Ystad

Idag har jag och Elsa varit och hälsat på hos min syster och två av hennes tre fosterbarn i den husvagn de placerat vid havet i Ystad.
Solen sken och det var jätteskönt, vi gick en tur ner till havet och den minste parveln, 2 ½ år, for omkring och ramlade till höger och vänster i vattnet men tyckte det var så jäkla kul!  ; o )
Söstra min hade fullt sjå med att hålla ordning på honom för inte ville han ta det lugnt inte, och det är ju strömt där och rätt djupt omgående dessutom så det gäller att vara försiktig.
Vi fick sällskap av en tyslåten liten kille också, han provade försiktigt leksakerna, spanade lite på Elsa och kom sakta gående emot oss.
Lillkillen kom genast och visade pedagogiskt hur man går tillväga när man klappar Elsa, men vår gäst tyckte nog att hon var några storlekar för stor för han höll sig på avstånd. Blidkades icke ens när Hannad generöst erbjöd sin ena sandal att prova.
Nix....ingen flört gick hem där inte.
Elsa skötte sig exemplariskt, la sig när vi satt stilla, plaskade gärna kring i vattnet och la sig också ner i det blå, men eftersom jag är lite rädd för att hon dricker för mycket saltvatten, fick hon faktiskt inte ligga någon längre stund för hon slurpade ju i sig ordentligt.
I förtältet parkerade hon sig prydligt på golvet så länge jag var nära, jag försökte , fräcka mänskan, gå på toaletten, men si det gick inte, för då släpade hon helt sonika med sig stolen och försökte gå med.
Det fick vänta tills vi skulle åka hem då min syster höll henne.  När vi gick ur förtältet och skulle gå till bilen kom två damer med en liten vit pudel...Åh skrek Hannad, och klämde i med *bä.bä vita lamm...*skratt*...han e' så rolig, sjunger hela tiden.

Nu hemkommen igen ska jag bara sätta på en kopp kaffe, låtsas att jag inte ser disken och sätta mig och titta på TV, det måste väl vara nån film eller nåt i kväll man kan se.

Ha en fin söndag folks,

Min häst

har fått sig ett kort besök idag. Sedan släppet i fredags har jag inte träffat henne så det var abstinensbesvär från min sida, hon verkade också glad att se mig faktiskt så det kanske var ömsesidigt.
Hon har det så bra i sin lilla flock och de står och fnattar varandra, lugna och fina är dom.
  Här står Tullamore i mitten, och tycker jag är trist som inte kommer närmare! 
 

   Här är det gott att leva tycker hästarna, Ally skymtas vid sidan.

  Tullamore, Ally och ööh..lillkillen...som jag ju inte vet namnet på!  I bagrgunden en underbar backe och ytterligare bakom den oändlig hage med träd och buskar och backar, att klättra i och må gott i för en häst.
Araber är de andra hästarna, min är en Knabstrupper, en dansk ras.
Hingsten går i en annan hage mittemot och han showade och krumbuktade lite för våra brunstande töser.

Huvudet känns bra idag faktiskt, men jag är sliten, det tar oerhört på krafterna med sån skarp huvudvärk, skönt ändå att kunna åka iväg lite , vistades i skuggan för säkerhets skull, dräpte en av grabbarnas kepsar....klippte helt enkelt av toppen så det blev en skärm av det istället, praktiskt slippa solen i ögonen.

ha en skön onsdagkväll

migrän

är inte trevligt. Under nästan tre dagar , intro söndag och upptakt måndag och fullt ös tisdag . Illamående och legat i stort sett pall, köpte Treo citrus, vilka faktiskt till viss del i eftermiddag/kväll gjorde någon nytta, drog per rekommendation i mig tre stycken i relativt tät följd.
Magen min är inte kompis med acetylsalicylsyran men det får det vara värt .

Stapplade upp och kikade ut på hundarna som var ute och tyckte att det var en trevlig syn..

Aaah, sötingarna ligger och solar...knäppknäpp...kameran igång...Fina, fina Elsa...men så lustig hon ser ut., så förvånad....nästan med en förolämpad knyck på nacken...kul..va' tittar hon på förresten...men va faaa....VAR E VILLE !?   Den lille parveln e' ju inte här ju !  Ut genom dörren och där....dääär....sitter han....utanför grinden !
Mitt lilla piratknytte har hittat en väg ut ur trädgården och sitter nu och ser väldigt förvånad ut där utanför...*hur i helvete kom jag hit ut egentligen!? Släpp in mig matte! Det e' jätteläbbigt här!
Nåja, in med hunden då...i säng igen..

Daniel älskade sonen ska hjälpa till och släpper ut hundarna något senare....jag ligger och försöker få ögonen att sluta hoppa rundor i skallen på mig, för det är så det känns, som om ögonen ska vibrera loss på nåt mysko vis.
Då hör jag hur det blir ett sjuhelsikes liv därute och det tar väl en stund så är jag på darrande ben uppe igen..

Då står grannen där ute, grinden e' öppen och Elsa glad i hågen är inne hos annan grannes hundar och hälsar på ! Daniel stackarn springer förtvivlat och försöker få henne hem igen. Jag ropar och hon kommer...in i trädgården stäng grinden..
*Varför i hela världen e' grinden öppen för!? Den ska vara stängd ...*men..säger sonen...jag skulle ju släppa in Ville ju..
för då hade uslingen smitit ut igen...och när han då öppnar grinden ja då smiter den andre ut...
Milde tid...
Tredje gången försökte jag vara på topp, jo tjena...och släppte ut hundarna, tog på mig skor, då kom en Volvo förbi här ute och frågade om jag var av med en hund!!  På mindre än 3 minuter...
*Eh..nja...då kommer Ville försiktigt smygande runt hörnet...och piper lite kvickt in under staketet....bredvid grinden...
  

Rymlingen ....nu är det igenbommat med stora stenar....ingen kan komma in eller ut...knappt en myra...Bara en skön bild genom blomman som hänger utanför min dörr.

Nu ska jag gå och lägga mig, förhoppningsvis kan jag sova gott och vakna utan smärtor i morgon, vill hälsa på min häst som går på bete. Har ju bara släppt henne sen inte varit där sen i fredags.

Har försökt få tag i maken hela dagen i dag och upprepade gånger igår med det funkar inte, kanske han har rymt med en kinesiska! Fel på luren kanske. Många kanske...Bättre veta...

ha en go' onsdag alla


Händelserik vecka

Hej i etern, nu är mina symboler tillbaka plötsligt! Var svårt sur här ett tag och det blev bara knas när jag skulle göra inlägg så det struntade jag helt enkelt i.
Men nu! Plötsligt är det där, fetstil, kursiv, understrykning, bildknapp och rubbet. TACK för det !

Har inte skrivit sedan i söndags förra veckan ,när jag hade varit på hundutställningen i Hässleholm. Idag var det vinthundutställning i Bosjökloster och Elsas syster deltog , plus lilla Lava. Sällskapade gjorde stora stiliga Wigor. Det gick väldigt bra för Lava...*svälj.* alltså, jag minns inte, hm..var det juniorbir kanske?  Hursomhelst gick det bra och sedan fick jag kärt besök här hemma av hela gänget .  Jag hann inte åka dit idag, fick ta itu med hushållssysslor som legat efter.

Hundarna möttes dock ingen längre stund för alla var trötta och Elsa dessutom i löp så de fick vila ut i bilen medan vi andra åt lite och snackade en stund. Elsa gick från den ena till den andra och njöt av att ha alla kända människor hos sig. Min lille Ville frotterade sig också med oss, Viktor den surgneten fick inte vara med idag.

Elsas "mormor och morfar" var också med och guud glad hon blev att möta morfar igen då! Jisses, det är kärlek, men hon höll på att meja ner lilla mormor. Då ska ni veta att det är en späd liten kvinna, hon fick hålla i sin man när Lava och Elsa flög omkring i yster dans.

Alltså mänskor, ni är jättegoa hela högen  Elin, jag hade gärna tagit dig i pant! *skratt* . Pappa, du är en go typ du, jag lovar att fortsätta ta bästa hand om din Elsa. Lilla mor, späd men med styrka som räcker långt. Ett jäklaranamma. Sanna "swoshmedpiskan" med hjärtat på rätta stället ...Elin, trygg och lugn, skön typ.
Jättetack för visiten, välkomna när ni vill igen!
Och när jag nu sitter här och skriver detta har ni nyss åkt så blänger  jag på min videokamer och den andra kameran....jag tog ju inga kort ju!! Men suck..va..där knäpper Elin många bilder med sin fenomenala kamera, och jag kommer inte ens på tanken...jo tjena...Nåja, får väl bli nästa gång då..
 Elsa ligger på golver bredvid mig, trött och nöjd, men med noga koll att inte också jag åker min väg. Hon blev lite konfunderad när ni åkte iväg Sanna, Elin, "mormor och morfar" men fann sig och gick med oss och dukade av och sen in.
Igår hämtade jag hem min häst, hon ska gå på bete hos en väninna med arabhästar och "släppet" gick bra även om en av hennes hästar fick för sig att hon befann sig på nåt tournerspel eller nåt för plötsligt gick hon igång och gjorde riktiga tjurrusningar fram till och emellan Tullamore och den som stod närmst ! Jisses så roligt det såg ut, en timid lugn och otroligt snäll och lugn häst blev plötsligt helt i gasen! Jag tror hon hade skitkul !  Anna och jag som såg det hela tyckte det såg jäkligt kul ut i alla fall !
Idag har det lugnat ner sig och unghingsten har fått en vän i Tullamore tydligen, arme kraken han försökte för allt vad han var värd i går att synas och fjäskade,  men min dam bevektes inte. Fanns ju gräääs ju! Kan man väl inte sällskapa heller...!
Tack för hjälpen Anna, Pernilla med att hämta Tullamore, jättesnällt.
Nu väntar en sommar med ridning i skogarna, och på småvägarna runt i kring...."sa hon...med bävan i rösten.."
Men jag är i gott sällskap, väninnan med låång erfarenhet har lovat att man får vara lite rädd. det hör åren till.
Förr var jag definitivt inte rädd, nästan tvärtom men nu är jag snudd på feg...jäkligt försiktig. Men det kommer säkert gå jättebra allting!
Hmm..vad mer har hänt...ja. alltså...hästfolk...men kanske kommer det mera om det ....får vara en ev story till sen...
jisses, säger jag.
Jag var på onkologen i torsdags, vanlig undersökning , nu är det år 3 sen jag gick med i studie med Pentoxyfyllin och E-vitamin. Där fick jag reda på att det var ett vanligt Naevus, födelsemärke, jag haft på ryggen !! Jiipiii! Inget allvarligt, Men först kunde jag ändå inte riktigt glädjas för varför i helvete ska man behöva gå och undra !?, de har haft provsvaret i mer än 1 månad på hudkliniken!  Nu gick doktorn in och kollade för jag talade om för henne att jag inte hört ett jota sen operationen, och si där..! Den 23 april var provsvaret inlagt...*mutter,mutter*
Goda nyheter ju, dom hade jag velat ha för 1 månad sen...

I morgon ska jag hjälpa dottern packa ihop det rum hon haft på MunkaLjungby folkhögskola nu sedan augusti, snart avslut på Hälsocoach-utbildningen, så det ska packas ner det som inte behövs nu sista veckan, vi har tagit en hel del redan men nu åker det sista.
Efter det har vi möte i stallet då stora nyheter utlovats, låter spännande !
Sen kanske det blir en liten tur ut till min hästmadam. Fast, det blir nog på måndag i stället. Då ska jag få nya nålar i öronen, akupunktur som sitter i två veckor. Praktiskt.
På tisdag sen är det dags för naglarna att bli snygga igen, det är välkommet ska jag säga för de är lite långa nu, behöver kortas lite och stärkas som vanligt sen är man *back in business* med vacker tass.
Den enda lyx egentligen jag unnar mig, klipp varannan månad och naglar. Många klipper sig 1 gång om året! Men jag fattar inte, då måste ju håret vara i skitdålig kondition, måste man inte klippa av halva skallen då? Slitet och dant. Eller det kanske är  mitt tjocka hästtagel som är på det viset..*smile*
Oh förresten, det e' ju melodifestivalen ju! Klockan är halv nio, eller rättare sagt,  fem över halv nio... så det är väl dax att avrunda denna omgång blogg.
Hm det känns som om det är så mycket jag skulle säga , mycket har sagts och hänt men det får nog ändå vila till det  blir en tydligare bild av det hela.
Ha en underbar söndag alla, det ska jag ha. ; =)

//eva

...lav jo...herr andersson


utställning del II...

Haj gott folk! Sitter här , trött nöjd efter en lång dag. Har varit på utställning idag också, och träffat Elin och Wiggo, Sota och Lava, med matte och uppfödare Sanna.
Jag sprack nästan av stolthet för min tös Elsa alltså, där går vi in på utställningsområdet, fullt av hundar och folk överallt, in bland försäljarna och hon lunkar med som om hon aldrig gjort annat!
Åh...det värmer en mors hjärta...stolt som för ett av egna barnen.
Det var mysigt att tillbringa några timmar i sällskap med bestämd madam uppfödare...swosch..piskan i luften...mohahaaa...och Elin, tack för dagen damer!

När vi så kom hem nästan slogs jag och Elsa om bästa platsen i soffan för trött blir man ju av sol, fart och fläng.
Hon somnade och plötsligt blev det ett jäkla liv på henne och hon gnydde och morrade och kved så dom små satte sig och tittade förvånat på henne! Hon sprätte med benen och röck till så hon nästan for ner på golvet stackarn, hela dagens upplevelser i repris drömde hon om säkert min pärla.
302814-123


Ska själv prova på utställning i Tvååker i sommar...lite nervigt nu när jag faktiskt sagt ja till att göra det, men det går säkert jättebra! Kul ska det bli, en ny upplevelse.
Får väl trimma upp kondisen lite också för den är inte i toppskick kan jag säga.

Sniff sniff...ooops...satte nyss en stek i ugnen...slarvig rengöring för det doftar väl mycket...fast äsch..det får väl dofta då.
Nu ska kaffehurran på, jag ska äntra soffhörnet...lite mariekex lyckades jag snoka fram. Sen får det vara va' skit som helst på TV för jag ska lägga mig relativt snart ändå. Läsa lite och sen ZZZZzzzzznaaarrrk...

Ooh förresten! Har ju berättat om slipmaskinen jag köpt...Men åååh !..hinner ju inte mer än köpa den förrän jag nu idag ser att Häromi har en speciellt för just hundklor! Tyvärr ingen med sig idag. Men killen berättar. "Åh så smidig och behändig", "låter inte så mycket som andra slipmaskiner som finns..som Dremel eller Ferm eller vad de heter...och väger inte så mycket heller"
Ööh..svälj..eeh..jaa..fast dom är ju inte så dåliga ändå...pep jag lite ynkligt..
"He,he..nää, men dom är fan så klumpiga i dina små händer" Ta och beställ en vet jag, prova och e' du inte nöjd sen skickar du tillbaka den. Men jag lovar, du ångrar dig inte.."
Finns på hemsidan och i katalogen..kommer du på nästa utställning tar jag en med till dig..
Suck..njae..alltså, ställer ju inte..
"Plötsligt genomfars jag av tanken att hmm..kanske ska åka till nästa utställning..." dreggel dreggel..bara för att köpa en...
"Men herreguud , skärp dig mänska", får jag banna mig..och jag kom till mina sinnen och gick därifrån innan jag beställde en för avhämtning vid nästa utställning..
Den har jag i skrivande stund glömt vart den går för hundarna trampade av omslaget till Häromis katalog så den dog på plats.
E lite av teknikfreak...kanske den e' snäppet bättre än den jag har...nu försöker jag motivera för mig själv varför jag ska köpa den andra...

Ska innan soffan ta en liiiten kik på hemsidan...

nattinatti ha en härlig måndag

Hebbe

Hebbe


Milda makter! Jag lyckades lägga in en bild! ...utför härmed en liten segerdans...
Kuul! Det här är Hebbe som sagt, han ställdes ut idag och hur det gick i slutändan vet jag ännu inte men han gick vidare ialla fall.
Visst e' han söt. Kinesisk nakenhund han liksom mina små, powder puff, från "min" uppfödare.

Jag ska slipa klor på mina vänner här snart...med denna lilla maskinen..
302814-117


Den är så smidig att använda, lättare än att klippa för mig som tycker det är lite läbbigt, är så jäkla rädd att klippa för mycket på dom arma djuren.
Elsa ska möta sin uppfödare i morgon! Då får hon ju vara fiin om fossingarna ju !
302814-122


Borstade henne tidigare idag ute men nådig fröken vräkte omkull mig istället, sen satte hon sig på mig...så var det med det. Här ska det minsann inte borstas inte, kel ska det vara...och då kan man va' hur rufsig som helst..

Leksaker. Små IKEA djur för några kronor har de små alltid gillat..men inte särskilt mycket annat. Har aldrig köpt en massa grejor till dom heller. Men..den här lille krabaten köpte jag till Elsa....fast...hon tycker inte om honom...det gör inte de andra heller.
Men stackars grisen blir ju mobbad! Han är hur söt som helst och så låter han som min häst...suck..jaa, jag har en häst som låter som en gris...
302814-118

Det låter rätt roligt när vi rider för hon grymtar verkligen...milde tid..jag får alltid ena riktiga orginal till djur..
Så nu ligger nisse bara där och ingen vill veta av honom..nu är han förevigad i alla fall.
Men åh ! Nu kom jag på vad jag ska göra !Jag ska ge honom till Maja !..en hundvän jag har..hon älskar allt man kan kasta till henne...10 år gammal och glad och lekfull som en valp.
Här är Maja..302814-119Nu står min son och steker ägg och det doftar härligt, får nog ta nåt att äta jag också.

ha en härlig lördagkväll,

psst..saknar dig också...

klockan är 06.39...

Sonen missade bussen idag, han är på praktik på en barnavdelning på sjukhuset i Lund...och jag fick köra honom till tåget.
Suck först, men sen men herreguud så härligt ändå att komma ut på morgonen när det e' så friskt och klart.

Nu klev jag in här för att se om mina "hjälpredor" var tillbaka, men det var de inte...muttermutter..
Det vete fåglarna var dom tog vägen men väck e' dom. Så nu , klockan 06.43, ska jag gå och lägga mig och läsa lite. Näste son ska snart upp så då kan jag ju snacka lite med honom innan han åker iväg.

Ha en toppendag

oops..

Hoppsan hejsan så fel det kan bli ! Där råkade jag ljuga er rätt upp i skärmen ! Det är inte alls en Dremel maskin jag köpt utan en Ferm...
sorry...pardon...fl'åt...maj misteijk..

Sen har det hänt nåt här på sidan för jag får inte in dom symboler som tex den där man laddar ner bild, lägger in länk..kursiv text..etc...
Det är rätt irriterande och jag begriper inte riktigt varför det har hänt nu plötsligt egentligen.
Men....sätter det i samband med att jag på makens inrådan gjorde en scan av datorn...mummelmummel...

Sånt knas e' lite trist. Nu vet jag inte hur jag ska få ner bilder ju =(
arrrgh...

Teflonpanna..

Var det inte det jag sa igår i inlägget...och ...vad får jag idag för denna tanke....just precis det....teflonpanna...

Stackars dotter har haft förkylning och mått ruskigt dåligt ett tag och nu har stackarn haft ögoninflammation också ovanpå allt. Jag skulle skickat ögondroppar till min älskade tös men missade tiden för att de skulle hinna fram tills idag med posten.
Då kom jag på den geniala ide'n att åka upp till CityGross i Hyllinge, och Jula , för att där, på Jula, köpa en liten nätt slipmaskin till hjälp för hundarnas klor, OCH köra till dottern med ögondropparna, hon går i skola bara nån mil därifrån.  Två flugor på smällen ! Himla bra ordnat tyckte jag..

             Hursomhelst....jag får väninna med mig, åker iväg, går in på Jula , hittar nämnda maskin och är så nöjd och glad och strosar in på Citygross med liten beställning från dottern på lite bröd och annat.
Trevligt, vi käkar hamburgare på McDonalds, åker iväg till dottern ,  hon och en klasskompis har satt ihop ett program och ska ha aerobiclektion för sina klasskompisar och bli bedömda för sina insatser.
Jag och väninnan pratar med dotera som sen får susa iväg för nämnda lektion.....väninnan och jag fikar lite ....sätter oss i bilen och åker hem....
Väl hemma har jag en timme cirka tills jag ska vara iväg igen....jag öppnar väskan och ska ta fram min mobil....och vad ligger där om inte....  IIIICK ! DROOOPPAAARNAAA !!   teflon.....teflon...teflon...is my name...nothing sticks...

Men ååh!
  Som tur är hade det lagt sig ordentligt på henne men alltså....glömma det jag faktiskt åkte upp dit för att göra....lämna medicinen...ja, ja...

Min slipmaskin är jag såå glad över, en liten Dremel-maskin...med en böjlig arm som är så otroligt smidig att använda. Slipar klorna på mina hundar istället för att klippa... Med denna maskin är det en "bid kaga"....piece of cake....
Ska testa den i morgon.
Talade med Sanna idag, Elsas gammelmatte...uppfödaren....vi kommer att ses på söndag på hundutställningen i Hässleholm den 18 maj. Ska bli väldigt trevligt. Ska kolla sedan här också om det faktiskt är så att man får ta hunden med sig....i så fall tar jag Elsa med mig. Spännande att se hur hon reagerar på att möta syster Sota och Sanna igen efter nästan 1 månad.
Helgen därpå kommer de hit , efter vinthundsutställningen på Bosjökloster, då blir det racing i trädgården vill jag lova, fyra varghundar i sina bästa år!  Jisses...!  Det ser jag verkligen fram emot. Välkomna gott folk!

Har varit ikväll och träffat en Knabstrupper-pojk som faktiskt är riktigt lik min Knabstrupper-flicka. Trevlig pojke och så möter jag en dansk kvinna , ägare till hästen i boxen bredvid , sen talar vi om hunden på gården, en svart grandis som är väldigt trevlig.
"Min väninna har två blå grandisar", sa jag... "jaa, Anna", sa ägaren till "knabbe"-pojken upplysningsvis till danskan.."va".. utbrister hon. "känner du Anna , det är ju hennes häst jag köpt som står där inne" , ....
Jisses, den hästen har jag inte sett sen 1993 eller 1994 ! Hon , Cilla, är nu 22 år gammal , Annas ögonsten, hon är väldigt söt, i fint skick trots sin ålder, positiv och trevlig.
Visst e' det kul när det blir sådana sammanträffanden !  =D

Här sitter jag mitt i natten, klockan är 03.03 piiiip..!  det kryper i benen, jäklar otyg och det är omöjligt att sova, har benlindor på, på ena benet, en stödstrumpa på andra...._______________________________(öppen plats för medömkan).
Har tid på onkologen i morgon, men kommer ej orka åka ner då jag inte får någon sömn förrän framåt småtimmarna och det känns dryyyygt. Har varit iväg hela dagen idag, efter en natt som också gick i benkrypets tecken så nej, jag stannar hemma i morgon.
Mina hundar är glada åt sällskapet men något konfunderade dock...Elsa hade parkerat sig i makens säng och ligger ju inte kvar där när matte börjar gå omkring . Viktor och Ville har lite vana av sällskapet men kommer och tittar till mig här emellanåt.
Hutter hutter..det e' kallt...ska gå och försöka få lite sömn ändå....wish me luck..

natti nattiShanghai..

Min make, Göran, hej älsklingen!....åkte till Kina, Shanghai, i onsdags....Idag, måndagen efter onsdagen min make åkte till Kina, Shanghai....blir det jordskalv !!
Det kändes av i norra Shanghai, 18 miljoner människor, ge och ta några hundratusen , har inte talat med maken men det lär ha varit lugnt där han är.
Han har fått nytt simkort till mobilen, kinavariant,  och jag får de mest märkliga mess som mest består av krumelurer och apostrofer , cirklar och rutor. En och annan bokstav slinker med också men det är för det mesta helt obegripligt.

OK, lyckades jag utläsa ur messet tidigare, så jag går på det. vid ett annat tillfälle när maken jobbade i Saudiarabien, var han på resa också. Då passade nån på att smälla en bomb på amerikanska ambassaden...gissa var maken var.... jodå, precis intill.... men tack och lov utom räckhåll för skada. 

God vän till dottern tyckte att det var lite kul att jag inte bara har adressen evaskineser och två kinahundar, nu är gubben också kines !!

  Kinagubbe 1   Kinagubbe 2  Kinagubbe 3

Jaha ja....där försvann minnet....hade alldeles precis för mig att det var nåt jag skulle berätta men ack ....har man teflon i pannan så har man....inget fastnar..

Dax för latmansmiddag....ska bara ha varmkorv med bröd...skönt att inte stå vid spisen alltid. Med spenatblad och ruccolasallad, tomathack och lite rödlök, blir det lite roligare.....och ....godare..
Är nu ingen korvälskare precis....det är allsköns bråte i korvarna tycker jag, men ibland så går det an.

Ha en skön afton i afton folks

Hemligheten..

Hemligheten , The Secret...en bok sammanställd av Rhonda Byrne....köp den...läs den...

Invigning av hovled

....inte kroppslig hovled.....utan en ridled som går under benämningen hovled...eftersom det finns en hundled inom samma område.

Den har jag varit på idag med en väninna, varmt och gott, mycket folk och hästar , vi åkte häst-och vagn med Jalle som jag gått tömkörningskurs för i "mitt" stall. Jättemysigt och med en riktigt hästkarl vid rodret kunde det ju inte blir annat än bra.
Två hästkarlar var det för övrigt. Tony, även han från stallet, hjälpte till.  Islandshästar fanns till uteritt, men gympadojor godkändes inte som ridskor hade en kvinna fått veta så vi brydde oss inte om det idag. Vi fikade och pratade med folk och hade det hur mysigt som helst.

Vid dagens slut visade det sig att väninnas bil ej funkade så jag bogserade dom in till verkstad, man e' ju en fena på det liksom...hum.hum...skryt jaadå. Tog körkort 1994, och under de åren inte kört annat än vanligt, men under de tre senaste månaderna kommit att bogsera 3 gånger !?  Märkligt. Först en karl som hade fått bilstopp hjälpte jag, sen sonen som skulle ha hem sin bil och nu idag .
Börjar ju känna sig som ett proffs liksom...
Nämnda väninna har nyss kommit hem från  Rumänien, 4 hästar med hem....då går hästlastbilen sönder...i Tjeckien...mitt i natten....vän från sverige åker ner och hjälper hem de nödställda, lastbilen står kvar där.
..........och nu går deras vanliga bil sönder......mindre än 2 veckor senare....men va' f....!

Soft air gun...
Häromkvällen var det inte långt ifrån att jag bett en av grabbarnas vänner att vänligen gå ut härifrån och aldrig komma tillbaka....min son och han bestämde sig för....sittande i sonens rum...att det var ok att skjuta prick på en coca burk....uuåååaaarrrrrgh!!
Alltså....que? what? vad tänker ni på? what were you thinking!?  - "men du, alltså, det var faktiskt bara ett skott mamma "
--"  åh jahaaa...bara ett....pffh...men då e' det ju inte nåt att tala om ....bara ett ursäktar ju allt... uuuuaaaaarrrrhg!!
- "   han ville ju prova "....1..2..3..4..5678910....andas eva andas....piuuh...puff...stånk....åh kom nära din lille....ska jag vrida nack....
Så, det föreligger omhändertagande av softvapen här nu....kan man inte hantera det på rätt sätt ska man fan inte ha det heller.
Nu ska jag få perspektiv på det hela och ta diskussion med dem när jag inte blir så förrrrrrbannad så jag inte hanterar det på bra sätt. 


Over and out för nu...


Varmt !

Jisses så varmt väder vi har!  For iväg i förmiddags och handlade lite, ny planteringsjord bla, persilja, en pelargon, och en vacker lila clematis. Men jäklar vad hårt det var att gräva ner den där clematisen, fick blöta upp marken först.
Nu står det en gammal trägrind som stöd , och det ser lite sött  "engelsk cottage garden"  ut, men ska väl få till det med en spalje eller dylikt sedan.
Sen har det pysslats i trädgården, satte om smultronen också, nu har jag åtskilliga plantor av härliga smultron. Herregud så mycket plantjord det går åt!  Det är å andra sidan inga små krukor jag använder. Såg så mycket idag jag vill ha, små träd, rhododendron i vackraste lila, nån ros, massor av perenner, små marktäckare. Ska fylla på pö om pö så det fyller upp rabatterna här, så ogräset inte får fäste så lätt.
Elsa är en trogen vän där ute, hon går in och ut hela dagarna och mår som en prinsessa, så pass att hon knappt vill komma in på kvällen.
I början kom hon nästan till dörren, men pep sen kvickt iväg igen som om hon vore rädd att bli fångad. Nu vet hon att hon kan komma in och få gå ut igen och det är lättare att kalla in henne .
De små är också ute hela tiden, Ville som är minst behårad ligger och flåsar som en tok i solen, soldyrkaren =D   Här ligger han och gottar sig , bilden tagen för två år sedan.

Sen, har jag snickrat !! Ja, minsann, sågat och grejat, en hylla skulle upp i matrumsfönstret hade jag bestämt och Göran hann inte med det innan han åkte iväg. Sååå, där stod väl hyllan och gjorde ingen nytta. Ut i garaget, och med mått på fönstren  tagna skred jag till verket och nu hänger hyllan där och jag känner mig rätt nöjd.
Hm..ser mysko ut på bild men det är hemtrevligt.    

Andra fönstret...     ska också få en hylla så småningom..

Efter mekande i trädgården och lite tvätt inne och fix här och där tog jag Elsa med mig på en runda i skogen och sjön. Så underbar natur vi har inpå knutarna här, lyx känns det verkligen som, härligt för hundpromenad och racing.  Men jag vågar inte släppa henne, är så jäkla rädd att nån ska komma och så blir det liv , det är ju trots allt lös-hund-förbud , OM man inte har kontroll på sin hund...
Det har jag inte på Elsa än. Sjön är alltid trevlig och hon plumsar glatt i, solen försvann precis runt knuten när vi kom fram men den här bilden är ändå mysig när hon sitter och tittar ut över sjön.
  Ro och frid..
   ööh .sa du nåt ..?.asså du....liksom...hrmpfh..still med kameran va...kan ju inte posa hur länge som helst ...
  vaddå för stor ! Du ser ju att jag får plats !  ....förresten....fl'åt för glasögonen...inte meningen att dom skulle ramla i golvet....fl'åt....

Hemma efter promenaden ville grannen hälsa på Elsa, men njaäe...sa Elsa...ok...en snabb kyss kan du få men sen får det va'...och gled undan vig som en panter vid varje ansats att han ville röra henne.  Och hon tittade på honom , som om hon ville säga
Förstår att uppfödaren stod förundrad när Elsa ville hälsa och kramas och allt på en gång när vi möttes första gången, för sådan är hon verkligen inte.
Vänlig och snäll men lite stolt och hon värmer upp efter bara en liten stund förvisso men när hon tycker det är lagom...DÅ..kommer hon.
Därför är det varmt i själ och hjärta att hon direkt hon kom hit pussades och satt på oss alla  *skratt*

Jisses, klockan är kvart över tolv!

natti,natti...

Sålådor

Nämnde ju sålådorna maken byggde till mig förra året. Himla praktiskt e' det att slippa ligga dubbelvikt och så och skörda.
   

 Nu har de fått en krage till så jordgubbarna gottar sig riktigt nu.

Den nu gräsliga gången....

   

    Drömsk och vacker

  Fler som drömmer

Men hallå!

Nu e' det ju freda' igen ! Det e' ju rent makalöst va' tiden går fort. Måste ju ha förbaskat roligt för då sägs den ju ränna iväg.
Och för all del, jag har haft fina dagar. Solen har strålat så vackert på mig och vi har suttit ute och fikat varje dag, pysslat lite i trädgården.
Dock kan jag säga folk...min trädgård...den behöver mer än lite pyssel. En trägårdsmänniska hade nog blivit deprimerad.
Jag blir inte så upprörd över maskrosor...eller ...eäh...dom däringa andra små ogräsen som växer i gräsmattan som jag inte hittar namnet på. Vackra är dom i alla fall och jag kör helt sonika runt dom när jag klipper gräset..
Vi har en grusgång runt huset...ser mer ut som en grusgång med ä..alltså en...gräsgång. När vi flyttade in för 10 år sen låg det singel där, inte tjockt och mycket men dock..singel.
Den har försvunnit ner i myllan av alla cyklar och mopeder och fötter som har trampat runt här under åren. När det är torrt och varmt blir den marken rena graniten och omöjlig att skyffla eller greja med så jag bråkar inte med den. Det ser ju inte så himskans najs ut med grönsaker över hela gången men, ja, ja..får väl gå..

Ibland nyttjar jag sönerna....viftar förföriskt med en sedel och si ibland gör det nytta ! Dom vattnar och har sig och skyfflar. sliter och drar, och det blir rasande grant  

Jepp...Jag hänger mig skamlöst till mutor, då blir jobbet gjort.

Jag köpte en flaska Round Up igår...gift.  Gick väl och blängde på den där flaskan i garaget ett bra tag och övervägde att åka tillbaka till affären med den.
Och vet ni... jag kan nästan svära på att den talade till mig. "det blir sååå fint eva...ooh wow ! så fint det blir...spraya mig bara så tar jag kål på allt du vill.."  sssnyygt blir det.....sssspraya....ssssnyggt...ssåå sssprang jag inte tror ni,  slet till mig den och på rekordtid var flaskdjäkeln slut !  Men nää va har jag gjoooort ! Dödat levande materia !
ÅÅÅOOO  AJ NÅÅÅOOO !!  AJM KREJSIIIIII!!  Usch...gift...Men vad ska en stackars kvinna göra när maken dragit iväg till Kinaland och de mankrafter som är kvar är förkylda och krassliga..
Jo, hon tar till våld...och ska sanningen fram så var jag rätt belåten senare när jag insett att snart är det grus där grus ska vara ....inte gräs...

I tisdags, rövade jag med mig en duktig hästkvinna upp till min häst. Där slängde jag fräckt upp henne först på min madam så hon fick gå av sig första ivern för en annan är en liten fegis nämligen.  Har blivit det på gamla dar, så då tar man det säkra före det osäkra.
Pernilla som kvinnan heter är en fena på hästar och allt gick så bra så. Jag red också men vi tog ingen bild på det....thank god...Tog en del bilder  på Pernilla, ingen blev nån höjdare men jag visar en i alla fall. På väninnan till häst.  Va' bra det hade vatt om man kunne lägga in film också ! Jag kan då inte det i alla fall.Så i onsdags var det då dags, maken färdigpackad.....väskor folks...inte askalas... Kinaresan på gång. Kl 11 kom taxin och puss och hej.  Lite gött att känna att det är trist när gubben åker fortfarande  efter 26 år .
Fast det ger med sig efter ett par minuter...moahahahahaa!!...
Får ju retas med karln för han läser det här....hi.hi..

Ska planera in en resa dit nång gång framåt hösten, blir spännande och kul att se fram emot, även om jag inte tycker om att flyga. Då du herr Andersson...får det vara värt resan!  Systemkamera eller så....=D

Det har vatt en lugn vecka, lite vanlig shopping av mat, gå i skogen, prata med väninnor i telefon, läkarbesök med sonen idag , evigt förkyld stackars mänskan, fick allergimedicin...?....nåja, det kan kanske vara allergi nu med all pollen men i vintras!?
Hursomhelst, han har tagit en pilla och så får vi ge det någon dag och se om det går tillbaka...

Fredag kväll....titta på TV...popcorn...slött och slappt och skönt. 
Lördag står öppen, kanske ett besök hos far min och en sväng runt i landskapet, fikakorg med , hundarna, eller kanske bara en hund, ska ringa honom faktiskt.

Söndagen inviger ridled på Hovdala som jag ska till med väninna, kanske rida islänning, har jag gjort en gång tidigare för många år sen. Ser ut att bli en trevlig eftermiddag .

Nu, ska fixa färdigt middagen, sen en promenad med hundarna.

Bye, ha en härlig helg,


Lugn dag

Skogen fick sig ett besök idag. Tog en promenad med Elsa och mötte  "min" nagelteknolog och hennes riesenschnauser som gjorde oss sällskap en bit.
Hennes pojk är till åren kommen och jag tog tillfället i akt att släppa Elsa lös. Tänkte att hon lämnar ju inte hans sida. Hon flög som en vind och tyckte det var himla kul med en kompis att leka med.

Efter ett litet stycke fick de syn på en dam vid sjökanten och ärade henne med ett besök...Elsa kom inte på inkallning utan tyckte  tanten var mycket roligare. Ice, riesenkillen, gick snällt tillbaka till matte, och jag fick se varför Elsa inte brydde sig om att jag kallade..
Det stod två småhundar inklämda mellan två stenar och stirrade förfärade på henne !  Då är man ju bara tvungen tala om att  jag ääär inte farlig förstår ni för jag är bara så där himskans stooor bara .....liksom...
Damen med hundarna var mycket lugn och misstyckte inte att jag hade lös hund som nu uppenbarligen inte kom när jag ropade. Jag tackade för det, hon hade lika gärna kunnat bli rasande på mig .
Allt gick bra och vi vandrade vidare, Ice och Elsa badade lite grand, jag hade tyvärr inte kameran med mig så det blev inga bilder idag , men det blir fler tillfällen.

Eftersom maken jobbflyttar till Kina ( Shanghai i 1 år) på onsdag är det avsluta allt som inte kan vänta-dagar här hemma. Stängslen är klara...he.he...ingen flygande Elsa längre...

image94

Möblerna är uttagna....suck...är så trött på plast...vill ha naturmaterial men de får hänga med denna sommaren också.
Ett partytält köpte vi förra sommaren, ett stort ett, det ska upp i morgon. Ingen vacker syn precis men himla mysigt.
Ska sätta lite grönt runt om så det inte  ser så plastigt ut.  Har kört ner stålpinnar inuti benen så kanske det lever hela sommaren dessutom. Ett annat vi hade "dog" i blåsten, vreds fullständigt av.
En pallkrage extra är satt på en av mina såbäddar så jordgubbarna får tillräckligt djup. Har hur mycket plantor som helst så hoppas de bär frukt också! Mums.

Storkyckling hämtade vi i lördags, så nu fylls frysarna av 12 x 3,4 kg kyckling. Faktum är att mina händer är i lite taskigt skick just nu så vi delade bara dem i halvor och frös in.  Gott, gott med kyckling.
Garaget har fått en liten sortering, nu kan man utan att riskera livet gå in dit. Man ser till och med golvet ! Sonens moppe kan också stå där!
Ja jäklar va' det kan samlas skräp .

I morgon ska jag ta med en väninna och åka till min Tullamore. Det ska bli trevligt. Ska ta bilder och filma.
Åh förresten, e' det nån som har koll på hur man lägger in filmsnutt här på bloggen?

tjingeling ,

Pssst ! Tack alla som skrivit så fint om mina djur....blir så mallig så...*smile*

paus i Miss Marple

Min häst..

image92

image93

Våra hundar

Alma och Viktor hade en speciell relation, han har sörjt henne mycket, det märker vi nu sedan Elsa kommit till oss, han har piggnat till betydligt och är aktiv och glad igen.


image84

Mums med tjurmuskel...

image82

Man blir trött när man ätit....

image83

Liten sover gott

image85

Älskad Glad Alma

image88

Ville..

image89

Viktor har inspekterat husvagnen

image91

Åsså jag Elsa med stora näsan...nyingen i familjen..


RSS 2.0