt om er i den vackra hösten

/ eva

och så var det kört igen...

fem minuter efter förra inlägget.....

Elsa kräks upp maten igen och ser så moloken ut här.....älskade vännen min....ska lämna tillbaka maten i morgon..

Dålig mat?

För två dagar sedan köpte jag vad jag kallar budget-variant mat. Inte så att jag anser det är dålig mat utan helt enkelt billigare än den mat jag normalt köper till hundarna.
Kände för att spara några kronor och köpte Pedigree Pal torrfoder till både dom små och till Elsa. Jäklar i hoppet så hon kräktes här idag...
Arma hunden. Fram till i eftermiddags hade hon kräkts 2 gånger här på golvet i köket. Jag skulle åka iväg för att avsluta passansökningarna och tänkte att "nääh, inte kräks hon mer nu inte".....hon har nog käkat gräs o det var därför .."
Jag och sonen kom nyss hem här.....två högar i köket....tre blaffor på äkta mattan i matrummet....men lilla kära gumman..!
Va' e det för jäkla mat som får henne att reagera så tänkte jag men Alex berättar då att Daniel hällt på vatten i morse när han gav mat åt Elsa.
Det är ju lugnt i och för sig, men jag tror att han gett henne alltför mycket mat kanske...nu fick hon en liten portion här i kväll så får vi se hur det avlöper.
Grinden är stängd till matrummet nu kan jag säga...lättare torka av köksgolvet än skura mattan. Även om det nu faktiskt är så att det är himla praktiskt med handknutna mattor, dom e' inte så himla känsliga och svårhanterliga som många tror.
Jag far rätt hänsynslöst med mina i alla fall och de är fina i alla fall.

E' mer på benen nu än jag varit under en hel månad innan...hostar gör jag och sleten e' jag men har ingen feber och det känns lite alertare i huvudet. peppar,peppar...ta i trä...
Ska ev rida i morgon dessutom. Nästa helg ska jag ta henne från betet och hem igen, tänkte ev rida hem henne genom skogen....har ej ridit henne själv ännu i skogen så det e' lite nervigt onekligen men det ska väl lösa sig . Funderar allvarligt på att införskaffa en GPS....det e' lätt att komma vilse.....*sa hon...en aning skamset..*..
Men nog kan det vara en bra ide'? Går väl att navigera en sådan till häst också? Får ta och googla kring och se vad en sådan kostar för inte vill jag lägga ner en förmögenhet på en heller, en billig en vill jag ha.

Nåja, besked kommer så småningom om hur det gick....kanske det blir transport ....

Hunger....mat....byebye...

....lav jo....


så sliten

Jag återbudade tiden på pensionatet i förmiddags, jag orkade faktiskt inte helt enkelt. Vi ska dessutom åka nu och ordna pass jag och ene sonen och att fara skåne runt det orkar jag inte helt enkelt.
Man får prioritera och ta mest väsentligt först .
Kom dock överrens med ägaren att jag kommer ut i början av nästa vecka istället.

Har "slängt på mig ett ansikte" också här faktiskt. Lite färg så jag inte ser heldöd ut på fotot, kan inte stoltsera med någon rosenhy direkt.
Jag e' definitivt inte förtjust i att bli fotad, själv fotar jag gärna och tycker att de flesta ser alldeles normala och trevliga ut, men själv ....jaa...själv lyckas jag alltid med konsstycket att göra en grimas, eller käka, eller bara se helt skum ut på bilder. Men, man är själv sin värsta kritiker sägs det ju så det är många med mig som känner likadant.

Dags att ge sig iväg här, ha en härlig helg ,

// eva

så trött men feberfri

och det så skönt, ingen temp nu här i eftermiddag så nu deklarerar jag högt för alla att höra att nu ! nu den här förkylningsomgången över ! 
Det får ju ändå vara någon hejd på vad en människa ska uthärda. Det kan ju liksom inte fortsätta med det ena efter det andra som avlöser.
Idag har vi inte gjort särskilt mycket jag och hundarna, Elsa fick ett märgben och låg ute och smaskade på det medan de små låg vid kaminen som har varit en varm o go' kompanjon idag. Det e' lite ruggigt inne faktiskt så jag tog helt enkelt på mig ett underställ idag. Det låter kanske alldeles hemskt, som om det vore istid här hemma men när jag nu går ner till vanlig temp igen fryser jag  av den anledningen. Ligger lite lågt i temp nämligen och fryser lätt.
Jag lider icke ett dugg av hösten för då kan jag få klä på mig med gosiga tröjor och tjocka sockar .

Det är snart dax att flytta hem Tullamore, min häst, till stallet igen, det blir någon gång snart. Har ej bestämt ännu när det passar. Viktor och Ville ska få stifta bekantskap med ett hundpensionat i morgon, vi får väl se hur det är, jag lämnar inte ut dom till vem som helst men denna kvinnan har ständigt fullt i sitt pensionat . Det borgar kanske för en bra plats , vad vet jag.
I morgon vet jag.

Nu e' det dags att krypa till kojs, köpte en ny benlinda igår, önskar att jag hade åkt iväg idag och köpt flera , det ska jag göra i morgon för dom var helt perfekta till vristerna, benen lever loppan med mig här om nätterna och det är grymt jobbigt att inte få sova ordentligt en enda natt.
Så, benlindor på och så ska det nog bli en bra natt av den här.

Ser fram emot helgen här för nu kommer Caroline också hem och det e' alltid jättemysigt, vi ska fixa pass i morgon också e det tänkt så det hinns med att skaffa Visa innan Kinaresan.
Åh kan knappt vänt nu på resan...det ska bli jättehärligt att vara tillsammans alla fem i två veckor , det händer inte så ofta längre tyvärr.
Så, ha en härligt helg alla !

nattinatti

nattinatti  ha en härlig helg.

Varit ute !

I kväll, har jag, efter tre dagars liggande i soffan med feber o elände...varit ute... Det var riktigt skönt faktiskt. Hundarna fick sitt race i trädgården tidigare och jag tog en tur till ett fint stall.
Jag har spärrat kanaler också ikväll....de tål ej nämnas ens för det är så vidrigt, men de är nu förvisade i alla fall. Vi har ett familjepaket på vårt Canal Digital abonnemang, med Discovery, AnimalPlanet, BBC Food, TV3, tja, och en himla massa mer.
Det blir mest Travel Channel och Discovery här faktiskt, men det är lite trevligt med djurpoliser och ooh! TV4 Fakta icke att förglömma ! Jag är snudd på fanatiker när det gäller program som handlar om sjukvård, himla intressant med medicin.  Skulle ju studerat medicin redan från början i livet men si det blidde det inte för jag skulle ju prompt sitta som fiiin sekreterare nånstans..
Jo tjena...jag som knappt kunde sitta still alls innan 25.....sen ....ja, sen kom mina underbara barn och så blev det lite dagmammeri och läkarsekreterarutbildning och så, men så vid 34....DÅ hade jag pluggat en massa och kom in vid högskola , då for vi till Saudiarabien i några år så det sprack där.
Såå, nu tar jag igen allt, och slukar alla program som handlar om medicinska under eller plastikoperationer eller vad det nu kan vara. Det har gått en hel del på TV4 Fakta.
Det e' aldrig för sent att lära så vem vet, jag kanske tar upp studierna igen rätt som det e'. En vidareutbildning på min läkarsekreterarutbildning kanske.

Jag har blivit utmanad via ...varghund.com att svara på några frågor så då gör jag som en snäll flicka och lyder genast.

1./  Nämn 5 saker du har i din frys:

1. Kycklinghalvor av stor härlig frigående lycklig kyckling
2. Färska bär
3. Färska örter
4. Fisk
5. Bröd

2. Nämn 5 saker du har i din bil:

1. En jacka
2. Grus på golvet o damm på instrumentpanelen
3. En påse med doningar till hundarna vid bilfärd
4. En väska
5. En kartbok

3. Nämn 5 saker du har i handväskan:

1. Bilnycklar
2. Bank-och körkort
3. Försvarets läppsalva
4. Husnycklar
5. Pengar

Nu e' klockan mycket och det är dags att krypa till kojs, ska försöka ta mig till affären i morgon , det skriker tomt i kylen bla, suck...det är så infernaliskt trist å' handla mat. Men, det är nödvändigt. Så ska jag på behandling, akupunktur bla. Sist gjorde det nåt rent för djä.....ont....så det är med viss bävan.
Kanske hoppar över det rent av. Kan inte riktigt avgöra om jag tycker det har någon effekt, jag e' lite dålig på att dra slutsatser om det faktiskt.
Jag VILL ju, att det ska vara effektivt ju, mot mina problematiska krypningar i benen tex, eller min höft som bråkar....men....ja...inte lätt ...

Åll rajt...good najt...

Hundutställning

Lördagen kunde gått bättre, om man ser till resultat alena, Elsa ville inte alls samarbeta med Elin utan flyttade runt och höll på och det blev en fjärdeplacering för henne. Det är sådant som händer , nya tag i oktober då hon ställs i Stockholm, och i november i, eller kring, Göteborg .
MEN........Det var en skön dag i Laröd. Solen sken på oss, sällskapet var jättetrevligt, rent praktiskt hade vi hamnat perfekt nära till fiket i klubbstugan och toaletterna, vilket kan vara ett problem om det är stora ställen. Mänskor var glada och positiva och det är härligt.
Själv stapplade jag kring, stod och satt omvartannat, och slogs med förkylning och att överhuvudtaget hålla fokus.... *skratt*.  ..ja du milde. 

Vi fick träffa Anna och hennes fina döttrar Kicki och Emma, plus deras vargtik Hera, som är Elsas syster och det var himla kul att möta dom nu sen jag läst på Annas hemsida . En go' o gla' öppen och härlig familj. Läs om dem på: www.varghundar.se. Många fina bilder och sköna berättelser.  Tack för bullen !  Vicken glad mänska du e' Anna ! Och skitrolig ! *hahahahaa*...din vink satt perfekt...!
Efter utställningen for jag med Sanna o Elin hem hit till mig efter inköp av kebabtallrik. Väl hemkomna åt vi , jag kämpade med feber och mådde riktigt dåligt. Det blev rätt omgående sängen för oss,  för Elin o Sanna skulle iväg tidigt och alla var trötta.
Eftersom jag hade kommandot över vägval hem ska jag inte berätta att jag faktiskt körde fel på hemvägen....så...nä...jag berättar inte det....hostharkel....ett visst illamående över våra skånska småvägar gjorde sig påmint hos Sanna....fl'åt...
Söndagen kom och Sanna o Elin tog Elsa med sig , jag var inte i skick att lämna huset , så jag vinkade av dom,strax före 06.00,  gick o la mig med 38,9 feber, och idag gick det bra för dom! Det får ni läsa om på Sannas blogg: www.dragonlights.se.

Här kommer omdömena från helgen:

Lördag, Utställning i Laröd, Vinthundsutställning. (SvVK/s)
Domare: Rafael Malo Alcrudo

"Nice feminine and typy. Excellent general structure. Good temperament. Lovely & expressive head. Balanced angulation & excellent coning(?) Good hands & feet. Excellent topline. Free mover. A pity that this nice bitch is not shown a bit more properly."

Söndag: Utställning Sofiero: SKK
Domare: Vega Maria Gabriela

"Very typical bitch. Lovely head and expression. Good eyes & ears. Correct bite. Nice harsh coat and beard. Nice neck topline and tailset. Very good angulations in front and back. Chest deep enough for age. Nice underline. Moves very well."

Jaa, vad säger man !  Jag är så stolt över denna härliga hund som dessutom tydligen e' en sån stjärna på utställningsplan också!
Sanna, uppfödare, Dragonlight's kennel, har haft stora framgånger med sina hundar denna sommaren, och det är inte illa pinkat minsann...*skratt*.. lite vanvördigt uttryckt men väldigt gott betyg åt hennes lilla men framgångsrika uppfödning.
Go våra drakar!

Nu folks, orkar inte denna kroppen med mer sittande vid datorn, har talat lite med min kinaman.....psst....lav jo....och nu får det räcka för min del idag.

sköt om er mänskor, kram från tjörnarp


Utställning på Laröd lörd , Sofiero söndag,

 blir det för Elsa o mig. Inte som par tyvärr då jag inte e' bra i kroppen, men Elin, som ställde henne i Tvååker i somras ska ta henne till mig.

Håll alla tummar ni har för oss!  Eller, dom ska jag ju säga, Elsa o Elin gäller det ju!  Ha en skön helg allihopa, återkommer med resultaten sedan.

Tålamod...

är en dygd....

det må så vara men jag är tröööött på alla jäkla felmeddelanden och en dator som bara hänger sig och säger att nähäädå, du har inte alls installerat ett program så du kan lägga in bilder!!!
Du har ingen e-post heller säger den sen.....men först hänger den sig så jag får starta om igen.....för att få ett nytt felmeddelande ....

Mitt tålamod, sträcker sig inte längre än nästan räcker just nu, piuuh....andas eva....lååångsaaamt....iiin...o...uuut....

För att inte framstå som en total datnörd så går jag raskt över till något mycket trevligare!  Jag har ridit min häst idag , i skogen, för första gången...jiihaaa!!
Det gick så bra så, nervös men det gick bra. Hade sällskap av Pernilla på Isolde, hon...Isolde...inte Pernilla.. däremot steppade lite grand och busade till det. Hon e' en kul en hon...för att inte tala om hennes matte på ryggen ! Hon tycker det är skitkul när hästarna brallar till det med henne ! Hahaa...om man hade det modet ändå....
Tullamore var väldigt lugn. När hon hajar till inför något, som tex de jakttorn som står lite här och där i skogen, då går det som en rysning genom henne , men hon far inte åt sidan eller så utan går snällt förbi ... Gulp...tack för det vännen
Hon har blivit riden också av en ung tjej tidigare i veckan och uppförde sig väl även med henne.

Jag lär inte vara så fräsch i benen i morgon förmodligen....länge sedan de fick jobba på det är viset. Kan kanske hjälpligt stappla en sväng i skogen med hundarna åtminstone. För visst ska det vara fantastiskt väder i morgon!? OK! Då bestämmer vi det gemensamt! Bra väder, sol och skönt höstväder!
Åh jag tycker om hösten, det e' friskt och härligt , vackra färger, och så rätt som det e' är de jul! Jättemysigt. Nu bryts vår höst dessutom av en skön resa till Kina så det blir ju en bonus som heter duga det.  Sen e' det som sagt jul...åh det e' trivsamt.
Lite svårt att inte gå händelserna i förväg och redan planera hur det ska se ut och så....vi har en affär här nån mil bort...där är det alltid jul...en hel avdelning är jul året runt...dreggel...  Det har hänt kan jag säga att jag liksom bara råkat passera där och sen som av en händelse går jag in o.....jaa, sen e' det klippt kan jag säga för det är alltid nåt nytt jag kan behöva.
Det ÄR faktiskt lite svinn i avdelningen el-ljusstake här hemma faktiskt....hm...en stjärna istället kanske....eller två....

Skärp mig mänska!! 

kaffe...


E-post: evaskineser@hotmail.com

Min fungerande e-postadress

Dom lever....

jag är säker på det !  Förbaskade maskinjäkel !! Stampar ilsket o hoppar upp o ner...! Dom har banne mig ett själsliv  dom där datorerna, och min saknar nu maken och vill inte leva längre...jag är inte tillräcklig....
Knappt har maken satt fossingarna på kinesisk mark förrän eländet här ballar ur och lämnar förfärliga meddelanden rätt upp i fejset på mig !
Saker som ....felaktig .....drivrutin....maskinvara....support....och annat som skrämmer livet ur mig står där och jag fattar INGENTIIIING !!!!
Min mail e' väck...sönerna har lyckats spara alla bilder och dokument....men allt annat e' väck....mina favoriter....fullt med allt som jag finner kärt och värdefullt är borta....suck...det har dock tagit ett tag att finna bra hemsidor om pyssel och hästar och hundar och ja, rubbet jag hade där helt enkelt...
Mest sörjer jag mailen...shit...ALLA har den adressen....företag jag har kontakt med....myndigheter....privatpersoner...ALLA! Everyone! Alles!
För att inte tala om lösenord jag lagt in....internetbanken....
Sonen ska ringa nån support i morgon...inte lönt jag ringer för jag begriper inte språket...terminologin...vill ju inte låta heldum i onödan...


Dom lever...min väntade bara på rätt moment liksom ....haha. nu e hon sårbar......POFF! .....drivrutin...felmeddelande....moahahahaaaa!.....flinar den elakt när jag närmar mig.....kunde svära på att jag hörde den skratta.....

Internet lyckas jag komma in på och man ska ju vara glad för det .  Listen upp folk som har min adress.  Inte är det ens i närheten av många av er från adressboken som läser min blogg men ändå.... Använd min hotmail istället. Den andra är dead för närvarande...kanske vaknar den men just nu är det inte nåt liv i den.

Förkylningen är på tillbakagång ....peppar, peppar.....klappa mig på huvudet....Sonen åkte iväg idag, jag och hans morfar körde honom upp så morfar fick en titt på var det är han går nånstans.
Det e' så himla konstigt med Elsa när morfar kommer....hon gillar inte honom....vilket är märkligt . Kanske är det det att han inte rör sig så fort genom huset och det är märkligt för henne för hon blir helskum. Ville inte ta ens macka med makrill ur handen....
Ja, ja, det ger väl med sig, dom har inte mötts mer än ett fåtal gånger ännu. Det finns ju faktiskt inget som säger att dom behöver bli bästa vänner heller för den delen.

Åh, klödd, klödd....nu ska jag gå o lägga mig, sova gott och ta en skogstur i morgon bitti ....ÄVEN om det regnar....

sköt om dig

RSS 2.0